Zdrávas! 🙂
Hledá se KDOKOLIV na cestu prakticky KAMKOLIV – místa moje nejmilejší, to jest například NOVÝ ZÉLAND(bohužel na tři měsíce asi moc daleko 🙁 ),KANADA, ISLAND, a z těch bližších, tudíž asi i po všech stránkách dostupnějších třeba NORSKO, SKOTSKO, IRSKO, FINSKO, ŠVÉDSKO, FINSKO, HOLANDSKO.
Ráda bych tak od konce června nejdéle do konce září vyjela někam za prací a poznáváním. Co se té práce týče, moje idylická představa výpomoci na nějaké maličké rodinné farmičce někde na venkově s přírodou na dosah ruky je asi dost nereálná, ovšem stát se může všechno :-). tuhle podmínku by sice takový WWOOFing nebo WORKAWAY splňovali, ale tam je to čistě dobrovolnické a tím si na dopravu bohužel nevyděláme :-(… Manuální práce se nelekám, spíš naopak, o moc radši budu sbírat ovoce, stříhat ovce apod., než umírat někde v kanceláři uprostřed velkoměsta – z něj chci totiž na chvíli utéct!!!
Ani omylem mi nejde o peníze, na žádnou „rejžovačku“ se nechystám, stačí, když pokryjeme náklady na dopravu a cestování na místě, no a jestli se nám podaří si něco málo i přivézt domů, stěžovat si určitě nebudu 🙂
Jinak touhle cestovatelsko -útěkářskou chorobou trpím už dost dlouho a už dávno bych někam vyjela, ale začínám mít pocit, že nikdo v mém okolí tyhle moje zájmy a pocity nesdílí, protože jim je zatěžko vrazit finance do něčeho tak nezáživného jako je cestování a poznávání světa – holt samej přízení materialista 🙂
Tak, jestli jsem se někomu trefila do nálady nebo aspoň trošku nadchla pro můj plán, budu moc ráda za reakce – klíďo piště na maila Te***********@****am.cz, ať se můžem domluvit!
Jó, a taky hrozně moc uvítám tipy a rady – třeba jestli někdo nemáte zkušenosti s onou výpomocí na malých farmách (já pracovala na jedné velké a to prostě není ono, když je pro ně člověk prostě jenom zaměstnanec číslo XX a zajímá je jenom, jestli jim vyděláváte nebo ne…. radši bych někam, kde každý bude znát každého a kde vás budou brát jako člena rodiny), v národních parcích, nebo prostě kdekoliv v přírodě.
Snad jsem vás moc nezmohla 🙂 Budu se těšit a cestování zdar!!!!!
Mějte se famfárově,
Veverka Terka 🙂
Ahoj Terko,
Též se chystám na léto někam za prací/cestovaní,poznávání.
Pokavaď tvá nabídka stále platí tak ti tu píšu svůj mail:
wh******@****am.cz a budu rád když se ozveš.
S pozdravem
Petr
zdravim,
mam podobne plany.. cestovacka s trochou prace..
zdravim,
mam podobne plany.. cestovacka s trochou prace..
Ahoj, taky bych se pridala, kdybys chtela.. Muj mail: ma********@****am.cz
Hezkéj nápad kteréj mám také v duši.Ozvi se!Já bych rád třeba k jižním sousedůmc kochat se báječnými panoramaty.zdravím tě Terko srdečně a těším se na viděnou!
Nejtěžší na tom je sbalit se a vypadnout 🙂 Ale kdo nic nezkusí nic nezažije. Jestli pořád někoho hledáš nebo už Vás je víc, klidně se přidám, mám rok po maturitě a nic mě tu nedrží. Mám rád venkov, práce se nebojím a prachy nejsou všechno! Kdyžtak písni na mail. 🙂
Ahoj Terko,
Mam kolem sebe ty same lidi a vymlouvaji mi vse-at se nikam nehrnu v tehle dobe a podobne.Ale ja se zvykĺat nenecham potrebuju zmenu jako sul a presne mam stejny plany jako ty takze pokud mas zajem nevahej me kontaktovat ma*******@****am.cz
ahojky mám podobné plány a ráda se přídám můžeme se domluvit jsem pro vše.
ma******@****am.cz.
VUBEC JI NEPISTE ! DALSI ZTRATA CASU ! JE TO DALSI TLACHALKA JAKYCH JE TU KUPA, JEN TLACHA A NIC Z TOHO ANI PORADNE NENAPISE I KDYZ SE JI SNAZITE VYJIT VSTRIC ! JELA BY „KAMKOLI“ A PRITOM NIKAM A UZ SE NEOZVE, ANI NEVI CO CHCE A NIC NEDOPADNE A PRO CLOVEKA KTERY NEKAM VAZNE CHCE JET JEN ZTRATA CASU A ZKLAMANI Z LIDI, RADSI SI NAPLANUJETE NECO SAMI !
ahoj. tak za prve…nechcu te prcat..ale nenapsala si svuj vek..coz je dost podstatne..a za druhe.utocis na materialisty a sama chces jet otrocit do ciziny 🙁 misto uzivani si tam, budes pracovat
Milý Alfe,
když ti napíšu věk, tak mě dle mého očekávání „zprcáš“, protože na podobné názory a cíle budu pravděpodobně moc mladá, a tak si to nechám pro někoho, s kým má cenu diskutovat…. A pokud jde o otročení v cizině, tak na to máme asi dost odlišnej názor – jak jsem psala výše, nehodlám takzvaně „rejžovat“, míněno dělat někde zalezlá od nevidím do nevidím, a o cestování si nechat jenom zdát. Chci se někam podívat, nabrat zkušenosti, něčemu se přiučit, zlepšit si jazyky… A to mi jako otročina nepřijde ani omylem. Ale když tě to nepřesvědčí, budiž, pojedu otročit a už se na to těším!!!!!
S přáním pěkného zbytku dne,
Terka
proc bych te mel zprcat za vek? ti davam jen dobrou radu…kotel lidi na to koukne a zbytecne se bude snazit ti psat, pač vubec nevi tvuj vek a budou to treba padesátníci. a za vek se stydet nemusis…ja byl ve svych 18cti na vlastni pest v USA