Střední Amerika, Mexiko a Karibik

Mexiko – návštěv v listopadu 2012

Iveta

Ahoj všem,

cca před týdnem jsem se vrátila z Mexika – pobyt Cancun, Isla Mujares, Valladolid, Merida, Playa del Carmen – mohu poskytnout stručné aktuální informace ohledně (vzhledem k pracovní a vánoční vytíženosti:) ). Pokud chcete vedět jakékoliv info, pokud budu vedět, ráda odpovím.

Ivet

Zkušenosti čtenářů

Renáta

Měla bych zájem :
– ceny
– tipy na levné bydlení
– půjčení auta …
re****@se****.cz
Díky.

Zuzana
Renáta:

Půjčování auta v Mexiku silně nedoporučuju. Kdybyste měli nehodu, i nezaviněnou, dostanete se do opravdu vážných problémů.

V Mexiku je skvěle fungující síť levných pohodlných autobusů a ve městech levné taxíky.

Renáta
Zuzana:

Hmmm, ty děláš určitě delegátku cestovky.

Renáta:

Nedělám, to bych naopak doporučovala svou půjčovnu.
Můžeš si mě najít tady:

http://www.nln.cz/knihy/kniha/narozena-pod-toulavou-hvezdou
http://neviditelnypes.lidovky.cz/novinari.asp?idnov=2387

Renáta

Nic ve zlém, já jen že delegáti nikdy nedoporučují půjčovat auta, to aby si lidi koupili jejich drahé zájezdy a když už to jinak nejde, tak dohodí právě svou nejlepší, nejbezpečnější plůjčovnu, kde je vše v ceně, ale za podstatně vyšší cenu. nakonec pak všímavý člověk zjistí, že vesměs mají půjčovny stejné podmínky a navíc se dá smlouvat.
Mimochodem, mě si taky můžeš najít 🙂
http://www.cestovani.nafoceno.cz
měj se.

marek
Renáta:

bla bla bla, řízení v Mexiku má svoje specifika a síť autobusových spojů a jejich kvalita několikanásobně převyšuje tu naší, navíc je vše za slušnou cenu. Takže půjčovat si auto v Mexiku opravdu nemá cenu

Renáta
marek:

bla bla bla, má a za tím si stojím – vlastní zkušenosti. Ale i toto je věc názorů každého, co hledá, co preferuje.

Vlaďka

Odjíždíme za 14 dní, zajímají mě asi stejné věci jako Renátu, kromě půjčení auta. Budeme se přepravovat místními spoji Dík. do***********@ti*****.cz

Hanka
Vlaďka:

Dobrý den, ráda bych se připojila. Plánuju Mexiko někdy vc březnu, květnu. Momentálně jsem v Kanadě a chtěla bycj jet přes USA, Mexiko, na jih. Proto mne zajímají jakékoliv tipy na místa a hlavně, kolik peněz asi člověk utratí tak za měsíc? Můžu si dovolit cestovat sama nebo je to opravdu tak nebezpečné, jak jsem slyšela…
Děkuji
nezobrazí-li se vám mail, dejte vědět

P.S. kdyby se tu našel nějaký spolucestovatel….

Hanka

Zuzana
Hanka:

V Mexiku jsem byla sama mockrát a není to problém. Bydlet a jíst se tam dá draze i levně, záleží na tom, na co máš peníze a chuť.

lukas
Zuzana:

ahoj zuzko, máš zkušenosti s půjčením auta a se řízením? díky moc! Lukas

Zuzana
lukas:

Jak píšu výše, v Mexiku půjčování auta ani řízení nedoporučuju. Všude se rychle a levně dostanete busem nebo colectivos.

Dita
lukas:

Zdravim,

ted jsme se vrátili. Auto jsme si půjčovali přímo na letišti. Auto jsme si celkem půjčili 3x, neboť jsme ještě přelétali do Mexico city. Jako nejlepší se nám osvědčila půjčovna America car rental. Mají dobrou cenu vč. zero liability insurance. Silnice jsou úrovní našich dálnic. Vynikající jídlo, milí lidé. Nejhorší řízení bylo v Mexico city. Šílená doprava bez pravidel, mraky aut. Používali jsme navigaci přes mobil. Koupili si místní SIM kartu od Telcelu Amigo za 150 pesos. Kartu máme a jsou tam jistě ještě volná data…Nejdráž je obecně na Yucatánu.

Dita

ZLATA
Dita:

Ahoj,za měsíc taky letíme na Yucatán a chtěla jsem se zeptat – taky si chceme půjčit auto a „jezdit“ – je to opravdu nějak výrazně nebezpečné?potřebuješ mezinár.řidičák?
díky za odpověď Zlata

Ivet
ZLATA:

Ahoj Zlato,

pokud máš email, pošlu nějaké info.

Dita
Dita:

Ahojky, my meli jen mezinarodni ridicaky. Ceske jsme sebou ani nebrali,ac jsem cetla by jim to melo stacit. Jizda je horsi ve vetsich mestech, kde je mraky aut, jinak je to uplne v poho.

MICHAL
Dita:

ahojky Dito, ya 10dni letim s pritelkyni do Cancunu a pak nekam dal..nemas nejake nazory kam jet a kam to nema smysl…letime na 14 dni a je to spis sen moji pulky..ja o Mexiko nejak vubec nestal…ale uz co nadelam..prileime do cancunu..a pak na vlastni pest..nekam po archeologickych nalezech..trochu nejake plaze…jak to vypada v autobusech…jsem laik a jedem poprve bey cestovky, coz me desi…

Zuzana
MICHAL:

Doporučuju rezervovat na první noc hotel v Cancúnu, abyste si po cestě odpočali. Z letiště jezdí ke všem hotelům mikrobusy zvané „colectivo“, lístky koupíte v příletové hale. Druhý den se z autobusového nádraží vypravíte buď směrem Tulum nebo směrem Mérida, to je na vás. Taky můžete zkusit na pár dnů Isla Mujeres, pokud se chcete jenom válet na pláži a potápět.

Jízdní řád autobusů vám zjistí v hotelu na recepci. Na delší vzdálenosti doporučuju busy první třídy, které jsou velice pohodlné, čisté a bezpečné. Jezdí po dálnici.

Ubytování si najdete všude snadno přímo na místě.

Žádný strach, Mexiko je pro cestování bez cestovky ideální místo.

Michal
Zuzana:

mooc děkuji za rychlou odpověď..jinak valet u moře máme v plánu až tak poslední 3-4dny..zbytek nějak cestovat busem..po památkach…snad by se dalo stihnout i tichomořské pobřeží…tak jsem zvědav…trochu z toho mame oba vítr…ale pokud se nám to bude líbit..tak necháme cestovky plavat a budem jezdit jen tak hopsa-hejsa…ještě jednou dík..

Zuzana
Michal:

Jestli máte jenom 14 dnů, doporučuju na tichomořské pobřeží zapomenout – nestihnete ani všechno, co je zajímavé na Yucatánu. Ono se to nezdá, ale napříč Mexikem je to docela dlouhá štreka. Koupání je stejně lepší a voda teplejší v Karibiku – na to doporučuju Isla Mujeres a okolí Tulum.

michal
Zuzana:

Zdravim Zuzano, za 14dni letime na Yucatan. Muzes mi doporucit levnejsi ubytovani v Tulumu?popr vice info co v okoli. Napis mi prosim na fr***********@ti*****.cz

Dita

Dobrý den, též bych uvítala cokoliv. Pro cestu do Mexika jsme se rozhodli před dvěmi dny a letíme teď v ponděli 🙂

Děkuji DIta

Ivet
Dita:

Dobrý den Dito,

nemám na Vás email:)

Dita
Ivet:

Omlouvám se. di************@se****.cz.

Děkuji Dita

Dita

Dobry den,

posledne jsem zapomnela pridat muj email a dnes je posledni den, kdy se mohu dozvedet radu prinosnych osobnich zkusenosti a rad. Uvitam cokoliv, hlavne info o pujceni auta. Zitra brzy rano vyrazime. Plan je Cancun a okoli a prelet do MExico city, pamatky Puebla, Taxco a zpet. Budu rada za vse.
di************@se****.cz

Dekuji Dita

Lukáš

ahoj, můžu dostat tipy na půjčení auta v Cancúnu? Letíme za pár dnů, chceme se vydat do Belize..jak je to s cenami na místě, na co si dát pozor při parkování? Díky moc!

Lukáš

ahoj, můžu dostat tipy na půjčení auta v Cancúnu? Letíme za pár dnů, chceme se vydat do Belize..jak je to s cenami na místě, na co si dát pozor při parkování? Díky moc!
ps: budu rád i za tipy, co navštívit a čemu se vyhnout 🙂

díky

lu********@gm***.com

MICHAL

Ahojky, letime do Cancunu 16.01., na 14 dni, vubec nemam tuseni co tam delat, nic me tam netahne..ale moje pulka se na Mexiko tesi..tak si plni sen..napis prosim neco, kde a jak vyrazit..jsem vic na Evropu nez na Mexiko…dekuji za jake/koliv informace..Michal

Michal

ahoj všem..tak ve stredu v noci odlet Mexiko…lidičky poraďte co koupit jako dárek na zpátek.Klukum do práce chci tequilu..akorát kterou??a co ještě??co mezka??kolik alkoholu mužu vzít??co pit v mexiku..nemyslím jen alkohol ale i nealko..chtěl bych neco domacího…děkuji za rady..

Dana

Ahoj, nemáte někdo z vás, kdo už jste se vrátili z Mexika na prodej průvodce Lonely planet nebo Rough Guide? Kdyžtak se mi prosím ozvěte co nejdříve na email: da******@gm***.com

Míša

Používal někdo měnič napětí, nebo nabíjíte pomalu ale jistě 120V ? Vždycky jsme nabíjeli 120V, ale kdyby náhodou s měničem měl někdo zkušenost (velikost, váha a cena), uvítám info a třeba i zapůjčení?

Míša

Používal někdo měnič napětí, nebo nabíjíte pomalu ale jistě 120V ? Vždycky jsme nabíjeli 120V, ale kdyby náhodou s měničem měl někdo zkušenost (velikost, váha a cena), uvítám info a třeba i zapůjčení?

Míša:

My s sebou žádnou elektroniku netaháme, ani jsme v Mexiku nikdy žádnou nepotřebovali. Nemusíme se tudíž starat, že o ni přijdeme.

Karel

Dobrý den plánuji v půlce března yukatan zajímá me pocasi v tomto období a dále na kolik tam zhruba vyjde mesic pobytu ve střední cenovce a co pláže a more chceme jet cela rodinná děkuji můj email mu****@em***.cz

Vena

Dobrý den, letíme v únoru na 9 nocí do Cancunu. Prosím o doporučení, která místa za tuto dobu na poloostrově Yucatan navštívit a taky doporučit nějaké nenáročné ubytování (4 osoby). Děkuji

pdmlynek
Vena:

Ahoj Veno! Chápu že máš podobné plány, ale aby se to nemýchalo s tím co se píše oheldně cesty pro Ivetu, myslím že by bylo dobré spíš začít nové vlákno.

A napiš něco o sobě. Jaký máš styl cestování, kam a od kuď letíš, jak jseš starý, kolik vás bude, jaký máte rozpočet, atd. Jestli máš 20 a chceš se opíkat na plážích přes den a přes noc chodit do diska, tak to bude jiné, než jestli jseš bohatý důchodce která chce ukázat svým vnoučatům májské vykopávky.

Renáta
Vena:

Koukni na naše stránky: http://www.cestovani.nafoceno.cz
Nějaké tipy, rady, poznatky určitě vycucneš.Pěknou dovolenou.

Petr

Nemáte někdo zkušenost s ubytováním u místních, myslím třeba ubytovaní na farmě apod, nějaká alternativa. Ideal Quintana Roo. Díky

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: