Ahojte,chcel by som sa spýtať otázku ohľadom vízovej situácii na Srí Lanke pre Slovákov. V januári 2016 cestujeme s priateľkou na dovolenku totižto práve do tejto destinácie. Píšem sem, keďže na všetkých možných informačných portáloch som dostal iba nejasné informácie a ľudia na slovenskom veľvyslanectve v Dilli, ktoré má na starosti aj Srí Lanku na moje e-maily vôbec nereagujú. Na internete som čítal veľa o týchto vízach, no nikde nie je presne vysvetlená podmienka pre udelenie víz, ktorá sa týka finančných prostriedkov, ktorými sa musí turista po prílete preukázať. Čo táto podmienka vlastne znamená? Čo znamená dostatočný obnos finančných prostriedkov? A akými spôsobmi sa dá táto čiastka dokladovať resp. preukázať, keď by som si nechcel vziať napríklad veľkú fyzickú hotovosť, ale mať prostriedky radšej na karte?Niekde na internete som čítal, že dostatočný obnos finančných prostriedkov je myslené ako minimálne 30USD na každý deň pobytu na každú osobu. Je toto pravda? Máte niekto s týmto skúsenosti?Dúfam, že nájdem odpoveď práve na hedvabnestezke, keďže som si všimol, že tu prispieva kopec cestovateľov :)Prajem vám všetkým krásny deň a vopred ďakujem za prípadné reakcie 🙂
Finanční obnos jsem musela prokázat (výpis z účtu) v případě dlouhodobějších pobytů,které se vyřizují na ambasádách (v tomto případě se jednalo o 2 měsíční pobyt v Indonézii). Jinak nikdy se mi nestalo,že by někdo chtěl předložit finanční obnos – v takovém případě stačí kreditní karta. 🙂 Přeji krásnou dovolenou!
Tuto podmínku v praxi nezkoumají (nejen na SL, ale ani jinde, možná bohatší státy u mladých lidí, pokud se tam hodně jezdí za prací na černo). Snad jen kdyby se jim někdo zdál podezřelý třeba jako uprchlík, mohli by chtít vidět peníze, ale i tak by měla stačit karta a případně i přihlášení do internetového bankovnictví.
Tak super 🙂 Dúfal som, že to je takto. Ďakujem za odpoveď!