Ahoj cestovatele, nemate nahodou nekdo informace ohledne zapujceni auta v Mexiku? Chteli bychom si zapujcit auto v Cancunu a nevime jak to je s pojistenim auta? Autem bychom chteli navstivit Belize i Guatemalu, predem dekuji….
Zdravím, mohl byste prosím nastínit ještě ceny? Jsme skupina 4 lidí a zvažujeme jestli jezdit po Yucatanu busem nebo si půjčit auto. Naší drobnou komplikací je to, že bysme auto nemohli vrátit na stejném místě, kde bychom si ho vypůjčili. Co jsem koukal na internetu, tak jsou hooodně vysoký.
Díky za info.
Ahoj Lukáši! Toto je velice častá otázka. Píše se o tom často na Tripadvisor, i zde na hedvabne stezce. I já jsem párkrát o tom psal jak na TA tak na HS.
Asi tak: žádná mezinárodní autopůjčovana na CUN letišti (Hertz, Europcar, Avis, Budget, National, Thrifty, Dollar, Alamo, nebo Advantage) Ti nepovolí vjezd do Belize nebo Guatemaly. Aby jsi mohl vzít auto mimo Mexico, tak musíš si vypůjčit od místního kšeftu. Je jich pár co to dělají. My jsme si vybrali “America Car Rental” což ale operuje pod jinými jmény jako Caribbean Car Rental (nemám to rád když jeden kšeft má víc jmén, ale zde to je v pořádku). Bylo to v pořádku, auto jako nové, a je to profesionální servis.
Musíš si ale při rezervování jím říct jestli chceš do Belize nebo i do Guatemaly. Potřebují na to pár dní to všechny doklady, výjízdní doložku pro auto, atd. vyřídit. Stojí to pár šupů za vyřízení do Belize, ale do Guatemaly to je nyní prý dražší.
Na hranici u Chetumal to je docela rušné; podle toho kdy příjdeš tak to trvá 15 minut, jindy 2 hodiny. Musí se z auta všechno vyložit na Mexické straně, projít se zavazadly přes celnici která všechno pečlivě prohlédne, prohlédne pečlivě prázdné auto, projedeš přes čáru, a naložíš zase zavazadle na Belize straně. Jde o omezení levného nakupování v Chetumalu místními; hledají pivo, sýry, potraviny, atd. Na spáteční cestě (Belize>Mexico) jsme museli vystoupit a vyřídit si vše u okýnka, ale neprohlíželi zavazadla.
Jinak, 4×4 je dobré, ale vůbec není nutné. Belize a Guatemala není jako např. Kosta Rika.
Moc dekuji za informaci