Spolucestování Evropa

Balkán na kole – duben 2016

Radomír Čížek

Balkán na kole – duben 2016

Naposledy se omlouvám, už tu tento inzerát píšu počtvrté, teď už opravdu poslední pokus o sehnání parťáka na můj trip na kole Atény-Budapešť:

Chystám vyrazit od 12.4. do 28.4. na nějakých na trip na kole, jedná se o přejezd Balkánu. Trasa: letecky do Atén (z Bratislavy s Ryanairem, aktuálně za 50eur+30eur za kolo), den v Aténách, přesun vlakem do vnitrozemí Řecka, tam skalní kláštery Meteora, pohoří Pindos, průjezd Albánií (převážně po východní části země – hlavní destinace řeka Vjoša, kaňon Osumi, jezera Komani a Skadar), poté kousek Černá hora (Lovenč, Kotor), Dubrovník, na sever skrz Bosnu (Mostar, Bjelašnica, Sarajevo) a pak podle času, chuti a energie na sever k Maďarsku (možnost využití veřejné dopravy), z Maďarska pak den v Budapešti a zpět do Čech (vlak/bus). Předpokládám najet okolo 1.500km, cca 100-130km denně, s minimem těžších vysokohorských přejezdů, občas proložené krátkou vycházkou po nějakém zajímavém místě. Spaní ve stanu nebo přes CouchSurfing a WarmShowers (komunita cyklistů jezdících po světě, sdílení ubytování zdarma, jako CS), už mám ubytování asi u osmi lidí.

Sháním pohodového parťáka, který je schopen ujet přes 100km denně, nestěžuje si na nepohodlí, únavu a počasí apod. a má rád focení. Zájemcům pošlu bližší informace (podrobnější popis trasy atd.), pište prosím do zpráv. Díky. Nebo kdybyste měli ve svém okolí někoho, kdo má rád podobné výjezdy a nemá parťáka, tak budu rád za kontakt. Radek.

Zkušenosti čtenářů

Radka

Ahoj,
moc se mi líbí tvůj plán. Oceňuji promyšlení do detailů. Bohužel píšu pozdě a tento termín stejně nemůžu. Sehnal jsi nakonec parťáka? Mám taky sen uskutečnint v nejbližší době nějakou cestu na kole, která by byla na víc dní a za hranice ČR. Za den klidně ujedu 150 km. Kdyby jsi plánoval podobnou cestu, ale jiný datum, tak se ozvi.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: