Planuju na leto takovou bohatou cestu, a chtel bych s nekym cestovat. Mam zkusenosti i z mnohem nebezpecnejsich mist, chci cestovat s batuzkem, a muzu pomoct razidit hodne levnou letenku 😉
Poletim z Prahy na Arubu, pak do Venezuely, a tam na tydeni turu pralesem az na mount Roraima s mistnim pruvodcem.
Pak na Grenadu (mam tam znameho), na Martinik (tam mam sraz s mamkou), na Dominiku (ne Dominikansou Republiku), a pres Britske Panenske ostrovy do Puertoriky.
Od tam jsou levne lety na Floridu. Tam si pujcim auto, a pojedu pres jih USA: New Orleans, Texas, Death Valley, Route 66, Nevada, Grand Canyon, Las Vegas, a St Francisco (tam bydli kamarad).
Odtud jsou levne letenky na Havaj, tam to vydim tak pohodove na tyden az dva. Nakonec z Havaje do Prahy s prestupem v Jizni Koreji.
Letenky zvladnu zaridit vsechny tak 20’000, dohromady i s pujcenim auta v USA a pruvodcem v pralese 60’000 za uplne vsechno.
Nasel by se podobny silenec, ktereho nejaka cast zaujala? Jsem pohodovy doktorant a muzikant, a cestu planuju od pulky srpna do konce zari. Rad vezmu holku ktera by to treba sama neriskla, hlavne nekoho s kym se da jet 20 hodin autobusem 🙂
požár tam skutečně byl o něco větší než obvykle, jde o to, že Roraima leží na území, které nazývají Gran Sabana. Je to obrovská plocha čisté zvlněné savany, kde stromy rostou jen jednotlivě, občas narazíš na háje palem moriche, které jsou v okolí vodních zdrojů. Jinak na Gran Sabana hoří vpodstatě nepřetržitě desítky malých požárů, to je něco jako místní kolorit…
Ahoj, to bych chtěl vidět ty letenky za 20000 Kč, když máš ještě předem tolik podmínek. To těžko složíš s open-jaw a chybových tarifů. Jednosměrné jsou drahé a bez předem koupené letenky Tě do mnoha zemí včetně USA asi nepustí. 60000 za oba nebo na osobu? Roraima má v srpnu hlavní sezónu, takže můžeš čekat u startu než Tě tam pustí, i když si zaplatíš průvodce na ten den. Navíc je období dešťů, takže je to docela náročné a výhledy špatné, jen vodopády jsou lepší, třeba 2. nejvyšší na světě (volným pádem) z Kukenánu bys měl vidět. 6 dní to chce, abys měl 1,5 dne na vrcholu (to nejdůležitější z treku) a rezervu na případné čekání před brodem rozvodněné řeky (já ji měl po pás a bylo to drsné, nad břicho nelze přejít). Celkem pěkný les je těsně u stěny Roraimy a možná uvidíš guyanský prales pod tebou z Roraimy (není 500 km daleko, ale na druhou stranu hory v nepřístupné Guyaně). Přes USA je to dost km, chtělo by to spoluřidiče, ale osobně bych východ přeletěl při nedostatku času. Počítej s asi 300 USD příplatek za vrácení auta jinde (one-way rental), pokud neseženeš takové auto, které chtějí vrátit do SF jako se to podařilo mně (je na to nějaká webová stránka). Pohodově na Havaji za týden moc nestihneš. Na 4 hlavních ostrovech je toho k vidění na 2 měsíce intenzivního cestování. Hodně štěstí.
Zdravím Libore,
jen pro upřesnění, ty jsi se byl podívat na vodopád u Kukenánu? Ptám se na to protože bys byl zřejmě jediný turista, který se tam za posledních deset let dostal. Ohledbě brodu přes řeku Kukenán a čekání na něm… to se dělá, když chce průvodce dojít něco vyřídit k sousedům do brazilie. Pak všichni zůstanou v campu Tek a on si tam zajde. A ano, prales nepochybně můžeš vidět když se podíváš z Roraimy směrem do Guayany a nebo i Brazilie. Opravdu si myslíš, že se tam můžeš jít podívat? A poslední otázka, mohl by jsi mi sdělit třeba i jen přezdívku průvodce z Parai tepui který vás nechal 1,5 dne na vrcholu Roraimy?
Ahoj Martine, odpověděl jsem Ti na profilu.
Diky ze mi chcete pomoct naplanovat cestu, ale slo mi spis najit nekoho kdo by se chtel pripojit.
Letenky takhle za levno fakt mam, uz jsou vystaveny a zvladnu sehnat dalsi, a vydaje mam spocitane i s poplatky za vraceni auta jinde. Taky je mi jasne ze za par tydnu cestovani neuvidim vsude vsechno. Taky si beru dost cistych ponozek, neboj Libore 🙂
Za ostani informace dekuju,
Martin
Jen tak ze zvědavosti, jak to děláš, že máš tak levné letenky kdekoli? Zaměstnanec letecké společnosti asi nejsi.
Zdravím Tě Martine.iku,
abys nebyl zklamaný, chci Ti prozradit, že nejbližší prales je od Roraimy asi tak 500 kilometrů daleko. Cesta tam vede savanou a pokud se moc neflákáš, je to tak na tři dny. Když to koupíš v Santa Eleně od cestovky pro důchodce, je to na pět dní.
Máš-li v úmyslu navštívit ve Venezuele deštný prales, lepší volbou jsou města Ciudad Bolivar, nebo Puerto Ayacucho. Na mých stránkách http://www.venezuelanadlani.cz si můžeš udělat představu, o tom jak to tam dole kolem Roraimy vypadá.
Pěknou cestu martin
Diky za informaci Martine, slysel jsem ze tam byl prales srovnany se zemi nejakym ohromnym pozarem, ale nenapadlo me ze jde o vic nez par kilometru kolem Roraimy. Ale to nevadi, beztak pojedu autobusem z Ciudad Bolivar, tak si to trochu uziju i tak.
Stranky mas dobry, kdyz tak se jeste ozvu.