Spolucestování Asie/ Australie

Kyrgyzstán 2014

Tomáš

Ahoj, chtěl bych v červenci 2014 tak na 2,5-3 týdny procestovat tento menší stát ve střední Asii. Kdyby měl někdo zájem cestovat po této zemi a přidat se, tak se ozvěte. 🙂

Tomáš 25let

Zkušenosti čtenářů

Honza

Mám stejný plán. Je to prakticky rozhodnuté takže se mnou můžeš počítat.
Dej vědět..

Honza

Tom

Ahoj, mám podobný plán, jen mě trochu odrazuje situace ohledně dýmějového moru: http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/kyrgyzstan_aktualni_doporuceni_na_cesty.html Pokud máte aktuálnější info budu za něj rád případně se i rád přidám!:)

Petr
Tom:

Ahoj v KG jsem byl v září 2013 a v pohodě mor je přehnaný ničeho bych se nebál je to moc krásná země.

Vanda

Ahoj,
Kyrgyzstán bych ráda projela,je to stále aktuální?

iva

Stejný směr – ale trochu jinak: 4 týdny, zatím můžu v období červenec až září, v plánu jsou hlavně treky v horách.
Brala bych další zkušené společníky, někoho kdo už byl tímhle směrem, ví co to obnáší chodit v horách natěžko, brodit řeky atd. Zatím jsme dva, jako ideál bych viděla 4-6 lidí.

iva
iva:

pro doplnění: představa hor Pamiro alaj, Turkestánský hřeben (oblast Batken).
Uvítám i jestli jste tam někdo byl a napíšete nějaké info 🙂

Honza

Ahoj všem, napsal jsem Vám email – Tomáš, který příspěvek původně napsal zatím nereaguje a nemohu ho kontaktovat.
Z mé strany je to aktuální a takřka rozhodnuté tak se přidejte.

Kubis
Honza:

Čus ahoj, chtěl bych se taky přidat pokud je ještě místo =)… máš k tomu nějaký info (plán cesty atd.)

Dík
Kubis, 29let, Praha

Honza
Kubis:

Ahoj Kubo,
myslím, že se do Kyrgystánu vejdeme. Ještě čekám kdo a kdy odpoví, ale myslím, že tak do týdne/max. dvou bychom se měli dohodnout a třeba i začít obstarávat letenky.

H

Zdeněk

ahoj, chci se zeptat zda máte ještě místo na cestu do Kyrgyzstánu.(červenec 2014)rád bych se přidal.
Zdeněk

Zdeněk
Zdeněk:

zapomněl jsem připojit mail: zd******@***il.cz
Díky za odpověď.

Z.

Zuzana

Ahoj všem, je ještě možné se přidat? Jaký je plán? Můj email: zu************@***il.com. Z.

Zdeněk

Ahoj, zapomněl jsem připojit svůj mail : zd******@***il.cz.
Ahoj Z.

Honza

Ahoj,
už jsme se sešli a jelikož někteří ještě nejsou rozhodnutí – necháváme si ještě týden dva na vyjasnění.
Každopádně co se týče mě – já můžu říct, že v polovině února nejpozději kupuji letenku a vítám všechny, kteří jsou podobně rozhodnutí jako já se připojit.
Psalo mi ještě pár lidí individuálně a teď v úterý kolem 18:30 máme sraz v hospodě U Slovanské lípy na žižkově v praze. Kdybyste chtěli taky přijít se trochu poznat tak napište mail.

Plán, tedy alespoň moje představa je tam pobýt tři první červencové týdny, udělat tři čtyři menší výpravy do hor – vždycky tak 4-5 dni, žádný technický pasáže s cepínem a lanama. Trochu si zastoupat, ale na zdolávání 5tisícovek asi spíš ne. Rád bych tam měl i nějaký odpočinek u jezera Issyk Kul. Cenově bych se chtěl vejít do 25tis. se vším, ale upřímně to není velká priorita. jo, a hlavně si užít nějakou zábavu taky.

iva

Sraz byl Ok,
Honza je opravdu fajn (tímto doporučuju všem,kdo mají podobnou představu jako on 🙂

Ale já bych radši delší treky-
takže hledání nadále v platnosti,
oblast na treky nicméně není ještě úplně 100%-
Ťan šan jako jedna část určitě (úplně na JV země), Batken je s ?, další možnost je jih Kyrgyzstánu, část Pamíru.
Nicméně- do léta času dost na to sehnat info, mapy a cokoli dalšího :-).

iva
iva:

Tak pořád ještě….by se jeden člen výprabvy hodil (jiná skupina než Honza:-)

Nicméně- nejsme cestovka a není to výlet na Říp- takže předpokládám nějaké zkušenosti s cestováním bez cestovek a treky v horách. Kdyžtak pište přímo na můj mail.

Petr
iva:

Na jak dlouho?

Linda
Petr:

ahoj, odpadl mi parťák na léto do Kyrgyzstánu na tři týdny, ráda bych se buď k někomu přidala (rýsuje-li se skupinka) nebo sehanla kumpány 🙂 Ivo, napsala bych ti mail, ale abychom pak nebyly samé ženské… 🙂

Zajda
Linda:

Už někoho máš ?? Já pořád sháním někoho na ten termín co jsem psal … druhá polovina srpna …

Jan Strouhal

Ahoj rád bych se přidal na cestu do Kyrgystánu. Je to ještě aktuální ?

iva
Jan Strouhal:

Pořád ještě aktuální:

Bez cestovky(samozřejmě), 4 týdny, v období červenec až září, v plánu jsou hlavně treky v horách – Ťan-šan, možná Pamír…
Zatím jsme tři (já a 2 kluci, 40+42+32). Hledáme čtvrtého/čtvrtou – ale jen zkušenější, někoho kdo ví co to obnáší chodit v horách natěžko, brodit řeky atd.
Za optimální považuju 4-6 lidí, takže by nebyl problém i další dvojice.

V březnu (2. polovina) chceme kupovat letenky, takže celkem spěchá. Pište kdyžtak na mail.

iva
Jan Strouhal:

jo, je 🙂

iva

aktuální to bude do půlky března.
Na mail kdyžtak napište něco o sobě- odkud jste a kde jste byli :-).

Jenda

Já bych také jel…ale spíš jako Honza a mohu jen na 3 týdny… tak se kdyžtak ozvěte (-:

Zajda

Ahoj, jedu do Kyrgystánu v termínu 18.8. – 30.8. Plán je kolem jezera Izzyl Kul, trekinkg. Kdyby se někdo chtěl přidat, rád uvítám spolucestovatele. Dík za odpovědi.

Lenka

Ahojte,

chtěl by se mnou jet někdo na dva/dvaapůl týdne v létě severně od Isyk-Kulu a na západ Kyrgyzstánu? V KG jsem byla vloni, plánuji po cestě navštívit i známé.

Honza
Lenka:

Ahoj,

Já a Linda (oba jsme přispívali do této skupiny výše) letíme do Kyrgystánu od 7.8 do 26.8 a rádi uvítáme další společnost. Už máme letenky (Turkish Airlines z Prahy).

Kdo chce letět taky, napište, kupte si letenku plus mínus na stejný termín a můžem si to užít spolu.

Honza

Tomáš
Honza:

Ahoj Honzo, až teď jsem se podíval na tento portál. Koukám, že jsi hned reagoval na můj příspěvek a zároveň vidím, že těch nadšenců je do této země najednou více než jsem čekal. Tak se jen chci omluvit za mojí nečinnost a že jsem neodpověděl na tvoji reakci, ale nakonec jsem sehnal lidi z mého okolí, tak jsem se sem pak už nepodíval a úplně zapomněl na můj příspěvek, který jsem sem vložil… A jak to sleduji, tak nějaké skupinky se tu tvoří, což je super a třeba s někým se tam setkám. Měj se a všem, kteří se tam budou také toulat, tak přeji šťastnou a bezproblémovou cestu. 🙂

Lenka Martinkova
Honza:

Ahoj Honzo,
právě se mi změnily plány na léto a teď bych mohla do Kyrgyzstánu i srpnu v termínu, kdy chceš jet s Lindou. Máte ještě zájem? Pokud ano, odpověz mi na moji adresu: ma****************@***il.com
Lenka

Marek
Honza:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jest-li by jste měli ještě místo Honzo na ten srpnový termín??¨
Marek

Honza
Marek:

ahoj marku,

no volno, volno je poněvadž jsme dva a nejsme cestovka, tak kup letenku, napiš mail a jedem 🙂

Lenka

Ahojte,
dík za reakci. Bohužel můžu jet jenom v termínu od 08.07. do 14.08. Pokud někdo máte zájem jet se mnou (2-3 týdny, severovýchodní a západní KG, návštěva známých v Tokmoku), ozvěte se mi prosím na: ma****************@***il.com

iva

Tak už máme letenky (za 12 tisíc) – 24 července tam, 26. srpna zpět.
Vzhledem k tomu, že jsme nakonec zase tři – tak kdyby se chtěla přidat nějaká schopná zkušená holka, tak to uvítám:-). Dejte kdyžtak vědět přes mail.

Hanka

Ahoj všichni Kyrgyzstánoví nadšenci! 🙂 Právě jsem narazila na výhodné zpáteční letenky z Vídně do Biškeku okolo 9000 Kč (Pegasus airlines). Tak jestli je tu ještě někdo, kdo by do Kyrgyzstanu chtěl a hodí se mu termín na konci června/v první polovině července(tak na 3 až 4 týdny), ozvěte se na mail a nějak se domluvíme! Hanka, 23

iva

Dotaz:
Máte někdo adresu obchodu v Biškeku (Karakolu) kde se dají koupit plynové bombičky?

Máte někdo kontakt na (v nedávné době ověřenou!) Ruskou/Kirgizskou cestovku, která je schopná na dálku zařídit povolení do pogranzóny?

Obojí by se nám velmi hodilo, tak kdyžtak dík za info 🙂

Tomáš
iva:

Ahoj Ivo, plynovou bombičku jsem letos v Bishkeku kupoval v Red Foxu zde: 🙂 https://www.google.com/maps/place/Red+Fox/@42.8631061,74.6121102,16z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xaf020f8a1b3f4e27

Tomáš

Ahoj, plynové bomby, povolení do pohraniční zóny a všechno možné ostatní by mělo být k dostání v Turkestan kempu. Je u hlavní silnice v Karakolu (www.turkestan.biz) V Kyrgyzstánu budeme 20.7.-10.8. a program je zatím v plenkách 🙂

iva
Tomáš:

Tome, dík. Na tyhle už odkaz mám. Bombičky by tam klapnout mohly, na to ovolení se čeká ca týden až 10 dní- chtěla bych to zkusit sehnat nějak dopředu, už z čech.

Vy tam jedete kdy?
Třeba se tam potkáme 🙂

Tomáš
iva:

Když se podíváš na jejich web, tak mi z toho vychází, že ti to zařídí předem. Musíš jen poslat kopii pasu, itinerář cesty apod. Jedeme 20.7.-10.8. Většinu času asi budeme vyrážet z Karakolu a na závěr se mrkneme do Ala-Archa. Kdyby…, tak napiš na ku*******@***il.com

Lucie

Zdravím vás všechny s prosbou, zda by byl někdo, kdo má v plánu trek okolo jezera Alakol, ochotný přivézt zpět mé zapomenuté nohavice. Nechala jsem na vyhlídce, která je součástí cesty na hřeben nad jezerem a značená velkým kamenným mužíkem. Jsou lehké, skladné, šedé. Nálezci se odměním.

Bara
Lucie:

Ahoj, my jsme v Kyrgystanu pomerne dlouze trekovali pred ctyrmi lety. Povoleni jsme resili pres Pamir7000 a pokud si vzpominam tak to nestalo zasadne vic a pan Klesko byl velmi flexibilni pri vyrizovani a komunikaci a muzu jen doporucit, je prijemne kdyz na vas povoleni ceka pripravnee a nemusite nic vic resit. Povoleni nas cekalo v cestovni kancelari Ak sai travel (obchod Redfox), 65, Sovetskaya str., 720005 Bishkek, Kyrghyz Republik
Phone: 996 /312/ 59 17 59, kde jsme koupili i bombicky. Nejbezpecnejsi je stejnak mit benzinak:D Sli jsme Dzergalan, ledovec Irikcat – Karakol a pak nejake kratsi veci, kdyby jste chteli s necim poradit, zkusime osvezit pamet a treba budeme moc pomoci.
Bara a Lukas

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: