Spolucestování Amerika

Bolivie léto/podzim 2008

Honza

Ahoj, napadlo mě vydat se na konci prázdnin/podzim na 3 týdny do Bolívie. Snad je to dobrý roční období. Takže kdyby měl někdo zájem se přidat, sám bych určitě nejel, protože ani neumim španělsky. Plán trasy: z La Paz udělat několik tůr na různý směry.
1. jez. Titicaca a Machu Pichu, cestou se stavit u Atlantiku na den
2. z La paz na východ k hranici s Brazílií navštívit pralesy
3. na jih – Potosí – návštěva dolů, Uyuni – solné pláně a pak poblíž, naleziště dinosaurů.

Nemám představu, co by to celý stálo, letenka cca 40 000, plus ten pobyt, očkování. Co jsem čet, je to poměrně levná země a lidi v pohodě. Co se týče obtížnosti, nějak bych to nehrotil, zkusit vylézt nějaké hory a tak celkově si to užívat. Prostě pohodička, ale žádný flákání.

Zkušenosti čtenářů

Michael Hulva

Teď jsem to všechno vyřizoval, takže aktuální ceny očkování: Žloutenka A + Tyfus- 1600 Kč, Žlutá zimnice 550 Kč.

Letenka do La Paz od 15 000 Kč výše + poplatky okolo 6 000. Přesné informace najdeš přímo na rezervačním portálu KRALOVNA.CZ (Myslím ale, že "vylodění" v nadmořské výšce 3600 m. není pro našince z Ćeské kotliny nejlepší volba. Počítej s tím, že Tě bude pár dní bolet hlava.)

A ještě jobovka přímo od Yardy z Peru: Vstupné na Machu Picchu je od 1.1.2008 už za 100 $ (místo dosavadního 38 $) Teď už je to Div světa a tak i světová cena.

Michael
http://www.poznani.estranky.cz/clanky/sportovni-akce/expedicion-andanza

Radek

Ahoj Honzo,nemuzes mi prosim poslat e-mail? Neco uz planujem…Radek

Katka

Ahoj,s manželem vyrážíme do Peru 10.5.08 z Vídně.Návrat 7.6.08.Přidá se někdo?

Nikola

Ahoj Honzo, nějak v říjnu se pravděpodobně chystám taky do Bolívie, Peru atd.(poletím tam asi z Chile, kde chci červenec, srpen, září dělat lyž.instruktora..) .. tak kdybys tam měl být náhodou touhle dobou tak se ozvi;)

Míra

Ahoj,plánuji cestu k domorodcům do pralesů Matto Grosa.Přidá se někdo?Budu vděčný za každou informaci,hlavně zda,jak a kde je možné nakontaktovat a najmout spolehlivého průvodce dík

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: