Zdravím,
s přítelkyní se chystáme do Ekvádoru (a Galapágy) na pozdim 2016, cca 3 týdny. Přesné datum vybrané zatím nemáme.
Kdy je nejvhodnější období na nákup letenek ? Momentálně vidím letenky z Mnichova pres Amsterdam do Guayaquilu za cca 22 000, z Prahy do Quita za cca 24500. Nevím, jestli ještě čekat a doufat, že se objeví zajímavejší nabídka, ale riskovat, že cena půjde nahoru nebo vzít to už teď.
děkuji za rady 🙂
Ahoj, létala jsem do Ekvádoru docela často a pod 21.000 z Německa do Ekvádoru se mi nikdy sehnat nepodařilo… Snad jednou bylo něco ještě levnějšího s Condorem, ale jinak to pod dvacet nejde… Ekvádor patří k těm dražším z JA… a určitě bych hledala do Guayaquilu – letiště je přímo ve městě a ne hodinu za městem jako v případě Quita… a i je odtud levnějši letenka na galapágy
Ahoj, nejvhodnější termín neexistuje. Jakmile objevíš levnou letenku, kupuj.
My jsme asi před měsícem třeba sehnali letenku za 580 Euro, z Mnichova, a odlet byl asi za pět týdnů.
Takže nezbývá než pečlivě hledat a pak honem kupovat 🙂
Dekuju vsem za tipy 🙂
Obcas mi skyscanner najde letenky prave pres Bogotu za cca 20800,, ale primo prodejce je gotogate a s tim nemam zkusenost a trosku se bojim, jaky to je prodejce, na internetu sem nasel rozporuplne informace.
Zeus: hned kouknu 🙂 diky za tip, jen bych pak asi s bogoty letel spis letadlem, nemam moc duveru se nekde motat autobusem v kolumbii.
Honza: to bylo dobre stesti 🙂 Asi budu hledat dal a stanovim si limit a uvidim 🙂
Nakonec sehnano za celkem 17000…vyuzil jsem te akce, do bogoty za 11600 a do Quita 5100 s Tame….takze naprosta spokojenost 🙂
Zeus: mas u mě lahev dobreho piti, napis mi maila 🙂
Tak ti gratulujem k dobremu kaufu 🙂 Zase ani ten bus z bogoty do quita by nebol zly…taka exotika, urcite by islo o nocny spoj, keďze ide o relativne dlhu vzdialenost. Bol som v JA v Peru, Bolivii, Chile a hlavne vodici z Peru a Bolivie su riadni typci. Usta plne koky, cervene oci ako angorske kraliky, jazdia zasadne sami ( ked som mu povedal, ze u nas na dialkove trasy jazdia dvaja a stiedaju sa, iba sa zasmial, ze kto by to u nich platil…) Raz ked sme isli cez nejaky horsky prechod v Andach, dali nam pred nos atrament a zobrali nam odtlacky prstov. To uz som aj ja spozornel, ale som tu zivy a zdravy. Som zvedavy, na com ficia vodici v kolumbii 🙂
No to musel byt zazitek, ale nemeli by jsme na to s pritelkyni odvahu…hlavne nemame vubec zkusenosti s cestovanim po exotice, zatim jsme procestovali tak akorat evropu..Takze nas ceka sbirani zkusenosti, cteni na netu atd … a bus v kolumbii by byl pro nas asi az moc adrenalin 🙂
Ahoj, ja by som skúsil alternatívu letieť do bogoty( COL ) a odtial busom alebo lietadlom do quita. vzdialenost medzi mestami je cca 720 km. Turkish airlines ma teraz vybornu akciu na lety do bogoty Ceny sa celorocne pohybuje okolo od 22,23 000 a vyssie z prahy