Nový Zéland

Práce Nový Zéland jaro,léto 2013 na rok

sibeall

Ahoj,

mám v plánu odjet na jaře, případně v létě příštího roku na Nový Zéland pracovat a jak jen finance dovolí, tak i cestovat. Chci sem jet na rok, bez agentury, inspirovaly mne stránky http://www.cestananovyzeland.cz/ Nenajde se někdo se stejným plánem? V případě zájmu pište na e-mail. Dík Sylva, 26 let

Zkušenosti čtenářů

renata

Ahoj, přesně něco takovýho mám v plánu … ideální doba odjezdu duben/květen … už máš něco vymyšlenýho? Renata 30 (na mailu teď budu sporadicky, prosím o trpělivost)

Kugita
renata:

odejezd duben-květen je snad to nejhorší, co na práci může být. Jabka už nejsou, kiwi končí a na severe v Keri Keri ještě není co dělat….

Kugita
renata:

odejezd duben-květen je snad to nejhorší, co na práci může být. Jabka už nejsou, kiwi končí a na severe v Keri Keri ještě není co dělat….

sabča
Kugita:

ahoj, chystáme se na NZ v červnu, ale máme strach, že tam takhle přes zimu nic nenajdeme..nevíš jak to tam chodí v zimních měsících?

Pepa

čauky, no co k tomu dodat. Myslím si, že to jaro bude ideální pže později by se tam už obtížněji hledal nějakej ten přivýdělek. Měl sem původně v plánu jen tak půl roku, ale když to bude na dýl tak s tím nemám problém, nic mě tady nedrží. Kdyžtak sem na mejlu… Pepa 24

Kuba
Pepa:

Ahoj, delší dobu taky zvažuju odjezd. Rád se přidám. Pište mi na mail.

Marek

Nezapomeňte, že na Zelandu v dubnu/květnu končí podzim a začíná zima.

Honza
Marek:

Zima zacina az v cervenci, samo ze zalezi v jake oblasti.
Pokud chce nekdo jet za praci jako je sber ovoce, je nejlepsi asi unor / brezen kde se daji sbirat jablka a pak se da prejit na kiwi. Po sberu je par tydnu pauza a zacina prunning. Prunning kiwi moc nedoporucuji, lepsi je víno ( treba okoli Blenheimu ). Da se delat i v parech ( zenska dela jednodusi praci a chlap tu tezsi ).
Ja jsem delal sber a prunning asi 3 mesice a je to opruz, zavislej hodne na pocasi. Takze keci kolik si tam muzes vydelat – ano, pokud clovek dela jak mezek od nevidim do nevidim a preje mu pocasi. Nicmene sitauce na NZ neni moc ruzova s praci. Plno kamaradu bylo vyhosteno i kdyz meli vyza!! Prace na cerno moc nedoporucuji.

Filip

Zdravim ,
ted pracuju v Manchestru a po Novym roce,se taky chystam na NZ tou dobou ,by tam melo byt nejlip , mam kamose co uz tam byl,takze bych mel mit i praci zajistenou, kdo chce ten termin ,tak at da vedet.

Filip

Tomáš
Filip:

Ahoj mám zájem…mužeš mi napsat na email..Tom děkuji

Šárka
Filip:

Ahoj Filipe,chystáme se za 3týdny za prací na NZ.V jaké části NZ pracuješ ty?Díky

Ing. Tomáš Klinkovský

Hledáteli zajímavé informace, seznamy farem, diskuzi či inzerci na Novém Zélandu navštivte náš web http://www.pracezeland.cz

aa

Markéta

Čao, taky mám v plánu vyrazit směr NZ okolo června nebo tak. Tak kdyby něco mail…..Markéta 23.

Jarda,Bára
Markéta:

Zdravím, jsme pár a taky máme v plánu nejlépe od června n NZ 😉 Už mátě něco nalezeného? Díky za odpověď

S pozdravem Křížek Jaroslav

na zelandu je blaze
Markéta:

Kdo pojedete,
nezapomente, ze u nas sice zacina jaro, ale na zelandu pomalu konci v breznu leto a zacina podzim a zima (do konce srpna)..to je na praci venku horsi porizeni je po skliznich..takze lepsi vyrazit zacatkem nz-jara, leta nekdy koncem zari, zacatkem rijna

Stepan
na zelandu je blaze:

Zari a rijen jsou 2 nejhorsi mesice na praci 🙂 nekde se daji najit tabulky s cislama – v tehle mesicich je asi 10x mene pracovnich mist nez v tech nejlepsich mesicich behem letni sezony

Eva

Ahoj Sylvo,
mám úplně stejný plán 🙂 V půlce března bych ráda (hned co budou víza) odletěla na NZ a chci cestovat s příležitostnou prací (na aspoň část nákladů). Chci jet na rok, takže je mi jedno, že jedu v podstatě na zimu. Měla jsem jet s přítelem, ale :)…A ne, že bych se bála jet sama, ale člověk se přece jen necítí nejlíp, tak budu ráda, když se ozveš 🙂
Ahoj,
Eva (27)

petuss
Eva:

ahoj,rada by som vycestovala za pracou na novy zeland…vidim to tak na maj/jun..ale rada by som tam isla este s niekym 🙂

Honza
petuss:

Ahoj, pokročila jsi nějak v hledání někoho, s kým pojedeš? Určitě tam chci letos vycestovat a rád se k někomu přidám.

Pokud to u Tebe stále platí. Napiš mi na e-mail.
Díky.)

H.

Mili

Ahoj
Jsme pár(25,26 let) a plánujeme cestu na NZ Leden nebo únor cca měsíc jen tak cestovat a poznávat jaká je to zem a při jednom zjistit informace jak to tam chodí a kde se nám bude líbit)město) domluvit si práci a dlouhodobé bydlení,poznat lidi kontakty atd..poté se vrátit do ČR vyřídit si WHS a jet zpátky aspoň na cca rok.Máte někdo stejné plány pro cestování poznávání a po té návrat na NZ za prací??Tak se ozvěte a můžeme vycestovat společně

David
Mili:

Tak tohle se mi zda jako dost sileny plan:) Jet se sem „podivat“ za 30 tisic a cca 50 hodin v letadle muze jen silenec dle meho nazoru.

A „domluvit si praci a dlouhodobe bydleni“ pokud nemluvis o praci v nejake firme, kde si vyzadaj primo tebe pro nejake specialni znalosti, tak je tu prace spis stylem „kdo driv prijde“..a jinak momentalne tu moc prace v zemedelstvi neni. Nejaka jablka, ale kiwi ma spatnej rok, takze to neni vubec tak ruzovy jak se v nekterejch diskusich pise. A sverit se do rukou nejake agentury za nemale penize, je taky slusna naivita:) ale holt kdo chce pohodli a nekoho kdo za nej vsechno zaridi dopredu…

Šárka
Mili:

Ahojky nevím zda už jste vycestovali,nebo se chystáte.Ale my vyrážíme za tři týdny,pokud chcete napište email.Šárka

Šárka
Mili:

Ahojky nevím zda už jste vycestovali,nebo se chystáte.Ale my vyrážíme za tři týdny,pokud chcete napište email.Šárka

Eddie

Kia ora lidičky,

nevim jak to každý máte rozvržené, ale osobně bych neměnil české jaro s létem za podzim a zimu na NZ. Jednu takovou jsem tam zažil a to mi stačilo 🙂 Pokuď je někdo ve fázi příprav a může to odsunout určitě bych jel až v polovině listopadu. Já byl na NZ 2 roky a bylo to super.

Radek

Ahoj eddie. Chtěl bych se tě jen zeptat zda by jsi byl tak hodný a podělil se semnou o své zážitky a skušenosti. Jak to tam chodí a tak. 😉 byl bys moc hodný děkuji. Jinak mě prosím kontaktuj třeba tady a nebo na De*******@*****um.cz. děkuji Radek

Marta
Radek:

Ahoj Leňo,
pomalu plánuji také cestu na NZ. Viza jsou opravdu až od března, takže nezbyvá než čekat. Sdílím tvůj názor s cestováním ve více lidech. Cesta je tam opravdu dlouhá. Mohla by jsi mi dát na sebe, prosimtě nějaký kontakt?
Díky, Marta

Lucia

Ahojte:) taktiez by som mala zaujem vycestovat a pracovat v novom zelande…ak mate podobne myslenie mozme ist spolocne…..s pozdravom

Pete
Lucia:

Zdarec! 16.2. letim opet na NZ. konkretne do CHCH. Pokud by nekdo c chtel cestou pokecat a popripade ubytovat snad by to slo. Kazdopadne stojim spise o sikovne kocabiny neboo lidi veci znale ne o zadne ouska!:) diky

k.****@****um.cz

P.S.nejsem zadna iformacni kancelar, tak prosim neposilat maily tohoto typu! diky!

cheers

Pete

Zdarec! 16.2. letim opet na NZ. konkretne do CHCH. Pokud by nekdo c chtel cestou pokecat a popripade ubytovat snad by to slo. Kazdopadne stojim spise o sikovne kocabiny neboo lidi veci znale ne o zadne ouska!:) diky

k.****@****um.cz

P.S.nejsem zadna iformacni kancelar, tak prosim neposilat maily tohoto typu! diky!

cheers

Leňa :-)

Ahojte všeci 🙂
Tak jsem se rozhodovala tu psát či ano, nebo ne a pak jsem si říkla, že pokazit nic nemůžu :-). V březnu žádám o víza a jestli mi je dají, (což doufám, že ano 🙂 ), tak fijá na NZ. Vím, že v březnu to moc ideální není, ale i tak chci vyrazit,hned co to bude možné. Angličtinou neoplývám, tudíž vím, že začátky budou těžké, ale nebojím se, to je také jeden z důvodů proč tam jedu, abych se naučila… Drobátko se bojím té cesty,přestupů… ve dvou či více lidech se přece jen cestuje líp. Tam se pak můžeme rozdělit a jít vlastní cestou, každý má určo trošku představu, co by chtěl vidět, navštívit a stihnou… a né vždy se to ztotožňuje s tím, co chce ten a druhý, třetí ..atd 🙂 takže tak, kdyžtak se ozvěte. Už se moc těším 🙂 a prosím jen se zeptám, máte někdo nějaký tip na levnější letenky? Děkuji a mějte se krásně Leňa 24

Petr
Leňa :-):

Ahoj,
chystám se do „oblasti“ přibližně v půlce dubna. Angličtina a cestování není problém 🙂 Plán cesty bude jasnější tak do měsíce, můžem si dát pak vědět, jak to vypadá.
Petr, 42

Pete

Cao Leno!

Pokud tam letis v breznu stejne jako kdysi my, mela by jsi se zamerit najit si hend job, jelikoz pres zimu to je o hodne tezsi. Kdybych ti mohl doporucit, jed do mestecka KatiKati kousek od Taurangy. Moc roztomile mestecko, idelani pro backpackery a prvni zkusenost. Hlavne tam dalsich 6 mesicu vali kiwi, takze se muzes zavrit do balicky s jistym prijmem penez. Coz jsme taky nakonec udelali, jelikoz picking kiwi fruti je velmi omezene pocasim! neni to ideali, ale nadruhou stranu hodne backpackeru z Evropy,J Ameriky i Ceska, tak byla prdel dost:) Ani s ubytkem nebudes mit problem snad. Vyrostl tam vetsi backpacker a kolem je par backpackeru mensich…

Hlavne oblast Tauranga a cela Bay of plenty patri mezi snad tim nejhezcim na NZ … Vylez si na Mt. Mauganui a uvidis!!!:)

see y

Pete

P.S. Urcite let s Emiratama pres Dubai!

Ja koupil zpatecni letenku za 26 569 kc, ted jsou uz ale o dva tisice drahsi!

David B.
Pete:

Ahojte, letenky pořídíte mnohem levněji a to i s odletem s Prahy, mimopražské odlety z jiných měst Evropy jsou ale naprostá pecka. Ozvěte se agentuře Oldřich Thér s ním jsem měl moc dobré zkušenosti, s předstihem tak 3 měsíců okolo 21-22 tisíc s návratem do roka (Praha). Taky byla nabídka britskejch aerolinek od 15 tisíc,snad jde ještě využít mrkněte sami // British Airways – Nový Zéland – Auckland – 14 200 Kč

Zpáteční letenky z Barcelony do Aucklandu lez koupit za 554 EUR neboli 14 200 Kč. Tarif omezuje odlety v období od 1. dubna do 25. června bez omezení pobytu, prodej do 5.2.
Nový Zéland:
• Barcelona – Auckland – 14 200 Kč (554 EUR)
• Barcelona – Auckland – Praha – 15 626 Kč
• Barcelona – Auckland – Vídeň – 15 704 Kč )
NEBO třeba
Malaysia Airlines s odletem z Dublinu kdykoli do červnce za 19 400 Kč
ZDROJ: VIZTE KOUZELNKOU STRÁNKU AKČNÍLETENKY//

jinak http://www.skyscanner.cz/ http://www.expedia.com/?rfrr=Header.POSRedirect.www.expedia.com.tw%2FHome.htm

Omlouvám se za možná samozřejmé tipy, ale jestli někdo jede někam na rok a je mu jedno kdy poletí přijde mi hloupost se tak měsíc nerozhlížet a neušetřit tisíce korun (třeba 10000: Ad Petanovo „Urcite let s Emiratama pres Dubai!

Ja koupil zpatecni letenku za 26 569 kc, ted jsou uz ale o dva tisice drahsi!“)

jarda

cau Leno a vsichni okolo..:o)
Mam presne stejny plan..cekam na viza a hned jak budou budu shanet letenku a poletim…takze se rad podelym o nejaky plan na duben…:o)

Terka

ahoj,
chtěly by jsem s kamarádkou na rok na zéland, chceme jet v září, můžete někdo poradit, kde v tuto dobu nejlépe sehnat práci
Díky moc

Jirka

Ahoj, ziju neco pres rok na NZ a drzim palce vsem co se sem chystaji. Praci na farmach jsem se snazil vyhybat ale pokud se chystate do Aucklandu – zacatkem dubna/kvetna – tedy v prubehu podzimu je zde vice variant ktere zde nepadli.

Celkem rychle jsem dostaval jednodenni praci jako extra v serialech ktere se prave v Auckladnu toci ve velkem. Za den jsem mel $120 – $200 coz jsou celkem pekne penize. Zkuste treba KAM talents. Potkal jsem tam vice cechu a byla to i celkem legrace :). Natacel jsem treba Spartaca 🙂

Pokud chcete trenoval anglictinu nekde v kanclu a umite na pocitaci jsou tu docela dobre dostupne prace typu Data Entry – prepis treba faktur do pocitace. Osobni zkusenost mam s Kelly services ale moznosti je vice.

Hledal jsem praci v IT dlouhodobe na nejake slusnejsi pozici coz na NZ trval celkem dlouho (v mem pripade 4 mesice) mezitim jsem vyuzival vyse zminovane prace na uziveni. Dale bych zminil ze slecny jsou pomorne dobre prijimany v restaracich jako servirky, pripadne pomoc v kuchyni. Tady je to vsak za cca $13/hod coz je minimalni mzda a s tim se na NZ moc neusetri. A zpropine se tu moc nedava :).

Zacinal jsem na WHV ktere se da na vyse jmenovane snadno pouzit, jedine omezeni je to ze vam nemuzou dat praci na dobo neurcitou. Kdyz se ale ukaze ze je clovek uzitecny Working viza neni takovy problem dostat.

Nakonec jeste osobni dojem z NZ mest :). Bydlel jsem v Aucklandu pul roku a moc me to ve finale nenadchlo, je to prirozene nejtelplejsi z (tri) NZ mest ale zvlastni zpusobem je tam stale zatazeno 🙂 a jako mesto je to neskutecne roztahane (myslim ze maji snad primat v tom jak ridkou hustotu zalidneni to mesto ma). Pak jsem se prestehoval do Wellingtonu, ktery je zas nepredstavitelne vetrny a nekdy i dost studeny ale jako mesto s peknym centrem s kavarnami a bary funguje podle me mnohem lepe nez Auckland. V CHCH jsem byl v listopadu a cele centrum bylo zavrene – asi 1km2 – a probihala demolice zemetresenim pozkozenych budouv. Vyhodou vsak muze byt lokalita – jizni ostrov ktery ma co do prirody mnohem vice co nabidnout.

Berte prosim vyse jako osobni zkusenost a prozitek nez striktni doporuceni.

Pokud byste meli nejake dotazy tak nasdilim vice, pripadne jestli dorazite muzem zajit na jedno :).

At se dari.

Šárka
Jirka:

Ahojky Jirko,chystáme se za tři týdny na NZ.Práci chceme sehnat až na místě.Takže určitě děkuji za tvé zkušenosti a kde ty se nacházíš nyní,že bychom se mohli potkat.Díky Šárka

martin
Jirka:

ahoj,můžeš se mi prosím ozvat na email. Chtěl bych se na něčem s tebou poradit. Děkuju

Jirka

Jestle bych dodal ze na NZ je celkem oblibeny WWOOFing, coz prace za pobyt a stravu na (nejen) oragnickych farmach. Je to idealni cesta jak poznat nejakou oblast lepe z pohledu mistnich, delat zajimavejsi praci nez na sberu ovoce a potkat zajimave lidi. Delka pobytu muzte byt od par dni nebo tydnu az po mesice.

Honza
Jirka:

Čau Jirko, měl bych ještě pár dotazů k tvému příspěvku. Když budeš mít chvilu dej vědět na email. Děkuju.

Kačka

Chystám se NZ na konci září a ráda bych tam zůstala alespoň do května 2014. Hodlám tam především pracovat na farmách (nebráním se ani jiné práci) a rovněž cestovat (nejlépe v obytné dodávce). Ráda se k někomu připojím, ve více lidech se to lépe táhne a je větší legrace 🙂 Máte-li někdo podobné plány, budu ráda, když se mi ozvete 🙂 Kačka, 24

Janča
Kačka:

ahoj Kačko,

mám podobné plány, odjet koncem září, začátkem října…mám kamaráda v Motuece, Jižní ostrov, tak bych chtěla jet tam do tý oblasti…mohl by nám dát cenné rady a ze začátku pomoci s prací, ubytováním a tak….nerada lítám, tak bych uvítala společnost na cestu a pak i klidně na Zélandu. Janča, stále ještě 29 🙂

Rosťa
Janča:

Ahoj Jančo pokoukavam taky po ceste na NZ, neco vydelat a naucit se jazyk. Muj nazor je takovej ze pokud tam je nekdo kdo ti na zacatku pomuze je to daleko snazsi.. pokud bys chtela mohli bysme to probrat.. treba bych se pridal… muj mail km*****@****am.cz tak se mi kdyz tak ozvi. Diky

Jana
Janča:

Ahoj, pokud jsi ještě nikoho nesehnala. Ráda se připojím, jsem taky sama a ráda bych se k někomu připojila. Díky za odpověd. Jana 28

David K.
Jana:

Ahoj Vsichni 13.8 odletam na NZ smer ChristChurch, prida se nekdo? kdyztak piste do mailu

David K.
Jana:

Zdravím všechny,Neleti někdo 13.8 2013 Praha – ChristChurch? pište kdyžtak do mailu

Daniel
Kačka:

Ahoj
Rád bych se přidal, rád bych vycestoval v září, nejlépe společný let. ozvěte te se kdokoliv.
Mail: ra*******@***oo.de

Slávka
Kačka:

Podle podmínek WHS musíte mít alespoň 4.200 NZD na pokrytí počátečních výdajů, což je asi 60.000 CZK (při kurzu NZD 14,20 CZK). Akceptované formy dokladů jsou výpisy z bankovního účtu, nebo kreditní karty.

Je to pravda? JE to protrebne pri vybaveni viz nebo pri prilete. Kontroluje sa to? Kdyz cestujete mate tuto castu vzdy k dispozici?

Dekuji moc 🙂

Štěpánka
Kačka:

Ahoj Kačko, také se chystám na Zéland za prací a cestováním během září a jsem zatím sama.. jestli pořád sháníš parťačku, tak se mi prosím ozvi ss******@***il.cz Budu ráda, když napíšeš. Štěpa

Jan

Zdravím
Nabízím práci a ubytováni pro dívku v Motuece (sever jižního ostrova) od cca 20.února do poloviny května. Jedná se o třídění jablek v packhousu. Podrobnější info přes mail.
tak, gud lak ) Jan

Petes
Jan:

Jo ty nabizis praci v packhousu, jo? HAHA to si me pobavil! Opravdu lukrativnejsi nabidku jsem jeste nevidel. Do packhousu muze kazdy blb a nikoho k tomu opravdu nepotrebuje!LOL stejne bys ji chtel tak klatit o to ti jde, tak na co si hrajes!

Petes:

díky Petes, ty už v packhousu určitě pracuješ. A až začneš pohlavně žít a pochopíš, že ne každý myslí penisem jako ty, opět se ozvi 🙂

Pete

Ano v packhousu jsem par mesicu pobyl . Neni to vubec zadna vyhra a uz vubec bych nikomu nedoporucoval do te opicarny vubec vlezt! Takze musis byt solidni nula kdyz to nejake chudere vubec nabizis! hanba ti! No mozna to odpovida i tvym jazykovym schopnostem, protoze clovek s dobrou anglictinou se do fabriky za minimalku hrnout urcite nebude! LOSER! LOL

Pete:

Milý Píííte, na Zélandu jsem čtvrtým rokem a v packhousu jsem ještě nepracoval. Tu práci nabízím protože hledám spolubydlící a nerad bych, aby mi můj šéf na domek přidělil nějaké hloupé dobytče, třeba tebe.
No a to volné pracovní místo je pro ženu či dívku a není ohodnoceno minimální pracovní mzdou. Za tu na Zélandu pracují pouze chudáci jako ty, zřejmě to odpovídá tvým jazykovým schopnostem )).
Těším se na odpověd, konverzace s tebou je opravdu zábavná )).

Stepan
Jan:

Cau 🙂

ses porad u Dona? Nepotrebuje nejaky pickery? Uz me to v CR celkem zacina nebavit jelikoz je to tu plny dementu jako treba ten co tu reaguje na tvuj prispevek 🙂

Stepan

Tomáš

Mám také v plánu odcestovat na Nový Zelend…ale nechci se už vracet…Tom 36..

David

Ahoj Sylvo, měl bych stejné plány, pokud je to aktuální, tak písni.

Jaroslav

Ahoj,

chtěli bychom vycestovat na Nový Zéland za prací (třeba za sezonní), chtěl bych se zeptat, jak je to s vízy, kdy je ideální doba.

Zda je to lehké jet tam na vlastní pěst a najít si práci až na místě, myslím tím, jestli je to zaručené. Popřípadě, na jaké místo to je nejvhodnější?

Díky moc za cenné rady a doporučení.

Jarda

Jaroslav

Ahoj,

chtěli bychom vycestovat na Nový Zéland za prací (třeba za sezonní), chtěl bych se zeptat, jak je to s vízy, kdy je ideální doba.

Zda je to lehké jet tam na vlastní pěst a najít si práci až na místě, myslím tím, jestli je to zaručené. Popřípadě, na jaké místo to je nejvhodnější?

Jarda

Jaroslav

Ahoj,

Jarda

mira

Ahoj lidi jsme 2 a mame taky zajem vycestovat za praci pomohl by nam nekdo kdo uz tam byl nebo se tam chysta a vi co a jak diky m.*********@***il.com

Eva

Ahoj, přemýšlím, že bych odjela na NZ na podzim. Zatím si ale nejsem jistá. Myslíte, že mám zažádat o vízum raději už teď? Maximálně bych přišla o ten poplatek, kdybych tam nakonec nejela. Ale asi se pak nedá žádat znova a jiné možnosti jak pracovat na NZ nejsou, nebo ano? Bojím se, že pokud zažádám o vízum třeba až v létě, že už víza nebudou.

Tomas
Eva:

Ahoj, my jsme si nebyli taky jistý z odletem na zéland a working holiday vízum jsme si nechali udělat na poslední chvíli pres stránky http://www.pracenovyzeland.cz i když už kvota nebyla tak nam je sehnali.

Jestli můžeme doporučit nelítejte sem na novozélanskou zimu, protože práce moc neni. Nejlepší je letět v říjnu.

Tomáš

Mlyny
Tomas:

mně by fakt zajímalo jak ti nekdo muže sehnat vízum,po vypršení kvoty,bud jsi měl magaštestí a nebo se znáš s prezidentem zeměkoule ale já ti to moc nežeru

peace

Pete
Mlyny:

No pokud jsou kvoty na WHS vycerpane, tak vam ho urcite nedaji! ! ! wtf?

V tom bych ale nevidel takovy problem. Sice je stale vice zajemcu co by radi na NZ ale i tak to bude trvat mesice nez se tech 1200 mist vycerpana…. Ja zadal napr. pred dvema lety a bylo to v prosinci tz. 8 mesicu od dne otevreni novych kvot. Ted to muze ale byt obsazene samozrejme drive! Pote Vam uz imigracni opravdu vizum neda…

cheers

Jara
Pete:

Zdravim, moc rad bych s pritelkyni na NZ, ale co nas odrazuje je vidina, ze budeme delat za par dolaru nekde na farme… Z Hedvabne Stezky jsem pochopil, ze vetsina lidi co je a nebo se chysta na NZ jsou nejspis zemedelci, nebo milovnici ovoce, coz my nejsme… Sbirat jabka muzu i doma na zahrade, kvuli tomu nemusim nekam letet pres pul sveta…. PROTO bych se Vas kteri uz tam jste, nebo jste tam uz nekdy byli rad zeptal, jestli se tam da uzivit i nejak jinak nez spracovanim ovoce… Konkretne me zajima prace ve strojirenstvi ( CNC operator, zamecnik, svarovani ), pokud ano, tak kde je nejaka industrial area nebo mesto, kde se da nejlepe v tomto oboru uplatnit? Co se tyce me pritelkyne, tak ta by rada praci v Office ( napr zakaznicky servis ). V techto oborech jsme uz v par statech delali, proto by nas zajimalo jestli se lze uplatnit i na NZ, pokud ano, tak kde konkretne…. Dekuji Jara

Tomas
Jara:

Cauky Jardo,

mam podobny nazor jak ty, pokud mas nejake bl.informace o dalsich moznostech, budu ti vdecny za jakoukoliv radu, muj email tk******@****am.cz Diky Tom

eddie

Ahojte všetci,
chcel by som sa spýtať, že v máji (květen) by som chcel ísť s kamošom pracovať do Aucklandu. Pre SR je určených 100 víz na rok cez program working holiday, tak čakáme na schválenie. Čo si myslíte o pomoc agentúr. Som v kontakte s agentúrou WSI sídliacou na ulici SNP v Blave. Máte s ňou niekto skúsenosti? Ponúkajú nám, že za 600 NZD nám ich partnerská pracovná agentúra v Aucklande pomôže po príchode s prácou, zakladaním účtu a pod. Myslíte si, že je to výhodné? Tí, čo už ste v Aucklande, sú tam slušné možnosti nájsť si prácu, v angličtine som pokročilý (viem komuniovať) a mám vysokú – to tam asi nikoho nezaujíma :). Ak by ich to predsa zaujímalo, dali ste si niekto svoje papiere od vzdelania preložiť do angličtiny? Či to tam berú do úvahy, alebo požadujú tamojšie školy? Ale samozrejme kľudne by som robil aj menej kvalifikovanú prácu, len aby bola, to je hlavné. Ďakujem každému za odpoveď 🙂

Ondra

ahoj,

chtel bych jet pracovat na zeland. Vaham, jestli vyuzit nejake nabidky (napr. od Student Agency), nemam s praci v zahranici zkusenosti, vetsinou jsem se docetl, ze vyuzivat takovych sluzeb je zbytecny, nemate s tim nekdo zkusenost? Je lepsi jet na vlastni pest?

Dik
Ondra

Zuzka
Ondra:

Ahojte,
ja som bola na Zelande v roku 2011, to este WH viza neboli, pracu som mala na farmach, nebojte sa je to uuuzasna krajina, ludia velmi ochotni, doporucujem na zaciatku woofing, pracujete 3 az 4 hod denne,nedostanete mzdu ale ubytko stravu zadara a hlavne, ziskate priatela…

Zuzka
Jiri

Ahoj. Byl sem na Zélandu 2011-2012 a muzu jen doporučit. Nádherných 14 měsíců v zivote:0) ja pracoval únor- duben jabka hastings(super prachy) duben-květen kiwi motueka(prachy slabsi) cerven-záři vino Blenheim (prachy super) listopad – prosinec thining jablek hastings (prachy super) jabka v motuece taky perfektní. Tak ze se nebojte a jeďte :0))

Jiri

Ahoj. Byl sem na Zélandu 2011-2012 a muzu jen doporučit. Nádherných 14 měsíců v zivote:0) ja pracoval únor- duben jabka hastings(super prachy) duben-květen kiwi motueka(prachy slabsi) cerven-záři vino Blenheim (prachy super) listopad – prosinec thining jablek hastings (prachy super) jabka v motuece taky perfektní. Tak ze se nebojte a jeďte :0))

Michaela

Ahoj všichni, kdo se chystají na NZ. S největší pravděpodobností budu cestovat sama na NZ v říjnu 2013. Přidala by se ke mne nějaká slečna? Díky. Michala

Toman

Zdravím,

pokud někdo plánujete trip na příští rok (2014) a hledáte spolucestující, tak se ozvěte. Já (22) s přítelkyní (20) rádi někoho uvítáme – přece jenom se lépe cestuje, bydlí a vůbec celkově se lépe kryjí náklady. 🙂 3/4 roku plánujeme pracovat a zbytek cestovat. Cestou zpátky by jsme chtěli ještě strávit 2 – 3 týdny v Thajsku. Kdyžtak pište na email nz****@****am.cz, vytvořil jsem taky „spešl“ fb skupinu, kde se pokusím pro rok 2014 seskupit pokud možno co nejvíce lidí, kteří se na NZ chystají. Takže mi kdyžtak v mailu zanechte i jméno a příjmení, kterým disponujete na fb. :o)

Sběru zdar a hodně úspěchů lidem, kteří tam odcestují již tento rok! 🙂

Dominik
Toman:

Čauec,
taky jsme měli v plánu odjet na NZ ale měli jsme dohodnutou práci která nám ale neklapla, chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo aspoň nějaký kontakt abychom tam nejeli úplně naslepo jsme 3 kluci [20-21], chtěli bychom odjet někdy v září 🙂
Planujeme to taky zhruba na rok, a přesně tak 3/4 prace cestovani a Thajsko by určitě pro nas nebyl problem 🙂

Benedikt

caute vsichni

Na prelom zari/rijem(presne datum jeste neni znamo) odletam na working holiday od Student Agency. Do takhle vzdalene zeme letim po prvi, byl sem akorat na mesic v anglii, takze anglictina mirne pokrocila a zkusenosti pramalo… to jen tak ve zkratce:D Mam rad vyzvy , ale jak se to blizi, zacina mi trochu cukat v brichu. Pokud by se nekdo chtel pridat ke me, urcite ocenim, ve dvou se to prece vzdycky lepe tahne:-)

Benedikt:

Jeste jsem zapomnel, diky vsem:-) Benedikt 22

Michal Zahradka

Ahoj, jsme par Michal (25) a Lucie (22), jsme ted jako Au pair v anglii cca pul roku a v listopadu chcem jet na NZ pracovat a zaroven cestovat. Kdyby mel nekdo zajem z parů i z jedinců se k nam pridat tak budem jen radi. Jedeme tam poprve. Jinak jsme velmi akcni par. (Potapeni,horolezeni,veskera turistika) piste na email ma*******@***il.com

Martina
Michal Zahradka:

Víza už jsou pro letošek fuč!Další Budou v březnu 2014.
http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday/czechwhs.htm

Janča

Ahoj:) S přítelem se chystáme na konci září – začátkem října na Nový Zéland cca půl roku pracovat a poté nějaký čas cestovat. Kdyby tu byl někdo, s kým by naše plány byly podobné, budeme rádi, když se k nám přidá:) mail: ne****@*****um.cz

pavel

jakým způsobem fungují wh víza? platí od vydání víza po dobu 12 měsíců? pochybuji, že začínají platit až vstupem do země. díky.

Jirka
pavel:

přesné znění z víza:

Terms and conditions:
Visa valid for further travel for 12 month(s) from first arrival. This visa expires 12 month(s) after first arrival. When entering NZ, stay is subject to grant of entry permission. You must leave New Zealand before the expiry of your visa or face deportation. Return/onward ticket not required. The holder may work as part of a Working Holiday Scheme in any employment except permanent employment. The holder shall not study for more than 6 months in any 12 month period.

Od získání víza máš přesně rok na to přijet na NZ a pak ti platí roční WHS vízum.

George

zdravím,
jedu na Zééééééland. 1.března si šefuju vizum. Jinak zatim nemám praci sehnanou, ale je mi to jedno – druhej život mi už nikdo nedá, takže prostě jedu, i kdybych se měl ztratit už v Praze na letišti :). Ono to pujde :). Kdo se chysta v prubehu roku 2014 taky a mel by pocit, ze je sam, pojedte se mnou … :).

zatim cao

Alena

Ahoj, na začátku února chceme odlétat na Zéland na 3 měsíce, cestovat, poznávat. Kdyby chtěl někdo s náma, pište na mail 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: