Střední Amerika, Mexiko a Karibik

Mexico, Guat, Belize 2013 – poskytnu čerstvé info

Renáta

Právě jsme se vrátili a ráda poskytnu aktualní info: doprava, ceny, ubytko… Jeli jsme na Jih od MC, přes Guat a Bel. na Yucatan – zde půjčení auta.

Hlavní rada: opravdu! všude smlouvat, nebát se, srazit cenu co nejníž, ubytování, taxíky.

POZOR: od 11/2012 platí při výstupu a návratu do Mexica poplatky. Kdo má koupenou letenku před tím datem, při výstupu neplatí – vytisknutou letenku s datem s sebou. Při zpětném návratu platíte 25 usd/os.

Guatemala: kdo by chtěl na kávovou „plantáž“ dám tip, ať zbytečně neplatíte zájezd v dolarech. „Fabrika“ je přímo v Antigue.

Půjčení auta na yucatánu – cesty bez problémů, dobře značené, pokud jste 4, rozhodně se vyplatí.
nejlevněji nakoupíte suvenýry v Ch.Itca, smlouvat !!

Rozhodně doporučuju návštěvu Antrop. muzea v MC – nádherná a přehledná expopzice. Doprava metrem – vše dobře značené, rychlé, 3peso,

Zkušenosti čtenářů

Veronika

Ahoj Renato,
Plánujeme cestu do Guatemaly,tři baby,zacali mě strašit ohledně bezpecnosti v zemi.
Jake mate zkušenosti,nechtěla bych cestu rušit.dekuji za odpověd.veronika

Renáta
Veronika:

Ahoj Verčo,
Všude jsme se cítili dost bezpečně. Byli jsme sice 4, ale občas jsem se i opustili :-). Na hranicích jsme hned dobíhali autobus a za jízdy naskakovali, zatímco nám házeli bágly na střechu. Všude se nám snažili pomoct, klasické nahánění. V dopravě i v ubytování. Hold, kšeft je kšeft. Všude je třeba smlouvat!!! A tvrdě. Pokusím se napsat co nejdříve zásadní info a dát na své stránky http://www.cestovani.nafoceno.cz Tak sleduj.
Pokud máš dalěí otázky, klidně napiš.
Větší obavy jsme měli – na základě dostupných info, v Guatemala city. Po městě jsme se bezproblémů procházeli, byli jsme na náměstí, na jídlo … jen pro jistotu jsme se odebrali, když se setmělo, na BUsnádr. Ale okolo nádru bylo dost rušno, jezdily busy, auta, taxíky, všude voní jídlo … Pokud nechodíš do tmavých zákoutí, určitě bych se nebála.Samozřejmě ve skupince, ne sama.

Veronika
Renáta:

Ahoj Renato,dík za zprávu,už jsem také mrkla na doporučený http://www.stránky.
Bylo by možné se setkat osobně?
Cestu plánuji až v červnu.

Dík.

Veronika

Renáta
Veronika:

Ahoj,
setkat se není problém, ale odkud jsi , my z Ostravska. Napiš mi na mail re****@****am.cz

Pierre Urban

Aboj Renáto, chystame se s pritelkyni do Mexika. Prelet z MC do Meridy nebo Cancun. Prosiim, muzes nam doporucit pronajem dodavky na tyden-dva?

Dekujeme moc;)

Pierre

pdmlynek
Pierre Urban:

Chcete přes mezinárodní hranice (Belize, Guatematela)?

A leťte to CUN. Je to levnější, a v MID si auto těžko seženete.

Jana

Nazdar, cestovatelé:-) Kdybyste někdo toužil po Mexiku, ale odspodu, z Kostariky, budu tam od poloviny října, chci procestovat Honduras, Nikaraguu, Belize… a v Mexiku končím koncem listopadu. Budu ráda za spolehlivého parťáka, kterému nebude vadil low cost styl, občasné rozejití se a hodně hodně v terénu, v přírodě.. 🙂 Ozvěte se na mail – Díky!

Jana

A Renato, tobě děkuji za tvou trpělivost, vstřícnost a věcnost při informování nás, lačných po zprávách, radách a tak. Půjdu na tvůj web, a kdyžtak se na tebe obrátím v mailu. Jana

Renáta
Jana:

Vůbec nemáš zač. O tom to je. Já hledám před cestou, info, a pak zase ráda poskytnu.
Jen prosím, pokud mi napíšete přímo na mail – máte jistější, že Vám obratem odpovím.
nebo na mých stránkách do: VZKAZY

http://www.cestovani.nafoceno.cz/

Lukas

Ahoj Renato, my se tam chystame v unoru 2014, nebyl by problem se s tebou osobne setkat, jedeme 4 chlapi, zkusenosti s cestovanim po vlastni ose mame, akorat jemne tusim, ze budeme mit problem st jazykem, mluvime anglicky a nemecky, spanelsky nemluvi nikdo z nas

Renáta
Lukas:

Ahoj Luki,
klidně si s V8mi dám schůzku. Záleží odkud jste, kdy a kde. Nebo můžeme pokecat po skypu, telef. Pokud jste někde z Ostravska, 5.11. máme takový mini sraz cetovatelů z okolí. Pokud chceč, ozvi se na můj mail.

Honza
Renáta:

Hah, koukam ze napresrok se to bude po Stredni Americe hemzit cechama 🙂 Predevcirem jsme koupili letenky do Belize a odlet z Panamy. Jedeme unor 2014 a je nas 5 chlapu. Mimochodem super akce od Delty momentalne za 11k odlet Frankfurt. Urcite budu vdecny za jakekoli informace, co nam nejak pomuzou 🙂 Navic vim jeste o jedny parte 2 kluci a 2 holky co jednou v lednu Mexiko Guatemala a Belize 🙂

Peta

Ahoj Renato,

mohla bych se zeptat z jakeho nadrazi jste jeli Z Guatemala city do Flores? Dekuji (:

d.
Peta:

Noveho severniho..na Guatemalu pekne a vyvonene..

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: