Spolucestování Asie/ Australie

Bajkal 2013

Slávek

Ahoj lidi, měl by někdo z vás zájem, letos si vyrazit k Bajkalu. Já pracuji, tak to vidím na tři pracovní týdny plus výkendy. Termín, konec června a návrat červenec 21- 22. Termín není zatím daný pevně. Taky bych uvítal, kdybych se mohl k někomu přidat pokud by měl stejnou cestu. Rád bych chtěl aspoň jednu cestu přes Rusko projet Transibem.

Zkušenosti čtenářů

Milan

Ahoj, zvažuju podobnou variantu letošni dovolené. Taky bych rád jel jednu cestu Transibem. U mě by byly taktéž možné 3-4 týdny kvůli práci. Bohužel v Tebou uvedený ternín bych nemohl. Pro mne buď dříve, nebo od 14. července dále. Pokud bys měl zájem to alespoň probrat, ozvi se.

Slávek
Milan:

Ahoj Milane, z mé strany zájem určitě je. Napiš mě Tvůj email. Můj je ha****@ce*****.cz. Tak zatím čau.

colnagirl

Ahoj kluci, jestli se můžu vložit do vaší diskuze-nechcete-li se o zážitky z Bajkalu dělit se spoustou turistů, tak tam nejezděte rozhodně v době letních prázdnin.Doporučuji červen. loni jsme tam byli ve třech lidech od 8.června do 25.června-nádhera. Vcelku liduprázdno, byly k sehnání maršrutky i trajekt na ostrov bez čekání, volné prostory na stanování kdekoliv..Domorodci ale říkali, že za týden už se pobřeží zaplní a bude tam stan na stanu…
Jinak vám přeju pohodové cestování a krásné zážitky. Bajkal je úžasný!

Slávek
colnagirl:

Díky za užitečné informace. A nebyla tam v tuto dobu ještě zima? Já jsem si psal s holkou z Ulan Ude a ta psala, ať přijedu až v srpnu, že to už je tam teplo.

colnagirl
Slávek:

Ahoj, měli jsme v červnu dost teplo, 21-25 stupňů a skoro pořád svítilo sluníčko, asi dvakrát přišla v noci bouřka s deštěm ale přes den bylo zase hezky. Paradoxně tam bylo zrovna tepleji než v tu dobu u nás 🙂 Voda v Bajkale není na koupání ani v srpnu, pokud nejsi otužilec. Místní nám říkali, že nejvyšší teplotu má voda kolem 15 stupńů a to ještě v krytých zátokách. My měli na začátku června 6 stupňů, vlezli jsme tam vždycky na pár vteřin, protože nevykoupat se v Bajkale, to přece nejde..Doporučila bych s sebou teplejší spacák, když zafouká od vody, tak je v noci chladno ale rozhodně tam nezmrznete. Zajděte mezi místní rybáře, pokud se domluvíte rusky, rádi vás za nějaký penízek (příspěvek na benzin)vezmou do rybářského člunu-nás nechal jeden moloděc abychom si i zachytali a pak jsme si ty čerstvě ulovené ryby opekli na ohni-paráda a moc hezký zážitek. :-)Rozhodně stojí za projit celý ostrov Olchon a tam je právě přes prázdniny dost plno… my tam byli sami s místními a cestou jsme natrefili akorát na partu italských studentů.:-)

Roman

Zdravím Vás Slávku a Milane, s kamarády o bajkalu mluvíme už pár let, ovšem zatím jsme ještě nevyjeli. Dneska jsem si přečetl vaše ůvahy a tak se chci zeptat zdali už jste v užším kontaktu a odkud jste popř kolik Vám je let. Já jsem z Ostravy a dneska mám 49 roků, budu se těšit na odpověď alespoň jednoho z Vás.

Zdenda

Ahoj ,take přemýšlím o ceste na Bajkal,ale rad bych take navštívil Novosibirsk.termin by mi vyhovoval v srpnu.chtel by se někdo přidat?zdenek

Zdenda:

Nazdar borci, jedu s Vámi !! Hledám parťáka na Transku a Bajkal. Mám taky jen hrubé představy, ale to se dá doladit a přizpůsobit. Už jsem ti Slávku poslal E-mail, kdyžtak můžete chlapáci psát i na můj: ja**********@se****.cz tel:734302969
zatím ahoj Jarda

kolda

Ahoj chlapy,sháním někoho,kdo bude na Bajkale někdy v tomto termínu od 11.6.2013-14.7.2013,udělal jsem to obráceně,koupil jsem si letenku a ted někoho sháním,abych se tam netoulal jen sám.************@se****.cz. Kolda

Slávek

Ahoj Koldo. My vyjíždíme z Moskvy do Irkutska 21.6.2013 v 00.35hod. Takže setkání je reálné. Ahoj Slávek.

kolda
Slávek:

Ahoj Slávku,to ješkoda,tvůj vzkaz čtu až ted.Přijel jsem na Bajkal 23.6.do Ulan Ude a byl jssem na Bajkale tři týdny,spousty různých zážitků.Jak jste se měli a co vše jste tam procestovali,

jindřiška

Zdravím všechny cestovatele, plánuji letos v červnu cestu vlakem po Rusku, s přestávkami v některých městech a dorazit k Bajkalu a procestovat jeho okolí. Mám velmi dobré zkušenosti s cestováním po centrálním Rusku. Cestuji sama, proto bych Vás, kteří máte zkušenosti s cestováním po vlastní ose v okolí Bakalu, chtěla požádat o informace. Jak např.pořídil levně lístky na vlaky a jiné „vychytávky“ a příp.na co bych si měla dát tzv.pozor. Velmi Vám děkuji

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: