Práce/pomoc v zahraničí

Au – pair na léto 2013 v Itálii

Martina

Ahoj, má někdo zkušenosti s au-pair v Itálii? Začíná mě to lákat čím dál víc. Je sice pravda že italštinu bych se musela teprve naučit, nebo aspoň ty její základy :), ale chtěla bych hlavně někam na léto odcestovat. A Itálie se mi zdá jako vhodná země, když anglicky se domluvím a na ty základy italštiny snad bude stačit samouka popř. nějaký rychlokurz :). Už jsem se dívala na stránky Student Agency a chtěla bych jet s touto agenturou. Chystáte se tam někdo taky?
Díky za odpovědi 🙂

Zkušenosti čtenářů

Bára

Ahoj Martino,
taky mě láká myšlenka odcestovat na léto a myslím že by bylo super na to nebýt sama. Zatím jsem uvažovala spíš o Anglii, ale nijak na to nejsem vázaná. Jestli tvůj zájem trvá tak mi napiš na mail 92*****@****am.cz

Andrea

Ahoj Martino a Báro,

také se chystám do Itálie jako au-pair. Už jsem začala s učením Italštiny :-). Chystám se tam odjet v polovině června. Pokud máte zájem napište mi na an*****@***as.cz

Andrea

Ahoj,
Nyní jsem ve Francii na Erasmu, ale na léto bych chtěla na brigádu do Itálie. Pokud by měl někdo zájem se se podělit o informace či společně něco hledat, budu moc ráda.

Tereza
Andrea:

Ahoj,

ráda bych jako au-pair v létě do Itálie…teprve začínám
se sháněním, můžeme spolu případně prokonzultovat co
a jak. Kdyžtak prosím napiš email.

Děkuji

Tereza (24)

karolína

Martino,píši o mé zkušenosti s aupair pobytem v Itálii,byla sem i na jazykovem kurzu v italii ten byl skvely mam hodne kamaradu ucebnice ale rodina tez neprijemna..ale to bylo fuk tam sem byla hklavne u more a ve skole..ted ten aupair pobyt
starala sem se o 9 mesicni holcicku v Miláně ,ve dnech 8.3.-21.3.melo to byt na pul roku..Student již nedoporučuji,vyberou prachy a jak nevyjde rodina nenasli mi dalsi… ze baba dala o me blbe reference..:-(
já dělám italstinu 7 let mam statnici ovsem chlap z rodiny mluvil tak rychle ,ze sem mu moc nerozumela…byl od pocatku neprijemny a vsechno babe zaloval..Velmi mě zarmoutilo, že můj pobyt na au-pair programu byl ukončen.

v informacích, které jsem obdržela na předodjezdové schůzce je napsáno, že má rodina právo pobyt ukončit, pokud dítě fyzicky trestám, dívám se na drastické filmy, fotím děti nahé, nebo je opustím. Toto jsem neudělala !!
Ve zvacím dopise, který jsem obdržela z italské agentury ARCE paní z Itálie není podepsaná, tudíž asi smlouva na 6 měsíců neplatila?
Ve smlouvě o zprostředkování ze Student Agency také je, že má být vypovězena písemnou formou, což se nestalo.
Dozvěděla jsem se, že rodina měla ve smlouvě, že má 30 dní na to, se rozhodnout, zda aupair nadále chce nebo ne, o tom jsem informovaná nebyla, ani to ve smlouvách nemám !!
Nyní bych chtěla něco říci konkrétněji k samotnému pobytu:
Co mě zamrzelo bylo, že rodina ihned našla novou dívku na hlídání a ta hlídala již v době, kdy jsem tam byla a nepočkali do mého odjezdu.
Také že paní nejdříve volala do agentury a až poté to oznámila mě ze jedu zpet do CR!
Nechápu také, že paní řekla agentuře, že nebyla se mnou spokojená, dala špatné reference a na tomto jediném základě mi nebude hledána nová rodina-přece každá rodina je jiná a každé dítě je jiné. A jinak si zvyká.
Paní také neurčila jasné podmínky, na kterých trvá:byli neprijemni mela sem stisneny pocit…
od počátku dala najevo, že má drahý byt, splácí hypotéku, musí pracovat- táhne firmu jen ona a manžel, nemá moc času mě učit, musí makat.
Já jsem říkala, že s tak malým dítětem nemám zkušenost, že se musím učit-jak jsem se ptala, zda to odmítnout či vzít, paní Valendová mi řekla, že už se nemusí najít nová rodina, je jich málo, tudíž když odmítnu, nevrátí se mi peníze.
Je mi podivné, hodnotit mě pouze po jednom týdnu práce!!
(například-řekli, že mám malou stisknout jak ji zvedám, já ji stiskla, pak řešili že je poškrábaná!
malá brečela, nejedla-je logické, že si hned nezvykne na cizí osobu!
jednou mě hodně kopla, tak jsem se lekla a pustila ji, ale příště bych si dala pozor!
řekli, že mám být pryč, pak najednou proč si s ní nehraju…
Byt byl moderně zařízen, měla jsem pomalu strach něco jíst-řešili každý drobek, skvrny na stole-stůl se leštil mnohokrát denně, na podlahu nesměl kápnou flek, že to vyžere dřevo, jinak měli hystericky zachvat a ravli po me,umůj kufr že špiní parkety..i hysterický záchvat,Vše bylo špatně, ani jsem nedostala klíče od bytu, nevěřili mi…
Já se snažila, přivezla jsem i dost dárků.
Na pobyt jsem se moc těšila, těšila se, že mám konečně na čas práci a budu šťastná, nemohu tady sehnat práci, investovala jsem do toho dost času-věci vyřizuju od září !! i peněz (doprava, pojištění, foto dokumentů, foto dětí,lékař, trestní rejstřík, koupě věcí na půl roku léky, překlady diplomů….) odhlášení z úřadu práce..
také vypadám jak blbec před známýma s kterýma jsem se loučila na půl roku…

velmi lituji, že se můj pobyt, do kterého jsem vkládala velké naděje a příprava mě stála velké úsilí i po finanční stránce neuskutečnil v plánovaném rozsahu.
chtěla bych vrátit peníze za programový poplatek za půl roku pobytu, který se konal jen 14 dnů.

Karolína, Ostrava

karolina

ale samozrejme hodne lidi v anglii bylo spokojenych tak mozna je to jen v italii,,asi je to risk ta rodina..

Gableta

Mám taky jednu velice špatnou zkušenost.
Přišla mi velmi nečekaná nabídka do jedné rodiny, kde se jednalo ne o úplně klasickou au-pair. Učila jsem děti všechny předměty, nechodili totiž do školy, krom toho samozřejmě účastnit se jejich kroužků a jet tam, kam oni, budit je, dělat snídaně.
S dětmi problém nebyl,ale s rodiči ohromný. Takové chování,kdy se mnou jednali s despektem, jsem nezažila. Není to nějaký italský „národní sport“?:)

Kristina

Ahoj taky bych nekam vyrazila .. Pokud nekdo neco bude mit a nechce se mu jet samotnemu tak me kontaktujte budu moc rada 🙂 Kristina
e-mail : ti*********@****am.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: