Spolucestování Afrika

Keňa, Tanzanie 2010

Zuzi

Ahoj, přemýšlíme s přítelem o cestě do Keni nebo Tanzanie, safari + něco dalšího, celkem asi na 3 týdny, únor nebo březen 2010. Nechtěl by se někdo přidat, na celou cestu nebo třeba jen na safari ? Ideálně další pár, ale není podmínkou. Ve čtyřech by se nám cesta zdála bezpečnější a Safari o poznání levnější. Letenky zatím nemáme, ale ceny vypadají příznivě.
Praha.

Zkušenosti čtenářů

Jenda

No si nejsem jist, zda lze výrok „safari o poznání levnější“ pokládat za pravdivý. Pokud si chcete půjčit auto a jezdit sami, tak ano, to ovšem skoro nikdo nedělá.

rk

ahoj zuzi,
napis mi na mejl. diky.

marcel Konečný

jedu koncem roku a jsem tam do 17.1

Petr D.

Safari Vás vyjde ve dvou úplně stejně draho jako ve čtyřech, protože stejně Vás cestovka nacpe do jednoho auta tak osm. Není žádný problém sehnat safari, i když jste sami. Programy cestovek jsou skoro všechy stejné a i ceny jsou podobné. Ty levné cestovky vycházely v roce 2008 na cca 100 USD denně, pokud chcete jezdit luxusními jeepy, tak se prohnete podstatně víc. Doporučuji kombinaci parků Masai Mara a Nakuru v Keni, je to naprostá bomba. Masai Mara je možná nejkrásnější rezervace v celé Africe, ale Nakuru je zase jiné a uvidíte tam na 100% nosorožce. Naopak na Tsavo jsem slyšel špatné reference, ale nebyl jsem tam. Nádherné je také souostroví Lamu a Mombasa také stojí za shlédnutí, a pak mě uchvátilo jezero Turkana, ale to je už opravdu hodně z ruky. Pokud máte jen 3 týdny času, doporučil bych Vám jen jednu zemi. V Keni je safari o poznání levnější než v Tanzanii, v Tanzanii zase můžete vyrazit na Kilimandžáro nebo na Zanzibar… Jinak loni jsem v Keni strávil měsíc, kdyby Vás něco zajímalo, tak napište.

Niculka

Safari, pokud se nejede s cestovkou, ale s místní agenturou vyjde levněji čím více osob, protože ceba na pohonné hmoty se rozprostřš mezi více lidí.
nejlepší je trasu domlouvat až na místě a o cene diskutovat. Od cestovek nic nekupuji.V Keni jsem byla 4x a chystám se opět koncem 2010.Zatím nezklamalo ni:
Tsavo East. west, Amboseli, Nakuru, Maasai Mara, Taita Hills,Hells Gate,…..

marky
Niculka:

Ahoj niculko 🙂 psala jsi že jsi byla již 4x v keni. tak jse mse chtěla zeptat jestli nemáš nějaký rady kam se podívat. Jedem totiž jen na 2 týdny (víc emi to v práci nepovolí 🙁 a nechci přijít o něco co bych měla vidět. Našla jsem cestovku z Londýna a s letenkama a ubytekem nás to vyjde na 1osobu 14tis. ale nechci trávit moc čas na hotelu…viděla bych to tak 4dny na pobřeží a pak někam vyjet…mohli by jsme si napsat mail???kdyžtak se mi ovzi na můj…a kdyby jsi třeba jela ráda b ych se k tobě přidala :-)díky.marky

Sváťa
marky:

Ahoj,

a bylo by možné domluvit se na leden-únor 2011?
Mohli bychom to připravit a realizovat společně.

ahoj Sváťa Havířov

Iva
marky:

Ahoj Marky,

taky se chystáme s přítelem do Tanzanie a to koncem listopadu, také jen na 2 týdny. Rádi bychom se připojili, přeci jen víc hlav víc ví. A nebo alespoň jestli nám pošleš kontakt na tu CK, se kterou letíte, to je opravdu pěkná cena.
Jestli se vám trefíme do termínu a máte chuť cestovat ještě s jedním párečkem, ozvi se mi na můj email: [email protected]!
Iva

Pepino
Niculka:

Ahoj Nicol, jak to vypadá s tvojí cestou do Keni v 2010? Rád bych se dověděl víc informací a třeba se taky i zúčastnil 🙂 … dej mi prosím vědět na e-mail. Pepíno

Dominika

Zuzi, už jste naplánovali nějakou tu cestu? My dáváme s manželem v březnu Tanzánii a Zanzibar, tak bychom se mohli přinejmenším někde potkat, případně společně pronajmout auto na safari. Bude-li to aktuální, tak napiš.

Andrea

Já bych místo jakýchkoliv cestovek volila pronájem auta a cestovala bych po Keni nezávisle. Není problém se dostat do jakéhokoli národního parku a při celkovém porovnání absolutní nezávislosti v pronajatém autě jsou celkové náklady řijatelnější než plati nějakou agenturu na dvouhodinové safari.
Záleží na tom, kd má rád jaký způsob cestování. My radši nezávislé cestování.
Hodně štěstí.
Andrea a René
http://www.ourwildjourney.com

sváťa

hledám spolucestovatele do Afriky-safari,nejraději
leden-únor 2011 a Keňa,Tanzanie,případně jižněji.

Vojta
sváťa:

Připravujeme pozemni cestu Egypt, Sudan, Etiopie, Kena, Tanzanie na stejne obdobi, kdyby byl zajem, muzes se ozvat na muj mail.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: