Střední Amerika, Mexiko a Karibik

Mexico – říjen 2015

Gabča

Nějací odvážlivci, kteří by se ke mě chtěli přidat na cestu Mexikem v říjnu? Budu se těšit na nové kamarády 😉

Zkušenosti čtenářů

Lenka

Ahoj Gabca, mas uz aj presny datum, kedy sa tam chystas? 🙂

nugetka

Kam se chystáte? 🙂

Gabco,
to je nejhorsi mesic na Mexico. Skoro vsude prsi, vitr, sem tam hurikan jeste tak trosku OK je dole na Baja kolem Cabo san Lucas kde je desert (poust) a prsi min. Je tam sucho
Zapomnela ses asi podivat na sezonu a historii hurikanu, hlavne vloni to bylo strasny jak v Karibiku u more tak na druhy strane u Sea of Cortez hodne hotelu museli zavrit a opravovat skody.

Michael

pdmlynek

Dovolím si nesouhlasit s Michaelem.

Mexiko s 2 milióny čtverečních kilometrů je skoro tak velké jako Eurozóna, takže nedá se mluvit o počasí “v Mexiku”. Rozdílné části Mexika mají rozdílné počasí.

Dále, na to že je v této zemi “období hurikánů” zapomeň. Nemá to skoro žádný význam. Jednou za několik let to tam někde zahučí, ale žije se tam a cestuje se tam normálně bez ohledu na “období hurikánů”. Je to jako kdyby jsi nechtěl jet do Kalifornie protože tam se může stát zemětřesení, nebo do Alp protože tam jsou laviny.

My jezdíme do Karibského Moře nebo StředníAmeriky na podzim skoro každý rok, a nikdy jsme nezaváhali tam jet protože je období hurikánů.

Zvláště jestliže jsi baťůčkářka, a můžeš se klidně posunout o pár set kiláků pár dní než se tam hurikán oběví. Kdyby jsi musela si předkoupit hotel na měsíc, tak možná by jses měla zajímat co by se stalo jestliže přijde hurikán, ale jestli jsi baťůžkářka, tak je to jedno.

Věra

Ahoj taky se chystám do Mexica,konkrétně do Puerto Vallarta a to začátkem října,ale scháním levnou letenku.Neví někdo?

Michael

Pdmlynek je znamy obornik na vsecko a tak ja se mu jen klanim, my jezdime do Mexica uz pres 50 roku a kdybych vedel ze s mym nazorem nebude souhlasit tak bych to urcite nenapsal.
Staci se podivat na statistiku pocasi a destivych dnu a pak si Gabco uz ver komu chces. Hurikany skoro nikdy nejsou v Karibskym mori na jare ale vyjimky potvrzuji pravidla…
A nerekl jsem ze se tam necestuje na podzim ale je to vseobecne uz znama „low season“ kvuli pocasi.

Vero, odkud tu letenku do PVR hledas ? A na jak dlouho ?
V Rijnu jsou vyborny ceny v hotelech, je tam min lidi.

Věra

Nejlepší z Prahy a návrat tak do roka.Jinak hotely mě ani tak nezajímají,mám tam vše zajištěno,jen ta letenka chybí.Jsem z Pardubic,takže mě nejvíce vyhovuje ta Praha.V říjnu tam začíná sezona,takže hotely jsou plné,jedu tam po čtvrté.Mě by taky stačilo jen do Mexica a pak třeba zvlášť do PVR,už mám ten říjen domluvený.Budu ráda za každou radu díky

Drahuš

Ahoj, do Mexika se letos také chystám a bohužel nemám s kým jet. Máš nějaký plán kam se tam chceš podívat?

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: