Ahoj, chtěl bych v červenci 2014 tak na 2,5-3 týdny procestovat tento menší stát ve střední Asii. Kdyby měl někdo zájem cestovat po této zemi a přidat se, tak se ozvěte. 🙂
Tomáš 25let
Ahoj, mám podobný plán, jen mě trochu odrazuje situace ohledně dýmějového moru: http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/kyrgyzstan_aktualni_doporuceni_na_cesty.html Pokud máte aktuálnější info budu za něj rád případně se i rád přidám!:)
Ahoj v KG jsem byl v září 2013 a v pohodě mor je přehnaný ničeho bych se nebál je to moc krásná země.
Ahoj,
Kyrgyzstán bych ráda projela,je to stále aktuální?
Stejný směr – ale trochu jinak: 4 týdny, zatím můžu v období červenec až září, v plánu jsou hlavně treky v horách.
Brala bych další zkušené společníky, někoho kdo už byl tímhle směrem, ví co to obnáší chodit v horách natěžko, brodit řeky atd. Zatím jsme dva, jako ideál bych viděla 4-6 lidí.
pro doplnění: představa hor Pamiro alaj, Turkestánský hřeben (oblast Batken).
Uvítám i jestli jste tam někdo byl a napíšete nějaké info 🙂
Ahoj všem, napsal jsem Vám email – Tomáš, který příspěvek původně napsal zatím nereaguje a nemohu ho kontaktovat.
Z mé strany je to aktuální a takřka rozhodnuté tak se přidejte.
Čus ahoj, chtěl bych se taky přidat pokud je ještě místo =)… máš k tomu nějaký info (plán cesty atd.)
Dík
Kubis, 29let, Praha
Ahoj Kubo,
myslím, že se do Kyrgystánu vejdeme. Ještě čekám kdo a kdy odpoví, ale myslím, že tak do týdne/max. dvou bychom se měli dohodnout a třeba i začít obstarávat letenky.
H
ahoj, chci se zeptat zda máte ještě místo na cestu do Kyrgyzstánu.(červenec 2014)rád bych se přidal.
Zdeněk
zapomněl jsem připojit mail: zd******@***il.cz
Díky za odpověď.
Z.
Ahoj všem, je ještě možné se přidat? Jaký je plán? Můj email: zu************@***il.com. Z.
Ahoj, zapomněl jsem připojit svůj mail : zd******@***il.cz.
Ahoj Z.
Ahoj,
už jsme se sešli a jelikož někteří ještě nejsou rozhodnutí – necháváme si ještě týden dva na vyjasnění.
Každopádně co se týče mě – já můžu říct, že v polovině února nejpozději kupuji letenku a vítám všechny, kteří jsou podobně rozhodnutí jako já se připojit.
Psalo mi ještě pár lidí individuálně a teď v úterý kolem 18:30 máme sraz v hospodě U Slovanské lípy na žižkově v praze. Kdybyste chtěli taky přijít se trochu poznat tak napište mail.
Plán, tedy alespoň moje představa je tam pobýt tři první červencové týdny, udělat tři čtyři menší výpravy do hor – vždycky tak 4-5 dni, žádný technický pasáže s cepínem a lanama. Trochu si zastoupat, ale na zdolávání 5tisícovek asi spíš ne. Rád bych tam měl i nějaký odpočinek u jezera Issyk Kul. Cenově bych se chtěl vejít do 25tis. se vším, ale upřímně to není velká priorita. jo, a hlavně si užít nějakou zábavu taky.
Sraz byl Ok,
Honza je opravdu fajn (tímto doporučuju všem,kdo mají podobnou představu jako on 🙂
Ale já bych radši delší treky-
takže hledání nadále v platnosti,
oblast na treky nicméně není ještě úplně 100%-
Ťan šan jako jedna část určitě (úplně na JV země), Batken je s ?, další možnost je jih Kyrgyzstánu, část Pamíru.
Nicméně- do léta času dost na to sehnat info, mapy a cokoli dalšího :-).
Tak pořád ještě….by se jeden člen výprabvy hodil (jiná skupina než Honza:-)
Nicméně- nejsme cestovka a není to výlet na Říp- takže předpokládám nějaké zkušenosti s cestováním bez cestovek a treky v horách. Kdyžtak pište přímo na můj mail.
Na jak dlouho?
ahoj, odpadl mi parťák na léto do Kyrgyzstánu na tři týdny, ráda bych se buď k někomu přidala (rýsuje-li se skupinka) nebo sehanla kumpány 🙂 Ivo, napsala bych ti mail, ale abychom pak nebyly samé ženské… 🙂
Už někoho máš ?? Já pořád sháním někoho na ten termín co jsem psal … druhá polovina srpna …
Ahoj rád bych se přidal na cestu do Kyrgystánu. Je to ještě aktuální ?
Pořád ještě aktuální:
Bez cestovky(samozřejmě), 4 týdny, v období červenec až září, v plánu jsou hlavně treky v horách – Ťan-šan, možná Pamír…
Zatím jsme tři (já a 2 kluci, 40+42+32). Hledáme čtvrtého/čtvrtou – ale jen zkušenější, někoho kdo ví co to obnáší chodit v horách natěžko, brodit řeky atd.
Za optimální považuju 4-6 lidí, takže by nebyl problém i další dvojice.
V březnu (2. polovina) chceme kupovat letenky, takže celkem spěchá. Pište kdyžtak na mail.
jo, je 🙂
aktuální to bude do půlky března.
Na mail kdyžtak napište něco o sobě- odkud jste a kde jste byli :-).
Já bych také jel…ale spíš jako Honza a mohu jen na 3 týdny… tak se kdyžtak ozvěte (-:
Ahoj, jedu do Kyrgystánu v termínu 18.8. – 30.8. Plán je kolem jezera Izzyl Kul, trekinkg. Kdyby se někdo chtěl přidat, rád uvítám spolucestovatele. Dík za odpovědi.
Ahojte,
chtěl by se mnou jet někdo na dva/dvaapůl týdne v létě severně od Isyk-Kulu a na západ Kyrgyzstánu? V KG jsem byla vloni, plánuji po cestě navštívit i známé.
Ahoj,
Já a Linda (oba jsme přispívali do této skupiny výše) letíme do Kyrgystánu od 7.8 do 26.8 a rádi uvítáme další společnost. Už máme letenky (Turkish Airlines z Prahy).
Kdo chce letět taky, napište, kupte si letenku plus mínus na stejný termín a můžem si to užít spolu.
Honza
Ahoj Honzo, až teď jsem se podíval na tento portál. Koukám, že jsi hned reagoval na můj příspěvek a zároveň vidím, že těch nadšenců je do této země najednou více než jsem čekal. Tak se jen chci omluvit za mojí nečinnost a že jsem neodpověděl na tvoji reakci, ale nakonec jsem sehnal lidi z mého okolí, tak jsem se sem pak už nepodíval a úplně zapomněl na můj příspěvek, který jsem sem vložil… A jak to sleduji, tak nějaké skupinky se tu tvoří, což je super a třeba s někým se tam setkám. Měj se a všem, kteří se tam budou také toulat, tak přeji šťastnou a bezproblémovou cestu. 🙂
Ahoj Honzo,
právě se mi změnily plány na léto a teď bych mohla do Kyrgyzstánu i srpnu v termínu, kdy chceš jet s Lindou. Máte ještě zájem? Pokud ano, odpověz mi na moji adresu: ma****************@***il.com
Lenka
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jest-li by jste měli ještě místo Honzo na ten srpnový termín??¨
Marek
ahoj marku,
no volno, volno je poněvadž jsme dva a nejsme cestovka, tak kup letenku, napiš mail a jedem 🙂
Ahojte,
dík za reakci. Bohužel můžu jet jenom v termínu od 08.07. do 14.08. Pokud někdo máte zájem jet se mnou (2-3 týdny, severovýchodní a západní KG, návštěva známých v Tokmoku), ozvěte se mi prosím na: ma****************@***il.com
Tak už máme letenky (za 12 tisíc) – 24 července tam, 26. srpna zpět.
Vzhledem k tomu, že jsme nakonec zase tři – tak kdyby se chtěla přidat nějaká schopná zkušená holka, tak to uvítám:-). Dejte kdyžtak vědět přes mail.
Ahoj všichni Kyrgyzstánoví nadšenci! 🙂 Právě jsem narazila na výhodné zpáteční letenky z Vídně do Biškeku okolo 9000 Kč (Pegasus airlines). Tak jestli je tu ještě někdo, kdo by do Kyrgyzstanu chtěl a hodí se mu termín na konci června/v první polovině července(tak na 3 až 4 týdny), ozvěte se na mail a nějak se domluvíme! Hanka, 23
Dotaz:
Máte někdo adresu obchodu v Biškeku (Karakolu) kde se dají koupit plynové bombičky?
Máte někdo kontakt na (v nedávné době ověřenou!) Ruskou/Kirgizskou cestovku, která je schopná na dálku zařídit povolení do pogranzóny?
Obojí by se nám velmi hodilo, tak kdyžtak dík za info 🙂
Ahoj Ivo, plynovou bombičku jsem letos v Bishkeku kupoval v Red Foxu zde: 🙂 https://www.google.com/maps/place/Red+Fox/@42.8631061,74.6121102,16z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xaf020f8a1b3f4e27
Ahoj, plynové bomby, povolení do pohraniční zóny a všechno možné ostatní by mělo být k dostání v Turkestan kempu. Je u hlavní silnice v Karakolu (www.turkestan.biz) V Kyrgyzstánu budeme 20.7.-10.8. a program je zatím v plenkách 🙂
Tome, dík. Na tyhle už odkaz mám. Bombičky by tam klapnout mohly, na to ovolení se čeká ca týden až 10 dní- chtěla bych to zkusit sehnat nějak dopředu, už z čech.
Vy tam jedete kdy?
Třeba se tam potkáme 🙂
Když se podíváš na jejich web, tak mi z toho vychází, že ti to zařídí předem. Musíš jen poslat kopii pasu, itinerář cesty apod. Jedeme 20.7.-10.8. Většinu času asi budeme vyrážet z Karakolu a na závěr se mrkneme do Ala-Archa. Kdyby…, tak napiš na ku*******@***il.com
Zdravím vás všechny s prosbou, zda by byl někdo, kdo má v plánu trek okolo jezera Alakol, ochotný přivézt zpět mé zapomenuté nohavice. Nechala jsem na vyhlídce, která je součástí cesty na hřeben nad jezerem a značená velkým kamenným mužíkem. Jsou lehké, skladné, šedé. Nálezci se odměním.
Ahoj, my jsme v Kyrgystanu pomerne dlouze trekovali pred ctyrmi lety. Povoleni jsme resili pres Pamir7000 a pokud si vzpominam tak to nestalo zasadne vic a pan Klesko byl velmi flexibilni pri vyrizovani a komunikaci a muzu jen doporucit, je prijemne kdyz na vas povoleni ceka pripravnee a nemusite nic vic resit. Povoleni nas cekalo v cestovni kancelari Ak sai travel (obchod Redfox), 65, Sovetskaya str., 720005 Bishkek, Kyrghyz Republik
Phone: 996 /312/ 59 17 59, kde jsme koupili i bombicky. Nejbezpecnejsi je stejnak mit benzinak:D Sli jsme Dzergalan, ledovec Irikcat – Karakol a pak nejake kratsi veci, kdyby jste chteli s necim poradit, zkusime osvezit pamet a treba budeme moc pomoci.
Bara a Lukas
Mám stejný plán. Je to prakticky rozhodnuté takže se mnou můžeš počítat.
Dej vědět..
Honza