Ahoj, nemá tu někdo prosím zkušenosti s prací v rybárnách na Aljašce? Budu vděčná za jakoukoliv radu/kontakt. Díky
Ahoj nevi nahodou nekdo zda musim být studentem,protoze nejsem ,tak jestli vubec mam nejakou šanci odjet na zkusenou do aljasky.Díky
Ahoj, sháním brigádu/práci na Aljašce, vím, že tady mi asi nikdo nepomůže, protoze tu nejsme od toho, ale kdyby nahodou nekdo hledal nejakou partacku a nemel skym jed, ráda se přidám. Nebo kdyby měl nekdo čirou náhodou nejaky kontakt byla bych moc ráda, děkujiiii
To jste trochu zaspali ne? doby kdy se jezdilo na Aljasku kuchat ryby jsou kluci a holky davno pryc! Tenkrat sel vydelat balik, ted je to jen nic moc placena a smradlava prace! Jinak pokud nejsi student, stejne pracovni vizum nedostanes. To tak do Kanady ne WHS…
Práce na AK v rybárně je už pasé. Minulý rok byla poslední možnost přes J1 vízum vycestovat. Jelikož byly nějaké stížnosti na nelidské podmínky, šílená pracovní doba atd., americká vláda vydala minulý rok nové nařízení a zakázala dělat nám , co jsme jezdili na AK přes J1 vízum pracovat v potravinářství a dělat déle než 8 hodin denně. Což pro seafoods společnosti nemá smysl zaměstnávat lidi na 8 hodin denně, když je normální pracovní doba 16 hodin denně. Ve výjimečných případech i více, vždy záleží na tom, kolik bylo práce. Takže brány AK se definitivně uzavřely. Samozřejmě je možnost získat jiné vízum, zároveň nebýt ani studentem, ale je to velmi komplikovaný proces pro zaměstnavatele v USA, který se mu ani nevyplatí. Co jsem slyšel, tak minulý rok si jedna seafoods společnost najala mongolce, protože se na ně tyto podmínky nevztahují.
Jo presne tak lidi jste opravdu hodne zaspali! Docela se tomu divim…ale co uz kazdopadne nikdo z vas uz na Aljasce kuchat ryby nebude… To je ale smula! LOL takova shit prace!
Možná shit práce, ale jel bych tam klidně zas 🙂 Bezkonkurenčně nejlepší léto všech dob a především zkušenost k nezaplacení na místě, kam by mě před pár roky ani ve snu nenapadlo, že se někdy podívám! Když jsem viděl kdysi v TV AK, tak jsem si jen pomyslel tu nádheru a nedotknutelnou přírodu., kterou jsem spatřil na vlastní oči. Dneska, když vidím v televizi dokumenty, jak někde někoho pěkně zřídil medvěd, tak si jen vzpomenu jaký jsem to byl tenkrát vůl, když jsem se z hor prodíral lesem, jen abych si zkrátil o dost cestu a nemusel šlapat po stezce. Potkat medvěda v lese nebyl problém, ale těžko bych mu utekl 🙂
Jo proc delat tu nejhnusnejsi praci v jedne z nejkrasnejsi zemi?to mi objasni? Je jasne,ze tam zrovna na vyber moc neni ale duvod proc kazdy kdysi chtel do rybi tovarny na Aljasku byly penize…hodne penez…ted uz fakt ne! At tam makaji mongolove treba, jak je to ted…
Nejde o to, co tam děláš. Jde o to, že se tam podíváš. Odmakáš tam sezónu a pak jsou ti brány USA otevřeny, máš peníze, máš možnost obrovského území, kam můžeš jet na výlet. Jako turista málokdo z nás, obětuje nemalé finanční prostředky, aby jel na dovolenou na AK. Nebo Hawaii, Karibik, Californie atd..a to jsou jen příklady míst, o kterých většina z nás sní se tam někdy podívat. Nejde jen o vydělání peněz, ty si můžeš vydělat kdekoliv jinde v USA, ale AK má své kouzlo, které jinde nenajdeš. Peníze nejsou to hlavní, proč tam lidé jezdí. Na AK dostaneš minimální hodinovou mzdu cca 7,75 na hodinu a dřeš jak mezek. Kdekoliv jinde v USA např. zábavné parky platí i 10 babek na hodinu a nemáš problém být 16 hodin denně v práci, takže si v pohodě vyděláš více než na AK. Zkrátka Aljaska je pro lidi, co mají rádi dobrodružství a nebojí se zkusit drsnou práci v drsným podmínkách a žít trochu mimo civilizaci v nějaké malé boudě a nebo stanu celé léto. Někdy jsem v noci mrznul jak ratlík, někdy jsem šel ve tři ráno spát po práci a měl jsem spacák mokrý, protože se mi ve stanu srážela, když už asi tři týdny v kuse pršelo.. když jsem šel na ledovec, tak jsem se brodil po kolena ve sněhu, poprvé v životě mě v létě přepadla vánice v horách 😀 někdy to byla krása, někdy to bylo crazy, ale klidně bych do toho šel znova. Rozhodně tam lidi nejezdili jen pro peníze, AK není o penězích.
Ahoj, Pavle pošleš mi prosím nějaký kontakt na práci na Aljašce nějakého zaměstnavatele.
Děkuji mnohokrát.
PS. Kdo by chtěl jet se mnou na Aljašku na jeden rok od října nebo od září ? 🙂
Jo klidne bych jel, pokud mi prozradis jak jsi vykouzlil pracovni povoleni ?Pokud nejsi student, tak nevim jak to chces udelat to ten work and travel i tak je jen na cca 4 mesice?nu taxe podel s nami co?diky
cheers
Ahoj,
jak už tu bylo zmíněno, bohužel AK je pase. Možná se tam dá najít job v některém národním parku na sezónu, třeba Denali, ale do rybárny se už nepodíváš, pokud nemáš green card 🙂 Navíc na AK nevím, co by si tam chtěl dělat rok, v zimě to tam musí být peklo a myslím, že v tomto období je tam turistický ruch na bodu mrazu, a tak i počasí 🙂
Možná být jedině student a na 4 měsíce přes W&T, ale jinak myslím, že šance se tam dostat za prací prací je nulová.
Zdarec! Prosimte psal jsi tu neco o narodnich parcich. Kdysi jsem mel nabidku vypomahat nejakemu strazci parku, ale bylo to jen za stravu a ubytko..Kde bych mohl na takove inzeraty narazit? nejaky city council nebo tak? Podobne jsme to resil na AU a tam se to resi prave pres tuhle instituci…mam dokonce i vzdelani v tomhle smeru…tak pokud vis napis mi neco, co me navede…diky moc
cheers
Znám pouze park Denali na AK. Určitě na sezónu někoho chtějí, ale zda přes J1 víza to tam jde, to musíš kontaktovat přímo je a optat se. Zkus do google dát vyhledat nabídky prací na AK s kombinací J1 víza a určitě ti toho vypadne dost, jen těžko se někde začíná bez pozitivních referencí předem. Neznám nikoho, kdo by tam dělal někdy něco jiného, než v rybárně. A navíc na vyřizování víza pro letošní sezónu bych řekl, že už je pozdě. Trvá to nějaký měsíc, než dostaneš vízum.
Ahoj Pavle, zajímal by mě tvůj názor, myslíš že je možné si obstarat (neleg.cestou) potvzení o studiu, abych se mohla účAstit programu WT na J-1? Je to opravdu jediná věc, která stačí pro udělení víza nebo je proces mnohem propracovanější a před udělením víza probíhá na ambasádě mnohem náročnější ověřenování na VŠ, institut SZP atd. ?
Díky za tvůj názor 😉
ahoj … zkuste Toto https://coingeneration.com/auth/new/112819/ DA SE vydělat 30 $ ZA měsíc Nebo 750 $ ZA měsíc .. Staci stahnou program, nechat hrat zadne klikačky zadne reklamy . .. poradit? Tak piste na pr**********@****am.cz.
750$ neni konecna castka da se vydelat mnohem víc .. max 100$ denně .. když chceš víc tak už jen pres referaly .. ale 100$ denně je taky hodne solidní .. (: tak sosej : https://coingeneration.com/auth/new/112819/
Má někdo nějaké relevantní informace? Co vím, tak už to nejde. Rád bych kontakt na někoho se zkušenostma, páč jsem si bohužel nechal ujet jednu milou stopařku, která se tam chystá, shit.
Ahoj,
co vim, tak skutecne je ted zakaz J1 pracovniku do fish industry na AK. Staci zadat do googlu J1 jobs AK a hned vam vyjede kupa odkazu s touto problematikou.
Nicmene, to nic nemeni na tom, ze se tam da delat kupa dalsich veci. Delat v hotelech housekeeping, v restauracich na pozicich busser, resp bus-boy (odklizec spinaveho nadobi, priprava stolu pro dalsi hosty) atd.
Ze by se tam vydelaly nejaky extra velky penize to zas ne, ale ten zazitek je nezapomenutelny.
Akorat sezona tam je vetsinou kveten-zari, takze jak tu nekdo psal na rok od zari/rijna, tak nevim jestli se mu neco povede sehnat. Spousta podniku na tohle obdobi zavira.
Co si vzpominam, tak J1 pracovniky nabiraji spolecnosti Princess lodges a Aramark.
Hodne stesti pri hledani prace a pozor na medvedy.
Honza
Ahojte měla bych zájem se dostat jakkoliv a na jakoukoliv práci na Aljašku. Jsem studentka, máte náké tipy? 🙂 Děkuji za odpověd
Ahojte cez koho ste sa dostali na Aljašku,mali by sme zaujem o pracu???Dakujem za tipy. 🙂
Doporučuji přečíst tohle http://infoknihy.cz/prace-v-zahranici/36-aljassky-zamestnanecky-program.html
Zdravím, poslední 4 roky jsem pracoval na rybářské lodi v Beringově moři a vytvořil jsem web beringseaversus.me (stačí zadat https://bsvs.me) – najdete zde všechny dostupné informace o této práci v češtině i angličtině. Příběh na webu i článek v časopisu Respekt vám dá představu o tom, jak to tam chodí 🙂 http://respekt.ihned.cz/?m=authors&person%5Bid%5D=18371550&article%5Baut_id%5D=18371550
Dobrý den, tento rok se chystám na Aljašku.
Nemám vybranou konkretní rybárnu avšak pár typů mám tak je oslovím.
Řeším to i přes stránku seafoods-alaska.cz i přes kontakování a ověření informací u pána do toho dám já nejvíce času. Nejhorší bude vyřízení víza a pak bankovního účtu což musím zjistit.
Počáteční výdaje jsou docela dost vysoké, nicméně většina se vrátí.
Hledal bych spolehlivého partáka co by do toho šel také. Popřípadě pokud máte nějaké informace o práci v rybárnách či na lodi dejte mi echo on****@****am.cz . Budu rád za každou užitečnou informaci.
Přeji všem hodně zdaru.
Ahoj … pokud neco zjistis dej mi prosim vedet … taky bych chtel odjet na zkusenou na aljasku 🙂 Diky