Malajsie, Brunej, Filipíny a Indonésie

Filipíny – Manila, Bohol, Cebu, Panay a Boracay 23.6.-14.7.2016 (přes Šanghaj)

Eva

Ahoj cestujeme s kamarádkou za měsíc na Filipíny a bylo by fajn se třeba s někým potkat, kdo tam bude ve stejném čase 🙂
Taky by mě zajímalo jak je to v uvedených oblastech a čase s počasím? Nemám tušení jak moc to může narušit plány, taky co se komárů týče, jestli stačí jen koupit místní repelenty nebo to chce i to očkování.
Už jsem zkoumala nějaké info na forech i na FB skupine, informací ale neni nikdy dost. Aktuálně nejvíce řešíme lodní přepravu mezi ostrovy, zda opravdu stačí rezervovat a koupit až na místě a jak se nejlépe dostat z Boracay zpět do Manily. Máme zatím jen letenku Manila – Bohol.
Díky za info 🙂

Zkušenosti čtenářů

Vítek

Očkování žloutenka, ostatní není nutné. Stejně tak asi ne antimalarika, už jsem na fili strávil  měsíců. Komáři tam jsou, ale většinou jen navečer. Z našich repelenů je nej autan, ale třeba off v drogériích a marketech seženete na fili také. Počasí vám nikdo nezaručí, je to přelom období horka a dešťů, ale letos je počasí na Filipínách ovlivněno El Ninem, takže nikdo neví, obecně tam letos prší méně a je sucho – a neúroda rýže. Přepravu žeště na místě, rezervovat po netu jde stejně jen něco, ale oběcně raději na delší trasy použijte letadlo, vyjde levněji než loď a je to rachlejší. Pokud chcete z boholu na Boracay, tak jeďte lodí do Cebu city (Ocean jet) a pak leťte Cebu – Caticlan a z letiště se na Boracay dostanete snadno, budou se o vos prát, aby vás tam dostali. No a z Caticlani letadlem do Manily pak (většinou létám s Cebu pacific)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: