Severní Afrika

Přidat nové téma
TOP 7 věcí, které musíte ochutnat v Maroku
Severní Afrika

Tady to nadšení úplně nesdílím, resp. ano, pokud tam je člověk krátce, džusy super, mátový čaj taky super (s pořádným trsem máty), takové ty uvítací čajíčky pro návštěvy se mi brzo přepily... a s tím jídlem je to podobně, brzo jsem nevěděl, co jíst, protože tajinu už jsem byl přejezený a smažené fastfoodové jídla nejím... tak nějak zjišťuju, že u nás je kuchyně stejně nejlepší, už samotná česká je pestrá + se dá zajít na itálii, čínu, indii nebo kebab/gyros :)

Tajine jsme si přivezli již před vic jak 20 lety i s ohništěm domu a na chalupě je to s grilem to nej v létě. Co se sklidí ze zahrádky, to se tam nacpe, k tomu maso a je to bomba. Jen je to trochu těžší záležitost na dovoz. V podstatě Tajin jsme jedli i v Tunisku, tam ho dělají hodně červený (rajčatový), tady je, řekla bych, mnohem lepší. Jedla jsem ho na spoustu způsobů a vždy mi chutnal, jenže jinak to je, když tam je člověk x let a jinak, když tam jede na dovolenou, všechno se hold ochutnat nedá za čas, který je tam jen na dovolené, ale pravdu maj ve skrze všichi, co tu psali o jídle. A zalejt to mátovým čajem. Tech jídel je mraky a taky záleží zda je vaří v restauraci, v hotelu nebo je to kuchně čistě domácí, to je pak úplně jiné kafe. Taky je rozdíl mezi tím, kde si to jídlo člověk dá, je to stejné jako u nás, taky se některá jídla dělají trochu jinak na Moravě a trochu jinak v Čechách, nebo na severu a na jihu. Harriru jsem měla mockrát a pokaždé byla trochu jiná. Mohu jen doporučit.