Spolucestování Evropa

Norsko (květen-září 2013)

Honza

V létě se chystám(e) do Norska. Zatím jsem víceméně sám (Honza – 27), resp. s kamarádkou (23), která zatím trochu váhá a komplikuje. Určitě pojedem autem (Škoda Octavia sedan 1.9 TDI, která jezdí velmi levně). Vyrazil bych cca v půlce května (možná dřív, možná dýl, každopádně cca do 7. dubna jsem v rakouských horách – pak už to jde, ale kamarádka, pokud se rozhodně, že pojede, ještě musí odmaturovat a tak je to složité) a návrat nejspíš v půlce září, ale opět zatím není jasno. Plán je procestovat celé Norsko, tj. dojet až za polární kruh:) Chtěl bych hodně chodit (přírodou, po horách, trochu lézt) a hodně toho zažít a vidět (fjordy, vodopády, Trolltunga, Lofoty, Vestferály, výlet za velrybami na nějaké kocábce možná dva nejvyšší vrcholy, občas nějaký muzeum) – vše je opět o domluvě. Spaní nejspíš ve stanech, autě, po bvacích, prostě kde se levně, nejlíp zdarma bude dát (v Norsku je to legální…) – hlavně levně, vaření na plynovém vařiči, prostě nízkonákladové cestování krze krásy Norska. V plánu je také cca 6 pracovních týdnů někde na farmě (asi trhání jahod nebo cherry). Já momentálně s jednou farmou jednám. Pokud by se našli nějací spolucestovatelé, můžeme to pořešit nějak společně – mám tu nějaký formuláře, kontakty a tak. Jinak kdyby se chtěl někdo přidat, piště prosím raději na mail než sem, a pokud má někdo nějaké známé, zkušenosti, za vše budu hrozně rád. Není problém případně se domluvit jen na spolucestě tam či zpět, podělit náklady na cestu a následně se rozdělit, prostě vše záleží na domluvě. Já jsem právě v Rakouských Alpách, takže se na net nedostanu každý den, ale určitě odepíšu všem, jen nechtějte žádný detaily, protože žádný moc nejsou – mám tu docko s poznámkami, kam házím, co mi přijde pod ruku, takže pro zájemce zašlu na mail. Jinak jsem byl loni na Zélandu (a teď číšničím v Rak.), takže nějaký zkušenosti ze světa už trochu mám. Nicméně samotného mě to nebaví, kamarádka je nejistá, a víc lidí znamená víc srandy… Vše nej do Nového roku a see You in Norway!!!

Zkušenosti čtenářů

Jan

Ahoj , byl jsem tam v červenci a bylo to naprosto šílené.
Permanentní déšť střídalo padání sněhu.Krajina krásná pravda,ale když člověk vystoupí z provlhlého,mokrého auta
do deště přestane tu krásu vnímat.Pracovat budete muset protože ceny jsou ještě šílenější než počasí:káva 90 Nor.korun,pivo také.Ovšem průměrná mzda je
40 000,-Nor.kr.1Nor.kr. je asi 3,5 českých.Lidi jsou příjemní a všichni hovoří anglicky lépe než já. Jan

Honza
Jan:

Moc děkuju za informace, kluci:) Jen tak dál a zůstanu raději doma:) Ne, v žádném případě, můj zájem i nabídka na spolupachatele stále trvá!!! Ale opravdu děkuji moc za každou radu, poznámku, info. Je štěstí, že kafe nepiju!!!

Petr
Jan:

Já byl v Norsku před dvěma lety v srpnu a bylo to naprosto úžasné. S cenami je to pravda, s počasím též, ale nepatřím k lidem, kteří potřebují k životu auto, ranní kávičku a pivo. Mě stačí stan, boty a batoh. Chodit se dá i v děšti, stačí mít správné oblečení.

Honza
Petr:

Přesně tak – já jsem taky takovej! Tak se budu hrozně těšit 🙂 Hoj!

natal

kava 25NOK 🙂

Martin

Martin

Dobry den,jmenuji se Martin a jsem v Anglii a chtel bych se zeptat,jestli by mi nekdo nesprostredkoval praci v Norsku,nebo Dansku,nechci to zadarmo.Dekuji budu cekat na odpoved na mailu: m.******@*****um.cz

Janča, 23

Ahoj :)Norsko mě láká už dloouho, jenom zatim nebylo s kým… 🙂 jenom by mě zajímalo…na kolik Kč to vidíš? 🙂

Honza
Janča, 23:

Ahoj Jani,

tak koukám, že sem na stezku koukám přibližně jednou za měsíc. Prosím raději mi příště (všichni) piště na mail (já jsem totiž děsnej lajdák a teď v Rakousku nemám moc času).

Jani, to je děsně těžký odhadnout, ale můj plán je napakovat auto plný jídlem, spát ve stanu zadarmo po celou dobu pobytu a hodně trekovat (což nic nestojí), takže platíme tak akorát benzín (s tím, že mám naftovou Oktávku, která moc nežere), nějaký dálnice, poplatky za mosty cestou tam, a sem tam nějakou atrakci pokud budem chtít (např. výlet lodí na velryby nebo sem tam muzeum apod.). Sumu Ti po mně nechtěj, neřeknu, neb nevím, ale s ohledem na výše uvedené by to mělo vyjít v zásadě dost levně… Rád cestuji levně, dlouho, hodně a nerad utrácím za blbosti…

Takže nevím, jestli Tě to potěšilo (a jestli si to po 3 týdnech vůbec přečteš), ale asi tak.

Určitě dej dyžtak ještě vědět (ideálně na ten mail) a můžem to třeba probrat nějak podrobněji…

Papa, Honza!

Honza

Ahojda všem,

jen jsem chtěl upozornit na pár drobných změn v plánování. Inzerát je stále aktuální a zřejmě místa v autě ještě máme, takže kdo by měl zájem se přidat, nechť se ozve (ideálně na mail, lebo sem chodím jednou za uherský rok;).

Jinak drobná změna je posunu odjezdu cca na přelom května/června (dřívější odjezd je zřejmě možný, ale ne o moc – cca půlka května je možná reálná – uvidíme, pořešíme, domluvíme podle sestavy, která se nám pomalu začíná formovat).

Zatím jsme zřejmě tři kluci a jedné holčině děláme taxík – jelikož to ale není zatím jisté, dovoluji si vložit tento příspěvěk…

Norsku zdar!

Vratik

Nazdar přátelé Norska.
Jedeme 28.5.2013 -12.6.2013 do Norska-Soroya na rybolov.Je nás 5 a sháníme šestého.
Pokud má někdo zájem tak zde je moje adresa.
vr***************@****am.cz
Díky.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: