Ahoj,
s přítelkyní bychom chtěli po dvou letních výletech do Norska tentokrát na Island, termínově cca 3-4 týdny někdy od 4.srpna dále. Je nám 26 + 21 let a základní představy jsou vidět ta nejzajímavější místa a převážně jednodenními treky poznat vnitrozemí a podívat se i na nějakou tu sopku.
Zatím sháníme další dva lidi a jakékoliv dobré rady a tipy ohledně nákladů. Nejlevnější možnost půjčení auta i do vnitrozemí, co jsem našel, je starší Nissan Terrano za asi 12 tisíc na člověka na tři týdny, letenky z Německa nebo přes Londýn cca za 6 tisíc, ale s doplatkem za zavazadla, plus počítám s drahým jídlem na Islandu. Uvažoval jsem i o cestě trajektem, ale vlastní oktávku bych předpokládám musel nechat na okružní jedničce a do vnitrozemí by to nešlo, navíc omezení 3kg potravin při příjezdu docela neguje výhody cesty autem… Taky doufám, že v srpnu bude ještě stát počasí za to.
Uvítám radu anebo pokud se najdou lidé, kteří o cestě taky uvažují a buď se přidají anebo i kdyby třeba jeli jindy, tak dáme hlavy dohromady a pomůžeme si s co nejlevnějším a nejlepším naplánováním…
Honza
Potvrzuju že srpen je fajn, byly jsme tam takhle loni v létě. Mrholilo tak střídavě a sluníčko hřálo, jako že fakt hřálo, že se to dalo cejtit, tak mezi 11 a 17 hodinou.:)S autama asi neporadím, my měly Toyotu Corolu, která je fakt jen na asfaltky, ty štěrkový cesty nesla strašně nelibě a bylo to o strach 😀
Tak to mě těší, že srpen ještě stojí za to:)
Ještě uvažuji, že bych to vzal trajektem s oktávkou, ale počítám, že se s ní mimo tu hlavní okružní cestu nedostanu, a přitom bych do vnitrozemí chtěl…
Ahoj Honzo,
jsme taky mladý pár méňě zkušených obrodruhů a rádi by jsme se podívali o prázdninách na island. Nemám s ním žádné zkušenosti a tak bych nerada jela ve dvou…
takže pokud bys měl zájem ozvi se na mail a můžeme to nějak „probrat“ .)
díky
Ahoj,
pokud se nechcete stravovat po restauracích, ceny jídla se bát nemusíte. Nejdražší je maso a zelenina, špagety s kečupem vás vyjdou na podobnou cenu jako v ČR. Určitě považuji za hloupost vozit potraviny z ČR (pokud přesto něco povezete, zjistěte si, zda se to na ostrov smí dovážet, např. ne salám).
Auto vybírejte až podle naplánované cesty a počítejte s tím, že běžné Nissan Terrano z půjčovny se nedostane úplně všude.
Srpen je super, takové babí léto, časný podzim. V noci už se stmívá, od druhé poloviny by vás zas až tak neměl ve vnitrozemí překvapit sníh, ale zase je na cestách obecně méně lidí a s koncem srpna se můžete dočkat i polární záře.
Dana
Moc díky za info. Že ceny jídla nejsou tak hrozné, mě potěšilo. A vidět dokonce polární záři? To by byl sen!
Co se počasí týče, bál jsem se, aby v tom srpnu bylo ještě sluníčko, aby člověk neměl pokažené ty nádherné pohledy pošmournem a mrholením…
Auta mě štvou. Cestu sice nemáme naplánovanou ze 100 procent, do vnitrozemí ale chceme určitě, a když i to Terrano nebo Tucson vyjdou min. na těch 12t na člověka, co teprve nějaký větší jeep. A bojím se, že ty levnější půjčovny budou mít starší auta, která ne všechno vydrží a ona i spoluúčast stojí docela slušné peníze…