Zdravím,
je mi 28 let a během co nejkratší doby bych se rád vypravil alespoň na půl roku pracovně do Irska (případně do Velké Británie) Rád bych sehnal nějaké spolucestovatele, nebo bych uvítal alespoň několik rad od někoho, kdo má s cestováním do zahraničí za prací už nějaké zkušenosti. Stejně tak, jako jsem rozhodnutý jet, tak mám i obavy co bude, až přijedu na místo. Jel bych totiž absolutně na blind, protože mi to bylo doporučeno jako nejlepší způsob vycestování a že nejlépe si vše zařídím přímo na místě. I když jsem pátral všude možně, tak jsem nikde nenarazil na informaci o tom, jak je to vlastně s ubytováním a jak docílím jistoty, že až přijedu, tak nestrávím prvních několik nocí venku. Díval jsem se na ceny podnájmů v Dublinu a pro člověka, který jede sám, jsou to naprosto astronomické sumy. Proto bych rád uvítal info o tom, jak jste to např. dělali s ubytováním vy, když jste vycestovali poprvé a jestli existuje vůbec nějaká reálná možnost, že by se ubytování, příp. práce daly nějakým způsobem domluvit se zaměstnavateli přímo z ČR ještě před odjezdem. Přijde mi totiž nepředstavitelné, že bych přiletěl na místo a hned začal lítat po městě, kde jsem v životě nebyl, a doufat, že náhodou narazím na něco, kde budu moci složit hlavu. Nejvíc bych každopádně uvítal, kdyby nás jelo víc, čímž by se, po rozdělení částky za ubytování, vyřešil problém s předraženým ubytováním na privátech. Děkuju moc, budu vděčný za jakékoliv info. Pište, prosím, na pe***********@se****.cz. Jarda