Dočetl jsem se, že nová stojí přibližně 60 tisíc a otřískaná 10 tisíc.
Zejména ta první suma mně ale přijde velmi přehnaná,
protože za tolik se to dá sehnat běžně už i u nás.
Ptám se z toho důvodu, abych měl pevnou vyjednávací pozici když budu s půjčovnou řešit ztracenou motorku.
Dá se už přímo ve smlouvě vyřešit za kolik jí „odkoupim“ když jim jí nevrátim?
ve vietnamu nove motorky se ani nedaji sehnat, protoze jsou to vsechno vlastne skutry a ne to, co jezdi v CR… manualni novy se daji sehnat kolem 20-30 tis. a u automat. skutru jsou ty sumy vyssi – 25 tis. a vice a ty luxusnejsi typu piagio az statisice… jinak doporucuju sledovat fora jako lonely planet nebo hostely a odkoupit si na cestu treba minska nebo jine pouzite motorky od batuzkaru… koupite treba za 400 USD a pak ho muzete po delsim cestovani prodat zas jinde treba za 380…
zalezi ci chce znackovu alebo neznackovu, co som sa bavil s vietnamcami tak neznackovy cinsky smejd semi-auto (bezspojkovy manual len s cvakanim hore/dole, zvladne aj baba po 2min instruktazi) sa da pod 10000CZK, znackova Yamaha/Honda cca 35-40000CZK, v thajsku budu ceny asi obdobne, mozno nizsie nakolko sa tam vsetky motorky vyrabaju, falosne (?) Yamaha/Honda semi-auto sa daj v cine kupit tak za 6000CZK
ja bych sa tej straty motorky zase nejako nebal, poziciaval som si ju kdekade a nikdy ziadne problemy, jedine na Ko Phangan mi posl. den pred odchodom slohli spataky co som poriesil za par eur v miestnom servise, rozhodne je v pripade problemov lepsie dat motorku do poriadku po vl. osi ako to riesit priamo s pozicovnou a rozhodne je lepsie pozicat si nejaky opriskany sunt kde nikto nebude riesit nejaky skrabanec ak by si sa aj niekde vysypal (co sa mi podarilo len v laose na polnacke v piesku)
Markoff
azia.markoff.biz
Jj, díky za info.
Jenom jsi mně utvrdil v tom, že půjčit otřískanej krám je základ.
Pořád by mně ale bylo nejmilejší, kdybych ve smlouvě měl napsáno, že odhadní cena toho krámu je třeba 350 dolarů.
v Thajsku stoji nova automaticka od 30-40tis.bathov,a celkom pekna pouzita okolo 10 tis,vsetko 125-znackove Yamaha,Honda,Suzuki.1euro-40bht
Začíná mně vrtat hlavou brouček, že bych si jí tam koupil a dojel na ní do ČR (či jí občas někde strčil na pár stovek kilometrů do vlaku)……..škoda, že to nestojí za to papírování.
My si je pujcovali v Indonesii a znackove stoji kolem 30-35 tisic korun, coz me docela sokovalo. Alespon nam to rikal pruvodce v Pangandaranu na jihu Javy.
Motorku jsme kupovali ve Vietnamu celkem dvakrát – starsi i novy neni problem sehnat (na novou, ale musis mit VN ridicak, jinak ti ji neprodaji – leda na znameho). Starsi neni problem – semi skutr čínská honda wave cca 5-7 tis. Suzuki GN125 – manual 8000 (1997)..Tomáš, Vietnamisa.cz
Březen 2013 , cena pujceni motorky je 200bathu (150kč)na den
na jihu Vietnamu neni problem si pujcit motorku s manualem za 50 OOOvnd automat za 7O OOOvnd.nova motorka manual necelých 1000usd pak jdou cenu nahoru automat SYM a nebo honda tak kolem 2000usd ale ve Vietnamu bez motorky to je jak ryba bez vody
ve vietnamu nove motorky se ani nedaji sehnat, protoze jsou to vsechno vlastne skutry a ne to, co jezdi v CR… manualni novy se daji sehnat kolem 20-30 tis. a u automat. skutru jsou ty sumy vyssi – 25 tis. a vice a ty luxusnejsi typu piagio az statisice… jinak doporucuju sledovat fora jako lonely planet nebo hostely a odkoupit si na cestu treba minska nebo jine pouzite motorky od batuzkaru… koupite treba za 400 USD a pak ho muzete po delsim cestovani prodat zas jinde treba za 380…
ahoj, chci se zeptat jestli máš nějaké stránky přímo na kterých by baťůžkáři v Thajsku prodávali moto nebo skůtry apod….kdyžtak kdybys mi to hodil do mailu byl rád….díky Ba****@****am.cz