Ahoj, nový rok sotva začal a já už sháním parťáka/paťačku na ten následující. Příští rok v lednu bych chtěla odcestovat na cca půl roku do Jižní Ameriky. Jen tak s batohem, bez fixních plánů,…
Samotné se mi jet nechce, jednak mě to samotnou moc nebaví, radši sdílím zážitky s někým dalším, a pak taky se trochu bojím… 🙂 Moji kamarádi jsou trochu pohodlní a nebo slibotechny, co nakonec ze všeho vycouvají. Tomu bych se ráda vyhnula, a proto začínám hledat už teď. Bylo by fajn, kdybychom se během roku víc seznámili, abychom to ten případný půl rok společně vydrželi… Tudíž by bylo super podniknout nějakou kratší cestu již letos 😀
Takže ráda bych, aby dotyčná osoba (klidně by nás mohlo jet víc, ale když víc, tak sudý počet) byla především spolehlivá. bylo by fajn, kdybychom byli podobně starý, tak třeba do 30 let, ale je to více méně jedno 🙂
Plán cesty, očekávání,… bychom si vyjasnili osobně.
Jestli uvažuješ nad něčím podobným a nechce se ti jet samotnému/samotné, tak mi dej prosím vědět a připiš prosím svůj email. Ozvu se 🙂
Ahoj Eliško, držím Ti pěsti, abys dopadla lépe než já. Já plánoval něco podobného, jen na cca 4 měsíce, cesta od Argentiny do Kolumbie. Žádného člověka jsem samo nesehnal, je jednoduché psát od stolu a vytahovat se, co dokážu, ale když příjde na lámání chleba, drtivá většina lidí odpadne.Nakonec jsem jel sám, ovšem samotné ženě bych to teda nedoporučoval a vlastně jsem ani žádnou osamělou ženu tam nepotkal. A dokonce mě přepadli. Takže plánuj pečlivě, jsou bezpečné země a méně bezpečné. No a taktéž jsem nepotkal cestovatele, který by neovládal ŠJ a to dost dobře. Hodně štěstí (-:
Děkuji Jendo.Také jsem nikoho nesehnala.Nakonec nejedu.Hrozně mě to mrzí.Prosím napiš mi něco o své cestě.Na em***@****am.cz Moc děkuji předem.Eliška
moc nechápu, co to má znamenat…
Jenda trochu straší. Já jsem objel téměř celou Jižní Ameriku sám za 13 měsíců, nikdo mě nepřepadl a ani jsem o tom od jiných cestovatelů neslyšel kromě kluka, který zrovna v nejbezpečnější zemi J.A. Chile v noci v Santiagu utekl před někým, kdo ho chtěl okrást. Samozřejmě je třeba být opatrnější než třeba v JV Asii. O přepadeních se toho dá dočíst na netu dost, ale to i v Evropě.
Samotných holek jsem tam potkal více a myslím, že 2 holky spolu nejsou zárukou, že se nic nestane. Je i docela šance, že potkáš někoho cestou a dáš se s ním na pár týdnů dohromady na cestu.
Španělština je potřeba (většinou stačí základy) jen v některých zemích mimo jejich nejturističtější místa. Ze začátku jsem v Argentině a Chile neuměl a nevadilo to, ale po 4 měsících jsem se bez školy naučil plynule mluvit na některá témata.
Nakonec jsi tedy mail napsala (chtěl jsem poradit, že uvést můžeš i nějaký dočasný a teprve pak předat svůj). To myslíš vážně, že když jsi za 5 dní nikoho nesehnala, tak nejedeš? Pravděpodobnost sehnat na webu parťáka na delší cestu je mizivá, ale vzdávat to za 5 dní je divné. Otázka je, jestli bys to nevzdala nakonec spíš ty než případně nalezený parťák.
ahoj, děkuju za informace. Nic jsem nevzdala a ani jsem žádný email nepřidala. Vím, že po tak krátký době se to nedá… Moc nechápu dotyčnou “Elišku” proč si nevytvoří vlastní příspěvek, či svoje jméno neupraví tak, aby bylo zřejmé, že je to jiná osoba… no, což asi k tomu měla svůj důvod…
Ahoj Libore, mohl by si mě prosím poslat do mailu více informací o tvé 13-ti měsíční cestě po Jížní Americe(popřípadě najdu někde nějaký tvůj blog či cestopisy?) Děkuji moc předem. Můj mail je: Be***@****am.cz
Tak tu mame asi nejak „preeliskovano“…:-):-) Tak pro tu Elisku s tim prvnim prispevkem se ozyvam a nechavam mail: ja*****@****am.cz
Ahoj Eliško, tak tu mejl nechávám já: se**********@****am.cz.
Ahoj Eliško, tvoje vize trávení volného času mi přijde sympatická. A já mám na přelom roku z části podobný plán.
V polovině listopadu chci vyrazit do Mexika a zhruba 7,5 měsíců se pomalu přesouvat na jih až do Bolívie. Popřípadě k vodopádům Iguazu. Na leden 2021 tedy vychází Belize a Guatemala, na únor/březen Nikaragua, na březen/duben Panama, koncem dubna přelet do Peru. A od poloviny června Bolívie.
Mám celkem podrobně zpracovaný itinerář a další know-how, ale jsem spontánní a realita na cestě stejně bývá tak trochu odlišná. Takže nic není vyloženě fixního. Hlavně do pohody, žádnej stres.
A proč že to vlastně chci podniknout? Jídlo, kultura, lidi, mañana styl, salsa, energická města, učení se na surfu u Pacifiku, kaňon, mayské ruiny v pralese, cenotes, vlny Karibiku, půjčení skútru, bariérový útes a šnorchlování s mantami, další mayské ruiny v pralese, vodopády, kaňoning skrz jeskyni, jezero, lidi, vytříbení španělštiny v jazykovém pobytu u místních, pozorování aktivní sopky, kultura, další surfing, sjíždění sopky, lenochodi, tukani a další zvířata, ostrovy v Karibiku, trek pralesem, vyhlídky, průplav, incké ruiny, výstup šestitisícové sopky, oáza a stan v písečných dunách, trek kolem hor a jezer, plavba po jedné z řek v Amazonii, jezero, lanovky po městě, lidi, jízda na kolech kolem strmých srázů, solná pláň, hornické město, pouštní město, vodopády… Snad mi ostatní věci, které jsem nestačil zmínit, prominou. Takže abych to shrnul, tenhle semestr na vysoké škole života mi celkem dává smysl.
Jestli to vidíš podobně, perfektní. Cokoliv je o to lepší, když je to sdílené. Klidně můžeme tohle dobrodružství vymyslet a zrealizovat společně. Jestli to přece jen vidíš trochu jinak, v pořádku. Hlavně si za tím, co chceš, jdi!
Díky za přečtení, měj se krásně!
co********@***il.com
Ahoj Eliško, mne přijde škoda zahodit svůj sen,když jsi nikoho nesehnala, nelákala by tě Afrika-Tanzanie, Keňa, nebo Asie, konkrétně Nepál, Indie, v létě? Vyrážím na dlouhotrvající cestu, mám taky kámoše, co nakonec to odpískaj nebo jsou líní udělat krok do neznáma, nebráním se ale dalším zemím nebo nápadům, nechávám ti zde mejl: st**********@****am.cz
Ahoj Eliško, mne přijde škoda zahodit svůj sen,když jsi nikoho nesehnala, nelákala by tě Afrika-Tanzanie, Keňa, nebo Asie, konkrétně Nepál, Indie, v létě? Vyrážím na dlouhotrvající cestu, mám taky kámoše, co nakonec to odpískaj nebo jsou líní udělat krok do neznáma, nebráním se ale dalším zemím nebo nápadům, nechávám ti zde mejl: st**********@****am.cz
Ahoj Eliško, v plánu mám na 6 týdnů(31-8-10.10 2020) Bolívii a Peru(po většinu času bych chtěl být v horách na treku, v plánu je i návštěva zajímavých měst).V roce 2021 chci začít svoji cestu kolem světa právě v Jížní Americe(plán je začít v Patagonii a potom postupně směr sever- Chile, Argentina,Bolívie, Peru,Ecuador, Brazílie,Columbia, Venezuela…. Můj e-mail:Be***@****am.cz
Ahoj Eliško, ty pravá Eliško, tak se mi ozvi když ti máme dát email a můžem pokecat, skypenout nebo se sejít a probrat to a svoje sny nikdy nevzdávej 🙂
fe******@****am.cz
Petr
Ahoj Eliško, nech mi tu prosím svůj mejlový kontakt a já se Ti po návratu z nadcházející cesty ozvu. Díky
ahoj, nechci svůj email takto veřejně sdílet, proto jsem psala, aby tomu bylo naopak 🙂