V polovině září letíme na 18 dnů již po třetí do Národních parků na západě USA. Tentokrát jsme si vybrali nejbarevnější část roku kdy se zabarví všechny stromy do pestré palety barev.
Hledám jednoho až dva spolucestovatele kdo by s námi vyrazil. Jsme zatím 3 fotografové se špičkovou foto technikou, kterou také rádi na místě zapůjčíme.
Naším hlavním cílem je NP Yellowstone kde budeme fotit i z letadla, které máme objednáno. Dále to bude NP Zion a jeho speciální místo Subway a The Wave. Koukněte na Google o co jde. Stojí to za to! Z ostatních zajímavých míst jedeme Brice, Antilopí kaňon, údolí Monumentů, Arches, Canyonlands a jiná místa.
Na těch nejzajímavějších místech budeme po odjezdu davů turistů nebo před nimi.
Přidá se někdo? Podrobné info poskytnu vážným zájemcům.
Loni jsem tam byl již potřetí,a pořád tam je co vidět.Některá místa i několikrát.Monument,Arches,Brice.
Jen pro zajímavost,jak budete řešit spaní, dopravu ? Předpokládám že autem ?
Za 24 dní jsme objeli autem vše co se dalo.
Do vašeho seznamu by se určitě hodil málo navštěvován
Lassen Volcanic,Craters of.t.Moon.
Určitě by mne zajímal finanční předpoklad .
Zatím díky Petr Poděbrady.:-)
Ahoj, máme v plánu v září na 3 týdny jihozápad USA, půjčit si auto,ale spaní částečně v kempech a motelech, protože jsme 3 lidi. Můžu se zeptat, s jakou přibližnou finanční částkou můžeme počítat (bez letenky, jen náklady za auto, ubytko, vstupy do parků, jídlo- jsme nenároční). Díky
Ahoj Dano,plánujeme totéž, ale o něco dříve. Jedeme: z Vegas do Zion, Brice, Capitol Reef, Arches, Canyonlands, Grand Canyon, Monument Valey, Antelope spot canyons, možná i pár dalších, podle toho, co stihneme. K ubytování: Pokud máte plán kudy pojedete, najdi na Googglu místo na cestě, třeba: Moab) a pak zadej do Gogle: accomodation in Moab. Vyjede ti ubytování v Moab a okolí, a klikneš-li na jednotlivá ubytovací zařízení, můžeš i vidět, zda mají v daném termínu volno a kolik to stojí. Zkus taky motely na: http://www.motel6.com. Ceny za auto zjistíš třeba když zadáš: rent a car in Vegas (třeba :-). Vždycky ti něco vyleze. Vstupy do parků jsou různé podle toho, zda jde o státní nebo národní parky (ty jsou levnější) viz: třeba: http://www.nps.gov nebo prostě zadej US national parks. Indiánské parky jsou dražší, ale možná krásnější, viz třeba: www. navajonatioparks.org nebo zadej Navajo Parks, něco ti vždycky vyleze. Já nevěděla vůbec nic a na Gogle jsem našla úplně všechno.Šťastnou cestu. E.
Ahoj Eli,
moc děkuji za cenné rady, pustím se do vyhledávání.
Ahoj Dano,
Oprava: Správně se píše Bryce(canyon).(Brice jsem asi omylem opsala od kluků nahoře :-). Jo a jestli ještě ani sama nevíš, co vlastně chcete vidět, zkus zadat do Google alespoň jméno státu, kam chcete jet a ono ti to pak ukáže, co je v tom kterém státě k vidění. Ten Bryce je třeba v Utahu, viz:http://www.utah.com/nationalparks/bryce.htm Na té adrese http://www.utah.com najdeš i jiné parky. Pro Arizonu ( Grand Canyin) zkus třeba: http://www.arizonaguide.com Nebo PROSTĚ STAČÍ ZADAT na Goggle JMÉNO STÁTU u a ono tě to na příslušné stránky toho státu dovede. Budeš sama překvapená, co všechno najdeš.:-) Asi víš, že vzdálenosti mezi jednotlivými místy, pro výpočet trasy, zjistíš taky na Google – na Mapách, pod „vyhledat trasu“. Tak zjistíš přesný popis trasy např. ze Zionu co Bryce, včetně toho, jak dlouho to trvá v hodinách. A můžeš líp plánovat. Přeju šťastnou cestu. Ela
sa************@ya***.com
Mé jméno je Miss Sandra Jobe, viděl jsem váš profil dnes a stal intrested ve vás, budu také rád, aby věděli, že více, a chci vám poslat e-mail na mou e-mailovou adresu, takže mohu vám můj obrázek, abyste vím, které jsem am.Here je moje e-mailová adresa Věřím, že můžeme přejít od tady. Čekám na váš mail na mou e-mailovou adresu ABO (
sa************@ya***.com
Vzpomeňte si na dálku nebo barva není záležitost, ale láska věcech alot v životě. My jde. slečna sandra
sa************@ya***.com
My name is Miss sandra jobe,i saw your profile today and became intrested in you,i will also like to know you the more,and i want you to send an email to my email address so i can give you my picture for you to know whom i am.Here is my email address I believe we can move from here. I am waiting for your mail to my email address abo(
sa************@ya***.com
Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life. My regards. Miss sandra
Tip měsíce: Mauricius
Mauricius … tak trochu jiná pracovní cesta
Jak prožít na Mauriciu několik měsíců života?
Nejlepší tipy co vidět a zažít na sopečném ostrově Mauricius
Knižní tipy
SOUTĚŽ: Co je nového v JOTA, aneb cestování s knihou
Časopis Travel Life píší cestovatelé pro cestovatele, tak CESTUJ!
Nové články
Kolonizační města a zběsilá pravidla mexického silničního provozu
ROZHOVOR: Brazílie je mým domovem, svět obzorem
Snow Film Fest je po roce opět tady! Filmy plné adrenalinu, humoru, i dojetí přichází do vašich kin
Vybavení na cesty
Darn Tough BEAR TOWN MICRO CREW
Turistická ponožka s neotřelým designem a doživotní zárukou, na každou štreku.
NEJLEPŠÍ TREKOVÉ BOTY A POHORY
Výběr testerů Světa outdooru