Malajsie, Brunej, Filipíny a Indonésie

Filipíny 2015

Josef

Poletím do Cebu koncem února – začátkem března 2015 a zatím to vypadá, že nás bude víc. Program : památky v Cebu a okolí, island hopping na Pandanon a Nalusuan island, Bohol-Chocolate hills, Sagbayan peak a Tarsier sanctuary, Busay top vyhlídka nad Cebu city, krokodýlí farma v Talisay. Všichni jsme individuálové, nejedeme s žádnou cestovkou a program si uspořádáme na míste i s ohledem na počasí. Jsme ze Zlína a okolí; odlet z Prahy nebo z Vídně.

Zkušenosti čtenářů

Miki

Josefe byl jsem na Nalusuanu letos v dubnu s mymi prateli a podle mne to byla ztrata casu nejenom ze tam neni nic zvlastniho k videni ale I vstup na ostrov 250 peso na osobu se mi zda moc drahy.Radeji bych jel na ostrov Olango

Josef
Miki:

Miki, na Nalusuanu jsem byl taky. Opravdu na tomto malém ostrůvku moc k vidění není. Nicméně je to ráj pro šnorchlující nepotápěče, sedneš si na dno a krmíš rybky z ruky. Je to jakoby jsi seděl v akvariu. Co se týká „dock fee“ to se platí na všech filipínských ostrovech, tedy i na Olangu a ku podivu ho platí i Filipínci. Na Olangu je ptačí rezervace, ale my bychom raději dali přednost tomu šnorchlování. Kromě toho, pokud na Nalusuanu nevylezeš na to dlouhé dřevěné molo, dock fee neplatíš a šnorchlovat se dá i z lodi.

Miki

Josefe ano mas pravdu pokud neprejdes dreveny most tak vstup neplatis.Krmeni rybek bylo pekny,jestli jses vasnivy snorchlista tak jed na MoalBoal.Krmeni rybicek na ostrove Pescador moje zena si to uzivala pronajmes si lod a ta s tebou objede ten ostov zadny vstup neplatis potom turtle santuary a pozorovani miliony sardinek ale opravdu mraky,nadhera a aspon podle me MoalBoal a Nalusuan se neda srovnat co se tyce. podmorske krasy koraly atd.Jedu na MoalBoal asi tento vikend tak si sardinky zopaknu zase.Na Olangu je bird santuary ale taky marine santuary.Hele na ten resort Minors Paradise ti link nemuzu dat protoze se web teprve pripravuje.Majitel toho pozemku zemrel na Floride a tak jeho zena neboli ted vdova chce pokoje pronajimat turistum.Jsou tam momentalne 3 pokoje k pronajmu.Uz tam jsou tri rezervace od ceskych turistu muzu ti napsat podrobnosti kdyz mi nechas na sebe kontakt.Pises ze jedes na Bohol je pekny a ostrov Balicasag taky.

Josef
bob
Miki:

cau,na.MoalBoal.je.nadhernej.“kanon“,kdyz.se.vydas.za.Kawasan.
Falls…projel.sem.hodne.z.Filipin,ale.tohle.byl.po.El.Nidu.
nejvetsi.zazitek:)

Josef

Miki, resort Minors Paradise je někde u (v) Alcoy, tzn. docela daleko z letiště na Mactanu.Po dlouhém letu z Evropy se nebudeme trmácet ještě 2 hodiny taxíkem v noci do Alcoy. Neprovozoval jsiv Alcoy resort Voda Krásná ? Ale zpět k ostrovům. Moalboal i Bantayan severně od ostrova Cebu bych někdy navštívit chtěl, věřím že spoušť po hurikánu Haiyan je už pryč. Ale cena za banca boat z Lapulapu na Moalboal by byla asi mimo moje možnosti. Na Boholu jsem byl a pojedu se tam podívat znovu . Nebudu mít ale tolik času abych stihl nádherné ostrovy Balicasag a Pamilacan.
Měj se a užij si potápění na Moalboal.
Josef R.

Josef

Miki, v předchozím příspěvku jsem nepřesně uvedl že Moalboal je ostrov severně od Cebu. Měl jsem ale na mysli ostrov Malapascua. Moalboal je soućást ostrova Cebu cca 85 km jižně od Cebu city ale na jeho západní straně. Je to vlastně kousek od Alcoy … jen napříč ostrova Cebu. Moje časové možnosti mi asi nedovolí tentokrát tuto oblast ostrova Cebu navštívit. Nicméně snad se mi podaří časem v Cebu koupit byt a pak ostrov křížem krážem procestuji.

Miki

Jo Malapascua je na sever od Cebu.Dnes jsem se vratil z MoalBoal dal jsem zase sardinky tak mam pekne fotky a navic jsem tam poznal Cecho-Australana pece ceskej chleba.Moc dobry.Hele Josefe jestli mas v planu koupit byt tak my stavime apartmany prvni budova bude dostavena prosinec 2015.

Josef

Ahoj Miki, díky za email. V Cebu budu koncem února 2015, tak jestli budeš mít zájem, můžeme zajít na kafe do Starbucks do Ayala mall. Mám v Cebu nejaké osobní zájmy, ale někteří lidi co se mnou pojedou, by chtěli pocestovat dál … možná na Palawan do El Nida. Já zůstanu v Cebu (kromě výletu na ostrovy ).
JR

Niki

Ahoj, letíme na do Manily v září 2015, chci se zeptat, zda je tu někdo kdo má stejnou cestu ? popřípadě poradí kam se podívat a kde je pravděpodobnost nejlepšího počasí ? Pokud je tu nějaký čech-filipínec tak bych se ráda seznámila a zažila Filipíny jinak než s cestovkou. Předem díky moc za každou odpověď !!

Miki
Niki:

Pro Niki
Ziju uz na Cebu 6 let sakra ten cas leti.Jestli chces teda poznat Filipiny jinak tak se treba ozvi.
email m.*******@gm***.com

LenkaD.
Niki:

Ahoj, taky v září 2015 plánuji cestu na Filipíny, ráda se k někomu připojím.

filipinec

Září je období dešťů a tajfunů. Můžete se trefit mimo dva a nezažít ani jeden, ale také může být každý týden nový. V září bych doporučoval Palawan, ten je stranou a tajfuny ho většinou míjejí.A navíc je to tam hezké

Jana

Ahoj. Niki, taky letím do Manily v září 2015, takže bychom se mohly potkat.
A Miki, chtěla bych se tě zeptat, jestli trvale žiješ a pracuješ na Filipínách? Mám na tebe pár dotazů. Napiš mi prosím pěkně na mail: kr*********@gm***.com

Miki
Jana:

Ahoj Jano
Ano jsem tady trvale.Urcite se ti ozvu.

Lenka
Miki:

Ahoj Miki,
Mám dotaz ohledně bankomatů na Filipínách.
Je to pořád tak, že hotovost je jistota a bankomašinek po skrovnu ?
Díky moc za odpověď.
Lenka

Filipinec
Lenka:

Bankomatů je ve velkých městech habaděj, jsou i v exponovaných turistických oblastech. Mimo města a tam, kam moc turistů nejezdí, ale moc nebývají. Snáze se tam sežene směnárna, ale obecně se to dělá tak, že se veze hotovost PHP z města. Ve směnárně někde v provincii bude horší kurz

Lenka
Filipinec:

Ahoj Miki.
Děkuji moc za odpověď.
Proč jsi se usadil zrovna na Cebu?
A jestli se můžu zeptat, co podle tebe nemáme na Filipínách určitě minout? A co ti slavní filipínští léčitelé? Máš nějakou osobní zkušenost?
Díky. Měj se krásně. L.

Miki
Lenka:

Ahoj Lenko
Proc jsem se usadil na Cebu ma hodne osobnich duvodu,ale asi ten nejhlavnejsi je ze miluji more,freediving,loveni ryb s harpunou a tropicke podnebi.Osobni zkusenost s Filipinskymi leciteli nemam.Co bys nemela urcite minout na Filipinach jsou ostrovy Palawan,Bohol,Camiguin a Velrybiho zraloka za Oslobem.

filipinec
Lenka:

Lenko s Mikim souhlasím, ta místa, která říká, jsou super. Podle mých zlušeností jsou filipínští léčitelé víc známí u náš než na Filipínách (možná dobré PR pana Filipovského). Zkoušel jsem se už ptát několika Filipínců na ně a koukali na mě, jako že jsem spadl z višně. Ale jestli v ně chceš věřit, určitě ti neublíží. jen tě to bude stát peníze. Osobně jsem se setkal s Marcosem Orbitem. No že by mě přesvědčil … Ale jak se říká: Věř a víra tvá tě uzdraví

Bára

Ahoj, ráda bych se zeptala na jednu věc. Plánujeme filipíny v prosinci/lednu. Je lepší letět přímo do Cebu nebo do Manily? Ptám se, protože cena letenky z CR se tolik neliší, ale nevím, odkud je lepší místo pro ostrovy.

Zivotnafilipinach.cz
Bára:

Ahoj, tak to záleží co chcete na Filipínách vidět. Pokud chcete navštívit sever Luzonu – např. rýžové terasy, tak je asi lepší letět do Manily. Pokud však plánujete jen ostrovy v okolí Cebu nebo Palawan, tak je lepší letět přímo do Cebu. Pro inspiraci koukni na můj blog:
http://www.zivotnafilipinach.cz

Denis

Prosim vas viete mi poradit ako dostat do mailu letenku este pred zaplatenim?Pri vstupe na Filipiny na letisku chcu vidiet spiatocnu letenku s datumom odletu do 30 dni ale ja tam letim na dlhsie a ked spravim rezervaciu mapr na pelikane tak mi poslu iba potvrdenie o rezervacii a to mi asi stacit nebude.

guimaras
Denis:

Já jsem mel v prosinci zpáteční letenku az za 4 mesice, ale na letišti v Manile to nikoho nezajimalo. Podíval se na dvouměsíční vízum, bouchnul tam razítko a sbohem. A kdy letím zpět mu bylo srdečné jedno.

hankeys

chtěl bych se zeptat jaké jsou dovozní kvóty na osobu z Filipín do ČR ohledně oblečení a alkoholu nebo dalších věcí. kde se to dá na netu najít? díky

Filipínec
hankeys:

Ptáš se špatně, je jedno, jestli je to z Filipín nebo třeba z Brazílie, ty limity jsou stejné a jsou na stránkách Celní správy: http://www.celnisprava.cz/cz/clo/informace-pro-fyzicke-osoby/Stranky/informace-celni-spravy-ceske-republiky-pro-cestujici-o-zmenach-pri-dovozu-zbozi-na-uzemi-eu-ze-tretich-zemi-neclenske-zeme.aspx

Vlasta

Ahoj. Zítra odlétáme na Cebu a chtěl bych se dostal na Moalboal. Prosím prosím mohl by mi někdo poradit nějaký levnější resort? Díky moc, kdyžtak na Vl*********@ce*****.cz

Miki

Ahoj
Jsem zrovna na Moalboal s 18 lidma z Prahy.Jsou ubytovani v resortu Tipolo beach resort je s vyhledem na ostrov Pescador majitelem resortu je Nemec Jochen Hanka ubytko od 1500php a vyse snidane 175 peso.Jsme tady do 7 brezna a obsadili jsme cely resort,a nebo jeste Bamboo inn je to od samyho majitele pokoj za 950php.Kdyby bylo nahodou obsazeno rekni v recepci ze te doporucil Mike z CR

Josef

Při odletu z Cebu se na letišti platí terminal fee 750,- Php v hotovosti. Bez toho vás neodbaví. Takže si nechte do rezervy něco v peněžence.

Jitka

Ahoj.Presne pred rokem jsme byli v Cebu a z neho jsme preletli na Palawan do Puerta Princesa.Odsud jsme jeli multivanem cca 5hodin do El Nida. A to je misto,kam se chceme vratit.Vrele doporucuji.Na Boholu Cokol.hory dobry,ale na sever Palawanu to nema.

Renda

Ahoj, hledám partu 2-3 lidí na cestování na Filipíny. Termín 8-24.5. (letenka do Manily cca 15tis Kč). Možnost se na místě roztrhnout a cestovat i chvíli odděleně, dle individuálních požadavků.

UX
Renda:

Rendo, ja tam letim od cca 7.4. do cca 25.5. :).

Renda
UX:

Prosím, můžeš mi napsat mail a můžeme se domluvit co a jak dál, díky! 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: