Filip Kadlec

Na motorce jezdím od 8 let. Miluji poznávání nových lidí i objevování kouzel přírody. Mým největším snem je procestovat se svojí Jawou celý svět. Před cestou do Jižní Ameriky jsem podnikl pouze jednu větší cestu do Skotska. Mezi mé další koníčky patří vyprávění i psaní nových zážitků. Moje motto: Všude dobře, tak co doma?


Články autora

ROZHOVOR: Jak jsem se odstěhoval z jižních Čech až do Bolívie.
Road tripy / Okružní jízdy

ROZHOVOR: Jak jsem se odstěhoval z jižních Čech až do Bolívie.

Na cestě po Jižní Americe se dá stihnout spousta věcí. Třeba mapovat osudy Čechů, kteří na tomto kontinentu dlouhodobě žijí. Tady je další z nich!

ROZHOVOR: Jak se žije farmářům z Moravy v severní Argentině?
Aktuality

ROZHOVOR: Jak se žije farmářům z Moravy v severní Argentině?

Uprostřed severní Argentiny se nachází město s názvem Saenz Peňa. Podnebí zde není moc příznivé pro farmaření, a přesto se sem před mnoha lety odstěhovalo několik farmářů z Moravy. My se vydali do Saenz Peni najít potomky těchto krajanů, abychom zjistili historii místního spolku Čechů i Slováků. Nebylo těžké je najít. Již na hlavní třídě po pár set metrech vidíme hotel s názvem Orel. Na recepci je seňor Malina, který nám popisuje cestu k Union Checoslovaca. Zde na nás již čeká pan konzul Jurášek, který nám poskytuje rozhovor.

Na Jawě Jižní Amerikou po stopách Čechů
Aktuality

Na Jawě Jižní Amerikou po stopách Čechů

Konečně nastává ten den, kdy odlétáme na pár měsíců z České republiky. Čeká nás cesta napříč jihoamerickým kontinentem s motocyklem Jawa 350/640, které říkáme Doris. Jelikož šetříme každou korunu, cesta, která by normálně trvala kolem 17 hodin, bude trvat bezmála dva dny. Letíme ale s Turkish Airlines přes Istanbul, kde strávíme krásných 12 hodin.