Ahoj lidi, měl by někdo z vás zájem, letos si vyrazit k Bajkalu. Já pracuji, tak to vidím na tři pracovní týdny plus výkendy. Termín, konec června a návrat červenec 21- 22. Termín není zatím daný pevně. Taky bych uvítal, kdybych se mohl k někomu přidat pokud by měl stejnou cestu. Rád bych chtěl aspoň jednu cestu přes Rusko projet Transibem.
Ahoj kluci, jestli se můžu vložit do vaší diskuze-nechcete-li se o zážitky z Bajkalu dělit se spoustou turistů, tak tam nejezděte rozhodně v době letních prázdnin.Doporučuji červen. loni jsme tam byli ve třech lidech od 8.června do 25.června-nádhera. Vcelku liduprázdno, byly k sehnání maršrutky i trajekt na ostrov bez čekání, volné prostory na stanování kdekoliv..Domorodci ale říkali, že za týden už se pobřeží zaplní a bude tam stan na stanu…
Jinak vám přeju pohodové cestování a krásné zážitky. Bajkal je úžasný!
Díky za užitečné informace. A nebyla tam v tuto dobu ještě zima? Já jsem si psal s holkou z Ulan Ude a ta psala, ať přijedu až v srpnu, že to už je tam teplo.
Ahoj, měli jsme v červnu dost teplo, 21-25 stupňů a skoro pořád svítilo sluníčko, asi dvakrát přišla v noci bouřka s deštěm ale přes den bylo zase hezky. Paradoxně tam bylo zrovna tepleji než v tu dobu u nás 🙂 Voda v Bajkale není na koupání ani v srpnu, pokud nejsi otužilec. Místní nám říkali, že nejvyšší teplotu má voda kolem 15 stupńů a to ještě v krytých zátokách. My měli na začátku června 6 stupňů, vlezli jsme tam vždycky na pár vteřin, protože nevykoupat se v Bajkale, to přece nejde..Doporučila bych s sebou teplejší spacák, když zafouká od vody, tak je v noci chladno ale rozhodně tam nezmrznete. Zajděte mezi místní rybáře, pokud se domluvíte rusky, rádi vás za nějaký penízek (příspěvek na benzin)vezmou do rybářského člunu-nás nechal jeden moloděc abychom si i zachytali a pak jsme si ty čerstvě ulovené ryby opekli na ohni-paráda a moc hezký zážitek. :-)Rozhodně stojí za projit celý ostrov Olchon a tam je právě přes prázdniny dost plno… my tam byli sami s místními a cestou jsme natrefili akorát na partu italských studentů.:-)
Zdravím Vás Slávku a Milane, s kamarády o bajkalu mluvíme už pár let, ovšem zatím jsme ještě nevyjeli. Dneska jsem si přečetl vaše ůvahy a tak se chci zeptat zdali už jste v užším kontaktu a odkud jste popř kolik Vám je let. Já jsem z Ostravy a dneska mám 49 roků, budu se těšit na odpověď alespoň jednoho z Vás.
Ahoj ,take přemýšlím o ceste na Bajkal,ale rad bych take navštívil Novosibirsk.termin by mi vyhovoval v srpnu.chtel by se někdo přidat?zdenek
Nazdar borci, jedu s Vámi !! Hledám parťáka na Transku a Bajkal. Mám taky jen hrubé představy, ale to se dá doladit a přizpůsobit. Už jsem ti Slávku poslal E-mail, kdyžtak můžete chlapáci psát i na můj: ja**********@se****.cz tel:734302969
zatím ahoj Jarda
Ahoj chlapy,sháním někoho,kdo bude na Bajkale někdy v tomto termínu od 11.6.2013-14.7.2013,udělal jsem to obráceně,koupil jsem si letenku a ted někoho sháním,abych se tam netoulal jen sám.************@se****.cz. Kolda
Ahoj Koldo. My vyjíždíme z Moskvy do Irkutska 21.6.2013 v 00.35hod. Takže setkání je reálné. Ahoj Slávek.
Ahoj Slávku,to ješkoda,tvůj vzkaz čtu až ted.Přijel jsem na Bajkal 23.6.do Ulan Ude a byl jssem na Bajkale tři týdny,spousty různých zážitků.Jak jste se měli a co vše jste tam procestovali,
Zdravím všechny cestovatele, plánuji letos v červnu cestu vlakem po Rusku, s přestávkami v některých městech a dorazit k Bajkalu a procestovat jeho okolí. Mám velmi dobré zkušenosti s cestováním po centrálním Rusku. Cestuji sama, proto bych Vás, kteří máte zkušenosti s cestováním po vlastní ose v okolí Bakalu, chtěla požádat o informace. Jak např.pořídil levně lístky na vlaky a jiné „vychytávky“ a příp.na co bych si měla dát tzv.pozor. Velmi Vám děkuji
Ahoj, zvažuju podobnou variantu letošni dovolené. Taky bych rád jel jednu cestu Transibem. U mě by byly taktéž možné 3-4 týdny kvůli práci. Bohužel v Tebou uvedený ternín bych nemohl. Pro mne buď dříve, nebo od 14. července dále. Pokud bys měl zájem to alespoň probrat, ozvi se.
Ahoj Milane, z mé strany zájem určitě je. Napiš mě Tvůj email. Můj je ha****@ce*****.cz. Tak zatím čau.