Práce/pomoc v zahraničí

Francie – léto 2013

xtbee

Zdravím,
nevíte někdo prosím o nějaké možnosti práce ve Francii? Pro kluka, takže aupair a uklízečka odpadá 😀 A zároveň bych rád jel s někým, takže kdyby měl někdo zájem…francouzsky se učím a domluvím se na slušné úrovni, anglicky taktéž. Díval jsem se různě po internetu, ale moc jsem toho nenašel oproti jiným zemím(Španělsko, UK..). Možná je ještě příliš brzo, ale zase lepší než minutu po dvanácté. Dík

Zkušenosti čtenářů

lukas

zdar, taky hledam nejakou praci ve francii, kdybys neco sehnal, tak dej echo a pojedem spolu. francouzsky se ucit zacinam, ale mluvim nemecky a trochu italsky. je mi jedno co budu delat. jsem kuchar, ale umim praci se drevem a zvladnu i nejakou zednicinu. kdyztak napis co hledas ty? budu shanet dal, zatim cau lukas.

xtbee

zdar,
ja bych nejdradsi delal asi na recepci v hotelu nebo neco podobneho. Ale pokud by se naslo neco jineho, tak bych si nevybiral. Co jsem cetl, tak nejlepsi je hledat primo na francouzskych strankach, jenze tam si asi neoverim, ze to neni nejaky podraz no.

xtbee:

tak mi ver,ze tam ta neodrbu,je to trosku ina kultura ako cesi a slovaci

Míla

I já bych rád odjel pracovat do francie, takže by nás mohlo být víc 🙂 Zatím ale ani pořádne nevím, kde hledat

xtbee
Míla:

Ja hledam tady podle tech odkazu:
http://europa.eu/youth/pageredirect.cfm?country=fr&language=cs&main=7&sub=45

A jeste me napadlo, co tak tam jet a hledat az na miste? Loni tak byl znamy v UK a nasel v pohode, i jeho pritelkyne.

milos
xtbee:

ozvi sa, nieco spachame;) mi*******@***il.com

Rob

Zdravím, tohle by vás možná mohlo zajímat: http://www.fajn-brigady.cz/brigady-v-zahranici/francie/5504785-brigada-v-zahranici-francie-4-golf-hotel/
Přemýšlím rovněž o brigádě ve Francii. Nejsem ale zas tak dobrý ve francoužstině, takže hledám spíše něco lehčího. Toho au-paira bych zas tak úplně nezavrhoval, nedávno jsem se bavil se známou a ta mi naopak řekla, že někde upřednostnují kluky. Důvod je prostý. Některý ženy, co jsou sami upřednostnují jako au-paira chlapskou ruku – at je tam náká chlapská výchova:) No ten nápad hledat práci na místě není špatný. Kdybychom se třeba domluvili, tak jsem pro.

xtbee
Rob:

Jo, tak to ja bych se urcite domluvil a jel. Doma se mi nechce byt.

Rob
xtbee:

Tak jsem psal na ten inzerát do toho hotelu, jak jsem uváděl v odkaze. Poslali mi i podrobnější info. Je to přes agenturu. Za zprozdředkování chtějí 6 000 kč ale platí se to až po uzavření smlouvy s hotelem, tak snad to nebude žádný podvod – vypadá to docela solidně. Můžu se zeptat odkud jsi? Já jsem z Brna. Ta agentura je v Praze a děláš tam telefonický pohovor se zástupcem hotelu ve francoužštině samozřejmě:). Toho se docela bojím, že mu nebudu rozumět ani slovo:) Ty jsi tam psal? Co na to říkáš? Mne to docela láká ale radši bych jel teda s někým. Koukal jsem se i na ty jejich stránky, je to tam trochu víc rozepsaný: http://swsgroup.cz/cz/pages/index.php?id=263 Jakorát to datum je tam náký divný. Je tam napsaný nástup listopad- prosinec ale mne poslali že nástup je duben – květen. Možná si můžeš vybrat.

xtbee
Rob:

Jj, psal. Taky se mne to docela libi, takze bych to asi zkusil. Ten rozhovor nevim jak by mne sel, spis moc ne :D. Jinak jsem z BV, ale chodim do skoly v Brne, takze muzem treba nekdy zajit do hospody a domluvit se.

Rob
xtbee:

Jo to by šlo, dneska jsem měl poslední zkoušku tak mám ted volno:) tak můžeme zajít do hospody a domluvit se. Domlouval jsi se už na ten telefonickej pohovor? Já bych se asi na to radši trochu připravil.

xtbee
Rob:

V pondeli zacinam semestr, takze pristi tyden bysme mohli nekam zajit se o tom pobavit, co? Dej mne prosim na sebe nejaky kontakt, at se muzem domluvit konkretnej.

Rob
xtbee:

To jsem asi trochu zaspal:), jsem myslel, že už neodepíšeš, tak jsem tu už ani nebyl. Takže kontakt ti dám třeba na icq: 393 604 658, facebook nepouživám:). Tak napiš a domluvíme se.

dirot
Rob:

Nevíš,jaký je telelonní tarif při tom pohovoru?Bude stačit 10 000 Kč?

Rob
dirot:

no tak to snad budou volat oni tobě ne? Ještě abys to platil…

Tomáš

Ahojky no já bych taky toto léto chtěl vyjet ale mám trošku jinou představu …
Chtěl bych i s přítelkyní na měsíc na Francouzskou vinici pracovat a pomáhat … Máte někdo kontakt nebo jezdíte tam že by jsme jeli s váma?
Nejde mi jen o prachy ale taky o to že chci mít zkušenost z Francouzské vinice a možná pak se stavit na rivieře na pár dní po …

BettG
Tomáš:

Mám to naprosto stejně, Francie a vinice prostě patří k sobě! =) Už jsi něco objevil? Já na netu nemůžu nic najít…

Jiří

Ahoj zrovna jsem se vratil z NZ a mam nějaké zkušenosti z vinice je to makačka,ale prace na čersvvém vzduchu mě baví a francie láka,takže chci taky v letě na nějakou tu vinici,ale v inzeratech nic není a pochybuju že bude ,protože pokud budou potřebovat zaměstnance hrabnou po těch co tam jsou,moje zkušenost z NZ být na správnem místě ve správny čas,nebo mít kontakt od někoho kdo tam byl kdyby se tady takový našel prosím napište děkuji

Jiří

Ahoj zrovna jsem se vratil z NZ a mam nějaké zkušenosti z vinice je to makačka,ale prace na čersvvém vzduchu mě baví a francie láka,takže chci taky v letě na nějakou tu vinici,ale v inzeratech nic není a pochybuju že bude ,protože pokud budou potřebovat zaměstnance hrabnou po těch co tam jsou,moje zkušenost z NZ být na správnem místě ve správny čas,nebo mít kontakt od někoho kdo tam byl kdyby se tady takový našel prosím napište děkuji

Míša
Jiří:

Tak to Vám k tomu něco povím, loni na konci srpna jsme se ségrou vyrazily stopem do Fr. na vinice, s tím, že si najdeme práci raz dva, vyděláme slušný balík a hurá zpět. Jenže…. Jely jsme úplně na jih skoro v Pyrenejích, na každé vinici, a že jich tam je, čekala fronta lidí(klidně 60)na práci, hodně Poláci, Španělové s obytnýma dodávkama, asi 4 dny jsme chodily a ptaly se na práci, kdo nemá zamluveno hodně dopředu, není téměř šance, ale najde se 🙂 potkaly jsme tam žijící Čechy, co na vinicích pracují roky, ale u nich měly také plno, pak jsme se sešli s kamarádem z ČECH, co tam práci náhodně našel a přimluvil se u šéfa a ten nám dal alespon 3 dny práce a 5 tisíc korun bylo v kapse 🙂

Kathleen
Míša:

a neměla bys prosím kontakt na tu farmu nebo ty čechy co tam žijí? problém je že skoro všechny ty farmy maj stránky ve fr, takže se obávám že bez kontaktů to tam asi půjde jen těžko… 🙁 dík

Stepan

Ahoj byl jsem dva roky v Brightonu a minuly rok 3 mesice v Londonu .Letos uz se mi tam moc nechce .Rad bych se podival do Francie na nejakou farmu ,ci vinici .Zkusit sehnat praci az tam,nez nejake agentury .Anglicky se domluvim i neco nemecky ale naucit se da vsechno i Francouzstina .:)Neverim tomu,ze by se zadna prace nenasla .:)

milos
Stepan:

Stepan,ked si na tom podobne ako ja,urcite sa mi ozvi ;D mail: mi*******@***il.com

milos

koncom juna sa chystam do Francie naslepo zhanat pracu. moja predstava spociva v tom, ze sa budem tulat, a nieco urcite zozeniem (oh, mozes byt tak naivny?). francuzky sa v pohode dorozumiem, takze strach z jazykovej bariery nemam. ked ma niekde zaujem ist so mnou, nech sa pokojne ozve.kde je vola, tam je aj cesta. kontakt, facebook: Nechalsomsa Pokusatbonbonom

Tomaš

Zdravim ja pracuji ve francii v hospital pri prvni nabidce mi slibili 37 hod denně zatim musim pracovat 12 hod denně pul dne kdyč jsem ptal šefa,pry nic takoveho.jestli nechci mužu pry jit.Delam jak otrok,protože si vydělam pracuju dal,ale nechapu jak to ti francouzi mužou vydržet navic sloužim i nektery vikend takže volnos skoro žadne nemam ,žadna organizace každy děla co chce normalně pomocny pesonal tyka lekařum i šef servisu ,žadna ucta jako v čechach vladne tu chaos bordel,Je to moje již druhe misto a uplně stejny.Kdybych to skutečně neprožil bych neveřil.Ztěžovat si neni kam ,všichni mysli stejně a byl jsem odbaven raz dva nevim jak jinde ,ale v hospitale je to tak .Urgence zde to je neco jako v čechach prakticky normalně lidi dochazej nonstop s běžnou rymou kašlem .Pro ně je to normalni mě to všechno případa naopak takove jsou moje zkušenosti zde ve francii měj te a hodne štěsti

Tomaš

Zdravim ja pracuji ve francii v hospital pri prvni nabidce mi slibili 37 hod denně zatim musim pracovat 12 hod denně pul dne kdyč jsem ptal šefa,pry nic takoveho.jestli nechci mužu pry jit.Delam jak otrok,protože si vydělam pracuju dal,ale nechapu jak to ti francouzi mužou vydržet navic sloužim i nektery vikend takže volnos skoro žadne nemam ,žadna organizace každy děla co chce normalně pomocny pesonal tyka lekařum i šef servisu ,žadna ucta jako v čechach vladne tu chaos bordel,Je to moje již druhe misto a uplně stejny.Kdybych to skutečně neprožil bych neveřil.Ztěžovat si neni kam ,všichni mysli stejně a byl jsem odbaven raz dva nevim jak jinde ,ale v hospitale je to tak .Urgence zde to je neco jako v čechach prakticky normalně lidi dochazej nonstop s běžnou rymou kašlem .Pro ně je to normalni mě to všechno případa naopak takove jsou moje zkušenosti zde ve francii měj te a hodne štěsti

Tomaš

Co nechapu je, že zde neni žadna hierarchie vsichni jsou si rovni pripada mi to ujety vsichni tykaj pouzivaj jen jmena nikdy nepouzivaj prijmeni jak v nějaky sektě a to jejich večny pusinkovani jeden druheho i deti u skoly vidim .Fakt přehnany.Připada mi to spiš jak nějaka sekta a ne moderni společnost .Cas je vůbec nezajima nikde ani na uřadě ani v obchodě nechaj Vas čekat i půl h a klidně se vybavujou neopovažuj te se dat znameni,jste tam budto Vam normalně vynadaj nebo nechaj čekat ještě dele Když chcete přihlasit do bytu elektřinu nebo gaz jen telefonicky a priprav te se že to potrva nejmin 40 min Autem jezděte opatrne většina fr vůbec nedodržuje předpisy V lekarnach seženete starou belu než lek to co jsem si nakoupil na kašel rymu defunkce nakonec zabrala sul .Internet hruza kamoš je hrač a řika ,že si nezahraje sekana vypadky pomaly vodu mi doporučovali nepit jen balenou a je fakt hnusna se neda Kam šlapnu sami h…. a v zime zasadne žadny posyp chodnicku jako v čechach to musi každej jak to jde Zaparkujou kde koliv třeba u Vašich vrat a jste v pasti ,ale pro ně normalni když upozornite tak se divi .Všude tolik čoklu opuštenech běha jen tak .nikoho to nezajima pobihaj a čuměj do vyloh s Diorem atd a na madam jak celoročně běhaj v oblibenych baler.atd atd atd Tak hodne zdaru v praci ve fr.

Tomaš

Jo, když přijedete na dovču nestihnete vše ošefovat ani nahodou zda se Vam to jako v pohadce stare domy i když mnohe už opravdu k demolici ,ale to je fuk ,restaurace posezenička na sluničku ,ochutnavky různych jidel a tak tady musite fakt normalne žit nakonec si musite zajed do čech pro suroviny ,jinak hrozi uplna degenerace chutě teda alespon u mě to tvrde pecivo bez chuti se neda salamy to je myslim plast,a ty cely tvrdy zeleniny co fr chrupou se taky porad nedaj a nebo fazolky na vsechny zpusoby to taky ne.Dobry jsou některe syry ovoce ,uplně nejlepši muj domaci gulaš Ještě jedna zkušenost bydleni vybirejte pouze s elektrikou ,gaz je tu drahy jako prase ,jinak věechny prachy date za gaz.Tak už končim, mějte se.

Svaťa
Tomaš:

Ahoj prosím tě v jaké části francie pracuješ? Chystáme se s kamarádkou taky do fr a sháním práci. Nevěděl by jsi kdyžtak o něčem? Kdyžtak na mail
sv*********@****am.cz Díky:)

Lucka
Tomaš:

To je fakt, plyn je tam příšerně drahej. Myslím, že v 2011 jsem za malou dvoukilovku bombu dala skoro 500kč.. A pozor na vařiče, mají tam úplně jiný uzávěr takže na český to nepasuje. Nej je vařič made in France :o) Lze zakoupit jako spoustu jiného použitého zboží za levno na trzích co se jmenují „Marché au puis“ (bleší trh) a konají se každé nedělní dopoledne na různých místech, hlavně ve větších městech a městečkách. Jinak souhlas, frantíci jsou z převážné většiny pro nás trochu „ujetí“ a hlavně pravé emoce hluboko hluboko pod povrchem, hlavně že je všechno manifique, ale pak se z toho musí nacpat práškama, aby to psychicky ustáli, taky tam jsou lékárny fakt na každým rohu(jsou myslím dokonce první v braní antidepresiv v Evropě) a málokterý vás opravdu přijme, většina z nich vůbec neví kde se nachází Čechy, spousta z nich si myslelo že to je někde v Rusku 😀 Velký nacionalisti a pozor na policii, ta je opravdu snad nejhorší v Evropě.. Ale i tak jsem potkala ty „správné“ lidi..

Lucie
Tomaš:

Ahoj těm co se nebojí) Ráda bych poznala touto cestou souputníka mluvícího francouzsky, ideálně i s řidičskými schopnostmi na cestu za prací a poznáním. Chystám se autem do Francie, pojedu nablind jako předloni, kdy se mi povedlo na poslední chvíli sehnat práci na vinici. Sběr už teď začíná být passé, ale od října-listopadu začínají další práce na vinicích – zastřihování výhonů, vyvazování atd.. Někteří patroni co toho mají hodně a nestíhají, zaměstnávají lidi i nastálo nebo na více měsíců v roce. Tyto práce pak končívají obvykle v dubnu-květnu(na jihu Francie). Chci zkusit štěstí, objet vinice a dohodnout práci přes zimu. Spaní plánuju zatím v autě nebo ve stanu a až se ochladí(obvykle od prosince) tak pokud bude třeba, něco si pronajmout(dá se sehnat i za 500euro pro dva). Jezdím na plyn takže náklady na cestování budou malé. Normálně se dá vydělat od 1000euro/měs. Není to moc, ale na rozjezd to postačí. Beru s sebou i pejska. Ráda bych podobnou duši jako jsem já, nekonfliktní, hlavně v klidu, pohodovou a nezávislou. O víkendech se tam většinou nepracuje tak bych toho času využila k poznávání tamních krás :o) Těším se na tvůj mail…

Lucka
Lucie:

UPS.. ZAPOMNĚLA JSEM PŘIPSAT MŮJ MAIL: lu******@***oo.com

Lucie
Lucka:

TAKŽE ZMĚNA.. NAKONEC POJEDU NA JIH CHORVATSKA ASI ZAČÁTKEM ŘÍJNA – SBĚR OLIV A PRÁCE NA VINICI. RÁDA BYCH TOUTO CESTOU POZNALA POHODOVOU SOUPUTNICI S ŘP)NEJLÉPE TAK KOLEM MÉHO VĚKU(33) AUTO MÁM A NÁKLADY NA CESTOVÁNÍ BUDOU OPRAVDU MINIMÁLNÍ, MĚLI BYCHOM SE VEJÍT DO 2000KČ/OS.(V CHORVATSKU JE HODNĚ LEVÝ PLYN) TAM I ZPĚT :O) CHTĚLA BYCH TAM ZŮSTAT CO NEJDÉLE POKUD BUDE PRÁCE A ZÁROVEŇ I VÝLETIT, KOUPAT SE V MOŘI, CHODIT PO HORÁCH.. ZKRÁTKA A DOBŘE, U NÁS JE KOSA A CHORVATI JSOU NAŠI BRATŘI..

Georges

Dobry den, pokud mate zajem o praci na vinobrani ve Francii ozvete se prosim na tel.+33613264008 nebo e-mail: ge*********@*fr.fr

Dekuji Georges

Viliam Gubčo
Georges:

dobrý den,mel bych zajem o vasi nabidku nemcho by jste mi zaslat vice info..dekuji

milos

caute. zaciatkom oktobra 2013 sa chystam do Francuzka zhanat pracu…hovorovu francuztinu ovladam celkom solidne …chcel by som sa Vas spytat, ci mi viete dat nejake typy, kde sa na pracu spytat…rozmyslam, ci skusit vidiek alebo nejake agentury v meste…ked by bol niekto ochotny sa so mnou niekde stretnut a poradit, bol by som rad…letenku mam na 10. oktobra…k tomuto kroku ma, bohuzial, donutili okolnosti, francuztina je jediny jazyk, ktory ovladam, preto som sa rozhodol pre francuzko…budem vdacny za vsetky tipy/rady/postrehy…majte sa…mozete ma kontaktovat aj na: mi*******@***il.com
alebo skype: solimgnel

leos

caute.hleda se nejaka zenska na zber vina ve francii primerene memu veku 30-40 potom se uvidi ja tady pracuji kdyz tak napis leos (le***@****am.cz)

Adam

Ahoj,

nemáte někdo zkušenosti s prací u člověka jménem Georges (viz inzerát výše). Jde o sběr vína na vinicích ve Francii (Champagne). Nikde nejsou žádné reference (nemíním další informace o práci), pouze stejně znějící inzerát:
Georges
Dobry den, pokud mate zajem o praci na vinobrani ve Francii ozvete se prosim na tel.+33613264008 nebo e-mail: ge*********@*fr.fr
Dekuji Georges

Díky za odpověď, Adam.

Lukas

Adame ozvi se mi na email pokud to sledujes chci tam jet tez, s tim georgem sem mluvil, ale jsem sam a sam nehodlam vycestovat nebo fb add: https://www.facebook.com/lukas.fruhbauer.9

Jiří Dubový

Zdravím cestovatelé.Hledám práci ve Francii(beru cokoliv)klidně i prace na vinicich.
Zucastnil jsem se zhruba mesic zpet Vinobrani ve Verzy.

Jiri Dubovy

Zapomnel jsem uvest e-mail (du*********@*****um.cz)

Kulda

zdravice všem,

chci jenom říct, že kdo by chtěl na Jaro brigádu ve Francii at si najde nejlevnější odvoz do Chalon de Champane a pak vlakem do eperney…. v této oblasti najdete práci určitě. Je tam vinic a partiček co sbírají víno až až… stačí se dostat do jedné ze skupin či si zajít přímo na vinici kde sídlí pán majitel a domluvit se tam. Lepší je umět francouzsky ale angličtina žádný problém…. vždicky potkátě někoho kdo Vám pomůže pokud budete chtít…

Já jsem vyrazil ze dne na den právě na kontakt co je nahoře, k george jsem se dostal, práci jsem měl ale příští rok musím dřív… za týden jsem si vydělal to co tady za měsíc …

at se vám daří a jak řikám… vemte si batoh, pár jídla sebou, spaní a tak do týdne něco najdete …

nebát se a jít 😉 to je návod… kdo čeká, všechno mu uteče

Martina
Kulda:

Ahoj,nevíte prosim o nějaké praci na francouzských vinicích či nějaké praci na jihu Fr? Pro rok 2015-?s přítelem bychom chtěli vycestovat a přivydělat si. 30,33let:)

Martina
Kulda:

Re:Francie – léto 2013 28. 07. 2015, 08:42:12
Martina
Ahoj,nevíte prosim o nějaké praci na francouzských vinicích či nějaké praci na jihu Fr? Pro rok 2015-?s přítelem bychom chtěli vycestovat a přivydělat si. 30,33let:)

Odpovědět

Adéla

Zdravím,
nevíte někdo o nějaké brigádě ve Francii na léto 2014? Au pair bych právě chtěla nechat až jako poslední možnost. Francouzštinu studuji na VŠ, tak s komunikací by snad neměl být problém.

Anitta
Adéla:

Ahoj, aj já zrovna tak brouzdám po netu a přemýšlím na brigádou, jen já bych radši jen něco na měsíc, byla jsem loni na celé léto a letos bych su ráda i odpočinula.. No kdybys měla ňáký tip, ozvi se 😉

Gabi

Ahoj,
nevíte někdo o letní brigádě (červenec, srpen, září) ve Francii, kde by mi zajistili práci na sklizni nebo na pozici pokojské? Popřípadě něco jiného, kde není vyžadována komunikace se zákazníky. Ale cca tak na 2-3 týdny. Díky 🙂
ga***********@***il.com

jirka
Gabi:

ahoj jestli nekdo schani brigadu tak je volna pozice uklizecky a starani se o zahradu.možnost ubytovani a stravy.

Romana
jirka:

Dobry den Jirko, pokud tato nabidka stale plati, mam o ni vazny zajem. Toto je muj mail: ro******@*****um.cz
Dekuji Romana 🙂

Lucka

Začátkem září jedu pracovat na vinici do Francie, pravděpodobně bude ještě jedno pracovní místo i místo v autě volné. Nabízím tímto bezproblémové, samostatné a pohodové holce možnost jet se mnou. Po brigádě (tj.asi polovina října) chci zůstat v oblasti a za pomoci mých známých ideálně sehnat další práci. Je vysoká pravděpodobnost, že práce bude i dál, jen je pro to potřeba umět francouzsky. Já znám jenom základy. Proto upřednostním toho kdo umí řeč. Nic neslibuju, záleží na nás a na lidech.. Dala bych přednost holce co už má prožito a ví jak to je. Je mi 34, beru s sebou psa a případné spolujezdce do auta. Těším se…

Kačka
Lucka:

Ahoj, všimla jsem si, že jsi byla minulý rok ve Francii na vinicích. Letos bychom chtěli s kamarádkou vycestovat. Myslíš, že je rozumné jet na blint? Ani jedna francouzsky neumíme, to bude asi překážka, viď? Je těžké sehnat tam nějaké „rozumné“ ubytování? Předem díky, Kačka

Libor

Ahoj, nevíte někdo o praci prosim? V hotelu či restauraci, pro slušný par. Mame zkušenosti. Budu rad za jakoukoliv nabídku. Me************@****am.cz

Jakub Axmann

zdravím hledám práci jako zdravotní bratr

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: