Malajsie, Brunej, Filipíny a Indonésie

Malajsie 2/2016 – itinerář

David

Ahojte,
jedem koncem ledna na cca 17 dní do Malajsie a chtěl bych se poradit ohledně naplánovaného itineráře: KL (2D) => Cameron Higlands (3D) => NP Tamana Negara (3D) => Perhentian Islands (3D) => Langkawi (4D) => KL
Mám trochu strach:

počasí na Perhentian Islands v únoru kvůli monzumu – má někdo zkušenosti?
dlouhých přejezdů: mezi CH a TN, TN a PI, PI – Langkawi – dá se to, zkoušel někdo?

Díky za případné tipy a doporučení.
David

Zkušenosti čtenářů

MartinPluhar.cz

Ahoj Davide
ad 1. Na PI by mělo být co do srážek slušně. Já tam byl v listopadu, což by měl být nejdeštivější měsíc, a chytli jsme slunečno. S únorem bych byl v klidu. V TN mrknete na net, a kdyžtak pojedete rovnou do Langkawi. 😉
ad 2. Obdobnou trasu jsme jeli v 2005. Co je dlouhý přejezd? Během dne z místa na místo v pohodě. 🙂 Deník z cesty mám na webu, ale už je to přes deset let…
Cestě zdar

David
MartinPluhar.cz:

Ahoj Martine,

díky za vyjádření, mrknul jsem na Tvoje stránky, už by tam měl být i přímý spoj mezi CH a TN. Není to úplně levný a trvá to (cca 7 hodin), ale dáme to 🙂

niemandos
David:

Ahoj Davide. Já byl v Malajsii v únoru 2014. Asi jen 14 dnů, protože pak jsem pokračovali do Thajska. Ten Perhentian jsme kvůli počasí vyřadili preventivně z našeho plánu. Taky byl mimo naší trasu. Ale klidně můžete mít štěstí na počasí. Na KL jsou dva dny okorát. Okoukli jsme čínskou čtvrt a tu jeskyni v blízkosti KL plus Petronas atd.. Pak 4 dny v CH. Je tam moc pěkně a příjemné klima. V noci možná až moc chladno :). Da se tam pěkně pochodit a i lidé jsou fajn. Langkawi je hodně turistické. Spousta lidí, restaurací atd. Myslím že 3 dny tam stačí. Já tam byl šest, ale jen proto, že tam je levné pivo :))))). Pujčili jsme skůtr a objeli to za 2 dny. Jinak moře nic moc. Na Perhentianu to je asi podstatně lepší. Otázkou je, aby nebyly velké vlny. Pak to za moc nestojí. Předpokládám, že z Langkawi poletíte zpátky do KL. Je to levné a rychlé, pokud koupíš dopředu letenku 🙂

Měj se

Claudie

Dobrý den,
mohla bych se vás zeptat, jak jste byli s dovolenou spokojení? 🙂 chystáme se v červenci do malajsie a už si tak obhlížím terén na itinerář. Pokud máte nějaký, bylo by možné mi jakékoliv informace a zkušenosti zaslat na email? c.***********@***il.com děkuji 🙂

mára

Určitě bych jel na perhentian Islands

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: