ahoj, najde se někdo na přejezd KKH (Islamabad – Kašgar) na srpen 2013? Detaily se doladí.
Uauu,nadherna cesta!Co si myslis o pocasi v teto oblasti v srpnu a jak dlouho myslis ze by Ti to zabralo?Pocitam ze kempovani by bylo nevyhnutelne(ne ze by mi to vadilo) a taky trocha byrokracie spojena s prechodem dvou hranic….kazdopadne moc zajimava myslenka!
ve Skardu max 30oC (alespon dle ročních průměrů), monzuny se tam už nedostanou. Skrz Pamír max cca 20oC. Víc jak měsíc dovolenou nedostanu, takže to tomu musím přizpůsobit. Docela zásadní je přejezd přes Kulma pass do Tadžikistánu. Pokud nebude možno, tak je to docela kus to brát přes Kašgar do Kyrgoše a teprve pak se napojit na Pamir hwy (bylo by potřeba sednout na bus). Administrativně to také není z nejjednodušších, ale nevidím v tom žádný zásadní problém. Leteny jsou určitě tak 2x dražší než do Indie. Zatím jsem se dostal na cca 10tis Kč Frankfurt – Islamabad a to samé Dushanbe – Vídeň. První variantou byl odlet z Bishkeku (KYRG), ale protože jsem tam již byl, tak proč se nekouknout jinam a Pamír je exkluzivní volba. Vše závisí na aktuální situaci, od června do října 2012 bylo pozastaveno vydávání permitů do GBAO.
Každopádně jsem rád za jakékoliv informace či zkušenosti, stále se tím zatím prokousávám..)
Ahoj,postoupil jsi nějak v plánování? Vypadá to lákavě, ale mám trochu strach z hustoty provozu. Mělo by to být snesitelný, ale zkušeností těch, co to absolvovali, jsem na webu moc nenašel.
ahoj,KKH bude prašnější a provoz hustší, na čínské straně asfaltka. Už hodně dlouho jsou tendence, aby se zpřístupnil Kolma pass i pro turisty, ale zatím jsem se nedopátral žádného posunu, ač je to možná na spadnutí tento rok. Když se koukneš na mapu, tak je to docela zásadní zkratka. Tam už je provoz o dost řidčí.
Stále je to více vize než, že by se to dostalo do reálné roviny, ale v organizaci (přípravě) nevidím problém.
chceš se připojit?)
Ahoj, uvažuju kam vyrazit. Ale mám dost strach z toho, aby tam nejel jeden náklaďák za druhým.
Co tě vede k tomu Tajikistanu? Do Kyrgyztánu nejsou potřeba víza.
ahoj, je mi to jasný. Chtělo by to něčí osobní zkušenost. V různých cestopisech se o tom lidi moc nezmiňují a ani si na to ale nesťěžují.
Když jsem byl v Kyrgyzstánu před 6ti lety nebyly potřeba.. tady taky píší, že nejsou potřeba http://www.kyremb.at/en/konsulskij-otdel/vizy.html ani nyní. Proto mě láká ten Tadžikistán. http://cycling.martinhilbers.info/PamirHighway/index.htm
Myslím že by bylo lepší to dál řešit přes meil..
Jsme v Osh na kole a mame tadzicka i cinska viza a plan BYL prejet pres Kulma Pass. Ovsem podle informaci na Thorn Tree forum na Lonely Planet se o to pred 12 dny borec pokusil a vyhodili ho, i kdyz si zjistoval pres ambasady obou statu, ze je to mozne. Nikdo se s nim nebavil a doslo pry i na malou potycku. Me zklamani je obrovske, vypada to nejspis pres Irkeshtam…, nebo to proste zkusit, prosit, vyhrozovat…
Taky jsme uvazovali o KKH letos v lete 2013,ale Vedra v pakystanu a monsoon nas prinutili zmenit plany a asi dame radeji Srinagar,Leh,Manali,Shimla….
Upřímě na začátky byla idea Srinagar – Manali. Trochu si to stále ujasňuji a raději bych zažal ve Skardu a pokračoval dále. Jako zajímavá volba se mi zdá dále to „střihnout“ přes Qolma (Kulma) pass z Číny do Tadžikistánu. Od konce minulého roku mu měl být dán statut mezinárodního přechodu a tak i cizinci z „třetích“ zemí by mohli použít tento přechod. Zakončit to v Dushanbe. Není to nejjednodušší cíl, ale je to výzva.