Poletim s Wizzairem z Prahy do Tel Avivu (cca 2000Kc), chci trochu procestovat Izrael, ale vetsinu casu pobyt v Jordansku (je tam levneji a ne tolik evropsky). Nikdo z kamaradu nema cas a ve dvou nebo klidne i ve trech, ve ctyrech se cestuje lepe. Planuji spat a cestovat levne. Projel jsem takto uz skoro 100 zemi po celem svete, takze se nemusi bat ani cestovatelsky novacek 😉
To zni super, urcite bych jela. A neni to tam pro mladou holku nebezpecne? (23) Zatim jsem nebyla mimo Evropu. A nemohl by si jet az v cervnu? Duben-kveten se mne moc nehodi. A kolik ti je vubec let? 😉
Neboj, mne neni o moc vic 😉 A nedavno se od tamtud vratili dve kamaradky a uplne v poho. Ale ten cerven uz je celkem pozde 🙁
Zdar. Jaký máš plánovaný rozpočet od A do Z? Zní to zajímavě.
Ahoj. To zalezi na poctu lidi. Dopravu mam naplanovanou na celkem cca 2000Kc+letenka. Jidlo 200Kc/den. Poplatky (hranice+Petra+vstupy) – 2000Kc. Ubytko je v Izraeli >400Kc/den a v Jordansku >200Kc/den, ale rad bych nasel i neco u mistnich, v Berberskych stanech…
Martine, já jsem právě napsala ponuku na levné ubytování v Jordánsku, do sekce „diskuse o cestování – Blízký východ ,zde je text:
Pro ty, kteří chtějí poznat Jordánsko a preferují individuální turistiku, nabízíme pro jednotlivce, resp. skupinu – max . 4 osoby ubytování v soukromém domě v Ammánu . Týdenní pobyt se stravou as transferem z / na letiště stojí cca 600-800 eur. Nejsme cestovní agentura , jsme jordánsko – švýcarský manželský pár , který žil dlouhodobě v Německu a nyní se usadil v Jordánsku a chceme i Vám umožnit poznat Jordánsko z bezprostřední blízkosti s jeho kulturními tradicemi a zvyky , umožnit poznat jedinečné kulturně – historické dědictví této země . Podle vašich požadavků a představ vám zorganizujeme pobyt u Mrtvého moře, Rudého moře, návštěvu Petry , Wadi rum, Ďžarašu , Ammánu ect . Jordánsko je moderní bezpečná země . V případě, že vás naše nabídka zaujala a jste nadšeni cestovatelé , napište nám : [email protected] a my rádi zodpovíme vaše jakékoliv dotazy. Mluvíme anglicky, německy,arabsky. Takže klidne napiš, co bys potřeboval. Tak možná nashledanou v beduínském stanu v Petre :¤>
ahoj, planuji neco na duben a o Izraeli a Jordansku uz snim dlouho. Nejake cestovatelske zkusenosti mam, spani pod sirakem mi nedela problem :)) je mi 27. Ivana
Ahoj, mám koupenou letenku na 6. dubna do Izraele na 14 dní. V plánu mám cestu po izraelské národní stezce z Tel Avivu do Jeruzaléma, pak Masadu a Mrtvé moře, ale do Jordánska bych se chtěl určitě podívat taky. Kdybyste někdo cestoval v tomhle termínu určitě bych se rád připojil, ve více lidech je to vždycky lepší než sám 🙂
Ahoj, zní to super, pokud by ses nebál cestovatelského nováčka, Im in! 🙂 Kdyžtak napiš na email.
Jordánsko jde projet takhle http://petra-jordanian.blogspot.cz/ Vypadá to na dobrej vejlet. Jen mít nějaký ty kačky.
Ahoj, sice jsem měla původně naplánováno jet úplně jinam, ale když tak o tom přemýšlím, tak bych do toho klidně šla :-). Všechno mi vyhovuje a Petra zní báječně!
Ozveš se mi prosím na e-mail?
Evča
Tip měsíce: Turecko
Top 10 míst v Istanbulu
Úchvatná krajina Kappadokie: skály tu připomínají obří údy
Zvláštní jezera v turecké střední Anatolii: Nar, Meke, Çıralı obruk
Knižní tipy
Časopis Travel Life píší cestovatelé pro cestovatele, tak CESTUJ!
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou
Nové články
Časopis Travel Life píší cestovatelé pro cestovatele, tak CESTUJ!
Bilbao, hrdé město hrdých Basků
Dubaj: Pouštní zázrak na břehu smaragdového moře
Vybavení na cesty
ZÁŽITKY Z CEST NA HRNKU
Vytvoř si keramický foto-hrnek na Tiskařík.cz
JOLANA SEDLÁČKOVÁ
Proč je Indie je vysokou školou cestování?
EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR
S cestovatelkou Manoelou Nagib
CESTOVATELSKÝ FOTOKALENDÁŘ
Vytvoř si ten vlastní na Tiskařík.cz