Ahoj,
na prelomu ledna a unora budu v Argentine na navsteve kamaradky (Buenos Aires).
Rada bych projezdila i kus zeme, nejlepe Patagonie, zatim si nejsem jista, zda ona bude moct. Proto shanim nekoho, kdo by mel pripadne cas a chut se pridat, bud na miste, nebo tady zCcech. Na kratsi, nebo i delsi vylet po Argentine. Moje doba pobytu je omezena terminy v predmetu, letenky uz mam. Btw. – dnes jsem zakoupila zpatecni za 16300, tak nevahejte 🙂
V.
Jestli ma kamaradka auto a pojedete na Iguazu, tak urcite po ceste nevynechat mokrady Carlos Pellegrini, takovy maly brazilsky Pantanal, kde nejsou zadni turiste a zvirat je tam opravdu mraky. Bez auta se tam dost slozite dostava, ale jinak turisticke zazemi je tam uspokojive.
Jinak Patagonie, specialne oblast podel hranice Chile a Argentiny, od jezerni oblasti az po konec Ohnove zeme, je naprosta bomba a nesmi se vynechat 🙂
Ahoj Martine,
co si myslis o pronajmu auta v Argentine? Vubec netusim v jakem stavu jsou v teto casti silnice…abysme pak nevratili obouchanej vrak:)
Smer nasi cesty je Colonia Carlos Pellegrini, Corrientes, Iguazu, Salta, JUJUY
Budu rada za kazde info.
O pujceni aut toho moc nevim, kazdopadne dostat se na Carlos pelegrini se da z Paranaq, pak Mercedes a od Pellegrini na sever se da na miste sehnat jeep, ale je to o nervy. Presto to opravdu stoji za to. Hodne stesti 🙂
Na konci ledna planuju Patagonii, jsem momentalne v Peru, takze se muzes klidne pripojit.
Ahoj Tome,
a je na Tebe nejaky kontakt?
Diky,
V.
Patagonii naprosto doporučuju. Nevynech Fitz Roy, Bariloche (pokud máš auto, tak doporučují oblat 7 jezer – tu my jsme bohužel nedali, protože místní dopravou je to na moc dlouho), Neskutečný zážitek je Perito Moreno blízko Calafate a Ushuia dobrý, ale nic moc – pokud si nezaplatíš výlet za tučňákama město samo o sobě nic moc. Blízko je park, kde se dá výborně trekovat – platíš vstup a pak už tam můžeš nocovat zdarma ve stanu nebo v ubytovně. Jsou tam asi 3 základní trekové cesty.
Nádherný je taky sever argentiny – okolí města Salta. Nádherné hory.
JInak si myslím, že půjčit auto je rozhodně dobrý nápad. Místní doprava nejezdí moc často a pak třeba na severu bez auto stihneš polovinu. Na JIhu myslím stačí půjčit si auto kolem Bariloche.
Ještě bych doporučila cestu busem z Bariloche do el Chalten (Fitz Roy) – routa 40, je to na dva dny s cestovkou, ale stojí to za to. Scénérie jsou naprosto úžasné. Jestli se to dá jet autem, to nevím, asi jo. Ale vzheldem k tomu, že tam není moc provoz tak v případě nehody nevím, koho by se člověk uprostřed ničeho dovolal.
Ahoj, 19.1. letíme s kamarátom do BA, tam sme 20.1. o 19.30h, odtiaľ chceme zamieriť na SZ a potom smer Bolívia a Paraguay.
Ahoj Brano,
tak to se velmi pravdepodobne potkame uz v letadle.
Letim 19.1. z Prahy s Emirates Airlines. Minimálně den a čas příletu do BA máme stejný. Já bych raději na jih, ale třeba alespoň na krátký výletík, nebo kafe v BA můžeme vyrazit společně. Máte přesné plány , nebo budete ladit podle situace? Na jak dlouho vyrážíte?
Ozvi se případně na mejl, Tvůj jsem zkoušela, ale nefunguje.
V.
Ted jsem aktualne v Argentine a uz dva mesice se pohybuju mezi Argentinou a Paraguayi. Pujcit auto sem si chtel ale Paraguay je hrozna jen hlavni Ruta uno je asvalt zbytek bida.Argentina je na auto dobra 50 $dene a nic neresi.Nevim jeste jek dlouho se zdrzim ale jdu po stopach cechu a pritom navstevuju vsechno co se da.
Pozor nejsou jen velky vodopady jsou. Nakunday a Salto monday kde nejsou turisti a da se tam spat jestli je nekdo chce scihnout kouknete mi na fotky na facebook.
Pepicek chose pipka.ted se presouvam do Buenos,ale sem sam klidne bych se uz druzil.Takze jestli tu nekdo budete pisnete spis na face a potkame se.Budu se motat nekde okolo dvou krajanskych spolku a ucitelky z cech Sarky.jentak mimochodem v Aires je Ceska Skola kde se uci Cestina z dotaci nasi vlady.Diky krajanum jsem zazil hydroelektrarnu v Noci a hodne mist ktere turisti neznaji.
Ahoj, také se chystám do Argentíny. Cena letenky za 16 tis. je skvělá. Můžeš mi prosím napsat, kde se dá sehnat ? Díky Roman
Určitě nevynech vodopády Iguazú. Je to snad ten největší div světa.