V únoru nebo březnu bych chtěla jet do Kolumbie. Zatím jsem nenašla nějaký zajímavý cestopis, podle kterého by se dalo vzít inspiraci a knižní průvodce taky není. Můžu poprosit zkušenější kolegy cestovatele o rady? Co si nenechat ujít během dvou – tří týdnů, nějaké postřehy…..Navštívil někdo barevnou- duhovou řeku (asi Cano Cristales)? Jak se tam dostat a stojí to za to? Díky moc…..
Ahoj, pokud chces turisticka mista, tak: MESTA Bogota, Medellin, Cartagena*, prip. Popayan – PLAZE: NP Tayrona* + okoli Cartagena, PRIRODA A HORY: Zona Cafetera s centrem v Salento*, prip. hory Sierra Nevada del Cocuy, Leticia v Amazonii, take archeologicka naleziste Tierradentro, San Agustin*.
Uvedena mista jsou na jihoamericke pomery relativne bezpecna a muzes je celkem bez obav navstivit i bez znalosti spanelstiny, jen ti budou vestinou uctovat za vsechno dvojnasobek, obzvlaste na pobrezi. Mista s hvezdickama jsou podle vetsiny cizincu ta nej.
Díky za informace. Pro první návštěvu země asi zvolím ty nejnavštěvovanější věci. Ráda to trochu prostřídám – památky, příroda, moře…..
Existuje normálěn Lonely planet, který pokrývá docela velkou část Kolumbie… v Kolumbii je toho tolik, že tři týdny rozhodně stačit nebudou. Záleží, co tě baví víc, jestli hory, pláže nebo třeba Amazonie. Co se týká Caňo Cristales, tak jsem tam sice nebyla, ale podle mých informací kvete v období červen-září, takže v únoru to asi nebude úplně ono.
Díky za odpověď. Lonely jsem v knihkupectví nenašla, prý snad existuje podle paní prodavačky v anglické verzi, ale v tom si moc nepočtu. Je jasný, že na žádnou takovou velkou zemi nestačí dva až tři týdny, ale my zaměstnanci si nemůžeme moc vybírat……Důležité je info o řece, tušila jsem, že to nebude celoročně tak barevné. Dík. D.