Indie, Srí Lanka, Nepál a Bangladéš

Srí Lanka srpen 2016- plán cesty na 20dnů

Míša

Ahoj,
jedeme v srpnu na srí lanku… vymyslela jsem tento plán cesty na 20dnů. Mohli byste mi poradit, co je tam špatně .. co vyměnit a vynechat atd.? Ani nevím jestli se to takto dá realizovat. Kvůli cestě v srpnu jsem vynechala ADAMS PEAK …díky moc
1  – přílet, dobrý oběd, přesun k Guest House (20km od pinnawala sloní útulek)
2 – sloní útulek , ve 14hod koupaní v řece a přesun do KANDY
3– Kandy (dopoledne) a přesun odpoledne do Dambulla (prohlídka) pak na ubytko blízko Sigiriya

4JEDNODENNÍ VÝLET Z UBYTKA NA Pidurangala, Sigiriya – a jízda na slonovi, stejné ubytko¨
5 přejezd do  Polonnaruwa (prohlídka), pak do navečer do  trincomalee
6DAY – trincomalee- nilaveli – uppuveli -Pigion Island – Whale watching
7Day – trincomalee- nilaveli – uppuveli – Pigion Island – Whale watching
8. trincomalee – nilaveli- uppuveli – Pigion Island – Whale watching
9. KALKUDAH – Passikudah
10. Bitticaloa 
11. Arugam bay
12. Arugam bay – večer přesun do Kataragama (u YALA)
13. YALA- safari –odpoledne přejezd Welawaya a odtud do Haputale
14 Haputale  – Diyaluma Fall
15. Haputale – Liptons SEAT , tovarna Dambatene, večer do Elly
16.  Ella Little Adam’s Peak/ Ella Rock (za lepšího počasí )
17. Ella Rawana Vodopád, ČAJOVÉ plantáže, odjezd do MATARY (tuk tuk do Bandarawela,pak bus)
18. MATARA hadí farma, Mirisa koupaní a želví záchranná stanice
19.Galle – prohlídka města a pláž UNAWATUNA
20. Galle – kolombo odlet

Zkušenosti čtenářů

Indián

Teda dost napěchovaný.

Míša
Indián:

těch prvních 5 dnů že? Joojoo asi to natahnu a vynecham nějaký z těch plážových dnů:)

Indián
Míša:

Já myslím komplet, ono teda záleží, jestli tam chcete jet jednou anebo by jste tam letěli třeba za tři roky, znovu, a vždycky by jste objevovali něco jiného.
Já mám rád koupání a sem tam nějaká turistika, při troše štěstí taky plánuju dovolenou na srí lance a to taky na 20 dní, plánuju první den, přespat v negombu, pak den dva do kandy, pak dambullu na den spolu se sigirou, pak možná polunaruwu, ellu, kataragamu, rád bych sinharaju s vodopády avykoupat se tam, pka tangalle nebo unawatunu, a tam být skoro do konce pobytu, flákat se tam cpát se tam popijet, půjčit si kolo a skoro každý den cestovat po okolí, po vesnicích malích chrámech, menších rezervacíh a to i tuk tukem

Míša

Tak jsem to předělala… možná to ještě o den protáhnu – hlavně ten konec jsem kvuli cestování busy musela pozměnit 🙂 lepší?
1 DAY – go to Guest House (20km from pinnawala, some rest)
Bus Negombo to Kegalle (Kandy Bus)
2DAY – Pinnawala and go to KANDY … find some Hotel/guest house
3DAY – Kandy and later travel to one guest house near of sigiriya
4DAY – one day trip to Pidurangala and Sigiriya – maybe elephant back ride (same guest house)
5 DAY – one day trip to Dambulla or Polonnaruwa ??? (same guest house)
6. Day travel early mornig to Anuradhapura zustat přes noc a až 7.den jet do trinco
(nebo 5 den Polonnaruwa, 6den Dambulla a pak cesta rovnou do TRINCO nebo naopak)
7.Day – trincomalee- nilaveli – uppuveli -Pigion Island – Whale watching
8 . Day – trincomalee- nilaveli – uppuveli – Pigion Island – Whale watching
9. Day trincomalee – nilaveli- uppuveli – Pigion Island – Whale watching
10. day visit some of these pleaces …which one? DAY KALKUDAH , Passikudah – . Bitticaloa
11. day morning move to Arugam bay
12. day Arugam bay
13. day afternoon travel to to Haputale
14.Haputale – Diyaluma Fall
15. Haputale – Liptons SEAT , Dambatene, evening train to Ella
16. Ella : Little Adam’s Peak/ Ella Rock (za lepšího počasí )
17. Ella – Rawana, than travel to Kataragama
18. YALA- safari, afternoon travel to Matara
19. MATARA snake farm, Mirisa swimming, turtle station
20.travel to Galle – sightseeing, stay in UNAWATUNA
21. Unawatuna, day move to colombo, flight to czech republic

Ivča
Míša:

Ahoj Míšo, nevím kdy v srpnu přesně razíte, ale plán máte teda opravdu napěchovaný i tak, jedete po vlastní ose hromadnou dopravou?  To přemistování tady na Srí Lance dost trvá. Třeba jste zvyklí a tím lépe pro vás, ale aby jste se tady neodrovnali . 🙂
Každopadně já žiju v Mirisse, muj mail je ig******@****am.cz pokud chcete ráda porádím. POpřípadě aspon pivko v Mirisse..když budete chtít …
Ivča 🙂

míra

ahoj, taky jedem na srí lanku srpen/2016 v planu mame jih ostrova, jen nevim jestli je vhodny jih kvuli pocasi??  budu rad za rady od nekoho kdo ma zkusenosti

Libor
míra:

Měl jsem na jihu SL koncem srpna 2013 jen pár velmi krátkých přeháněk, většinou polojasno až jasno. Na horách ale prší každý den, zvlášť odpoledne. Nedá se ale nikdy vyloučit delší a silnější déšť ani v nejsušším období, což platí na většině míst světa, tím spíš když se klima ve světě trochu mění.

Ivča
míra:

Ahojik Míro, žiji v Mirisse na jihu a momentálně mame krásně až jsem sama překvapená!!! Není takové vedro jako v sezoně..ale pořád to je na plavky.. 🙂 . více fouká, což je horší na koupání v určitých oblastech ..ale třeba zrovna MIrissa , pláž Bandarumula je v pohodě.
Sem tam nám zaprší, ale není to nic dlouhého. Klidně se ozvěte ig******@****am.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: