Ahoj,
s manželem bychom chtěli na 14 dní na Filipíny, hlavně se potápět a spíš takovou pohodičku.
Ale vůbec nevím za kolik by se dovolená dala pořídit. Původně jsme chtěli přes Vánoce, ale letenky jsem zatím našla jen za 30tis./os.
Nemáte někdo typ kde hledat letenky?
Popř. nějaké příjemné ubytování za rozumnou cenu
Uvítám jakékoliv rady či typy,
Děkuji.
Musíte každý den hledat, nejlépe skyscaner. Ale těžko najdete něco levného, určitě ne pod 20 tis, zkušenost říká, že kolem Vánoc a Nového roku to do Manily těžko bývá pod 25 tis. Létá hodně turistů a Filipínci jsou katolíci, silně věřící, 20 milionů jich dělá v zahraničí, nejvíce na Blízkém východě, takže létají po stejné trase domů v té době. Pokud chcete ušetřit, jeďte přelom listopadu a prosince. Míst, kde to je na pohopdu s potápěním je spoustu, vždy záleží co chcete vidět a v jakých cenových relacích.
Nebo zkuste: http://www.levneletenkyzprahy.cz/akcni-letenky-z-prahy
Teď tam jsou zrovna letenky do Colomba pod 12 tisíc. Asi si budete muset vybrat, jestli zaplatíte za letenku 2x tolik nebo budete mít termín, který Vám na 100% nesedí.
Pardon, já jsem blbá. Jsem se učetla a koukala na Srí Lanku.
Díky všem 🙂
a zeptám se nemáte typy na nějaký ubytko a cenu jakou můžu očekávat? Vůbec nevím jak se to pohybuje a nechci to přes cestovku… termín asi raději posunu, to je docela pálka.
A vůbec nevadí, Srí lanka je nás další cíl 🙂
Ahoj,ubytko.hledej.na….agoda.com….a.k.letenkam,
pred.mesicem.sem.koupil.Praha-Hongkong/Praha.za.9100….5.1-21.3.
a.ted.byla.velka.akce.na.Cebu.pacific….tak.se.jen.prikoupil
HK-Manila…za.1700…..vse.na.cestujlevne.com.a.jaknaletenky.cz
ahoj, zalezi aky mate standard, ale okolo 20 dolacov sa da byvat uplne v poho. ph su dost dost lacne a dohovoris sa s kymkolvek anglicky. potapanie je super, akurat buduci tyzden konci sezona na tubbataha reef, takze pre vas asi az na dalsiu 🙂 ale fura ineho potapania samozrejme
Dobry den, Filipiny jsou obecne velice levne. Pro dva na 14 dni v luxusu bych pocital okolo 20 tisic. Pak je otazka jak s ponory, ale idealne se porozhlidnout a domluvit si nejaky balicek ponoru. Pokud chcete, tak tady jsou ceny, kdyz jsme tam pred 3 mesicema byli http://kiwi2010.cz/index.php?folder=/2015/Filip%EDny/Best%20of/
No pletete se, Filipíny na ubytko tak levné nejsou. Otázka je, jaký standart, Za 20 USD – 880 PHP bude rozhodně hodně malý. Obyč dvoulůžkový pokoj s klimatizací je nejméně za 1000 PHP (550 Kč), v turistických oblastech většinu za mnohem víc.Počítal bych spíš 1500-2000. V Manile za ubytko to samé. A jídlo – třeba v Puerto Galera v restauraci snídani pořídíte za 250 PHP a víc, to je 130 Kč. Samozřejmě dá se ušetřit, pokud si nakoupíte a budete jíst na pokoji. Jak říkám, je to otázka, jaký standart chcete. Nejlevnější ponor co je mi známý je za 900 PHP, ale většinou bývá tak za 1500. Samozřejmě balíček vyjde o něco levněji.
priklad rozumneho diveshopu za rozumne ceny http://divebongo.com/ ale zalezi na tom standarde 🙂
inak ked sa ozaj radi potapate, ako tajny tip dam tubbataha reef. prave sme sa vratili, uplne skvele. aj tu je x moznosti standardu liveaboard radovo od 1k do 4k usd
Ahoj!
…taky přemýšlím nad cestou na Filipíny. Ale na delší dobu, Chtěl bych pracovat jako DM a pak jako instruktor potápění ,)
máte někdo nějaké zkušenosti, rady, informace?
Mužete mi někdo pomoct?
Díkes moc ,)
Max
na filipinach mi prislo ze dm robia vacsinou miestni ludia. inde sa mi zda ten pomer uplne naopak, ze vacsina je europanov. pricinu neviem a mozno ani neusudzujem z dostatocne velkeho vzorku 😀 inak tazko radit, mozno mas viac skusenosti. mozno len tolko, ze ako instruktor mozes mat v nejakom vacsom divecentre relativne slusny stabilny prijem (podiel z kurzov). ako dm mas ovela menej, zas je sanca dostat obcas lepsie dysko a je to asi vacsia zabava sa ist potapat na nejaku super lokalitu ako sa morit dakde pri plazi s novacikmi. ale ako pre koho 😉
rhf
můžu dostat nějaký kontak na tebe? Chci pokecat 🙂
No…v podstatě ja mám za sebou i instruktorský kurz – PADI…ale zjistil jsem že je lepší mít mnoho ponorů a zkušeností než jen certifikát,,,takže proto bych chtěl na začátek dělat DM…pak si udělám MSDT spacializace…zatím mám jen deep ,)
dík Max
zdravim max,
no vidis, pekne, ja som len rescue level, ale nieco napotapane mam 😉 ale je to relativne, obcas clovek stretne typka co ma 1000+ alebo 2000+ ponorov, pripadne uz prestal pocitat 😀 ozvi sa
rhf …napsal jsem ti e-mail 🙂
Co jsem během mích cest kecal s divemastery, tak je tam docela velká konkurence – jednak pro místí je to dobrá práce. A taky tu místo hledají potápěči z Austrálie, USA i Evropy, pro které je to cesta, jak se tam usadit. Sehnat místo v dobrém divecetru proto není jen tak, často je to o kontaktech a štěstí.
Ahoj…na Filipíny jsem chtěl už před 4 lety…kontaktoval jsem nějaké české potápěčské centra…nebo jak to o sobě někteří tvrdily. Ale pak jsem zjistil že je to tam banda podvodníků…jeden na druhého házel špínu a tak podobně. Tak jsem to vzdal a jel jsem do Indonésie…
suhlas, dm chlebicek je tazky. pre miestny je to super job, a filipinci maju obrovsku vyhodu proti okolnym narodom ze maju v pohode anglictinu. pre ludi zo zapadu je to pre nadsencov bud mladych co su schopni zit z mala a na pivo zajdu len ked ich niekto pozve, alebo aj taki co sa vykaslali na zapadny zivot, prenajali doma byt a dm robia ze sa radi potapaju. z instruktora sa uz da zit lepsie imho a mozno aj lahsie zohnat job. dm je strasne moc
No já spodnul do PADI sítě…bylo mi tvrzeno že se musím stát instruktorem pokud budu chtít práci…tak jsem do toho šel…from zero to hero! Vše mě stálo 6tisíc euro…a pak mi každý napsal že to je sice hezké—ale že chtějí tak minimálně 300ponorů a více…hmmm.
Takže jsem instruktor ale nedělám to :/
Co mě sere…
Teď jsem v UK…pracuji a šetřím peníze…chci cestovat a vždy si přividělat. Poznat hodně míst a lidí, nabrat hodně zkušeností…takže na začátek DM nebo asistent istruktora…pokud budou chtít i učit…tak to taky zvládnu ,)
Ale více se chci potápět…
6k sa mi zda hodne, ale to uz je jedno. ja by som zacal v nejakej mega dive liahni, kam chodi mraky ludi robit kurzy – co poznam priklad koh tao, perhentian, mozno phiphi. specificky na filipinach neviem, ci nieco take existuje. na mieste su desiatky alebo stovky diveshopov (hlavne na tao). fura dm/instruktorov zacina na telefone, obides si ich, nechas cislo. musis mat nejaku fin rezervu samozrejme. oni ti zavolaju, ked im vypadne niekto ze je sick, hangover, alebo prislo necakane vela zakaznikov. ked sa parkrat osvedcis, skusenosti ti rychle pribudne 🙂 a mozno ani tych 300 nebude vsade potreba
rhf
…no 6tisíc euro je hodně! Já vím…ale když si spočítáš náklady za každý kurz – OWD – AOWD – RESCUE – Oxygen Provider – EFR – DM – Deep Diver a Instructor… něco přes rok času v Indonésii tak těch 6tisíc euro je normální cena.
Nic levnějšího jsem nesehnal…a nechtěl jsem to dělat nekde u diving cowboys! Takže jsem to dělal ve velice dobrém centru…mají pobočky v Thajsku a v Africe. Ale bohužel je to business! Je to smutné…ale takhle to funguje…byl jsem najivní a nezjistil jsem si trh…ale to je moje chyba. Teď bych rád začal dělat potápění profesionálně, rád bych zase za exotikou. Čím dříve tím lépe…abych vše nezapomněl 😀
Myslím, že to chce objet všechna místa a pát se a seznamovat, bude to o štěstí. Filipíny bych radil /zkusím ze severu na jih/ – Subic bay – Luzon, Puerto Galera – Mindoro, Coron, El Nido – Palawan, Malapascua sever Cebu, Moalboal – Cebu, Bohol, Dauin – Negros. Samozřejmě je více míst, kde se potápí, ale tohle jsou ty největší, co si vybavuji
Tak toje moc hezké…teď jen sehnat parťáka…nebo někoho kdo mě zasvětí jak to na Filipínách chodí…víza, doprava, ubytko a tak…popřípadě pomůže v začátcích…a taky kolik peněz je rozumné mít našetřené…a letím! 🙂
No nic jednoduchého. Spekuluju a hledám cestu, jak tam něco dělat a moci tam žít už nějakou dobu. Je to docela složité a hlavně se možná bojím zariskovat. Snad příští rok
Filipínec…no já měl zato potle toho jména že ty tam žiješ… ,) Možná můžeme vyrazit příští rok spolu…pokud se mi tam nepodaří dostat dříve. 🙂
Nežiju ještě, jen často jezdím. Po pravdě parťáka mám, vše připravujeme spolu a ta cestovka je také naše, ale určitě tam příští rok pojedu, pokud se nebudu stěhovat ještě. Lze se domluvit a udělat část cesty spolu. Na část cesty bych ale musel jet za rodinou přítelkyně, už to neodložím a to je nahoře na severovýchodě luzonu, kde nic moc není
Konkrétně je to let s přestupem v Pekingu, kde bychom měli 12 hodin čas na sice možná dost krátkou, ale přeci jen, prohlídku. O tomto městě se zase, ohledně počasí, doporučuje třeba právě to září, takže nevím zda-li riskovat v kombinaci s Filipínami, přeci jen studuji a cesta bude za těžce vydřené kačky 😀 🙂
No já bych potřeboval nějaký kontak na potápěče, potápěčské centra. Když budu mít přislíbenou práci…šup a letím tam! 😀
V rámci nějaké spolupráce bych si tam udělal i MSDT ,)
Filipínec: Ahoj, mohl bys ještě poradit v jaké roční období se tam vydat, ovšem tedy vyjma Velikonoc a Vánoc. Jedná se mi konkrétně o termín 25.9-4.10.2015. Všude různě po internetu jsem četla, že je tam období dešťů a monzunů, jinde zase, že v září vycestovat není marné, ocením rady zkušeného. 🙂 děkuji
V září je na Filipínách je ještě deštivá sezóna. Lépe by ale mělo být v jihovýchodní části Filipín (Siargao), nicméně i tam není záruka. Deštivá sezóna teoreticky končí na konci řijna, nicméně listopad a prosinec ještě není záruka super počasí. Na Filipínách je nejlepší počasí mezi únorem až květnem.
http://www.zivotnafilipinach.cz/
Hledám parťáka-čku na cca 3měsíční cestování po Filipínách.Listopad až leden.Moje angličtina není dobrá.Jinak jsem dobrodruh a ráda šnorchluji.Tak se ozvi co nejdříve.
Ahoj, zaregistrujte se a sledujte akce na:
http://Www.jaknaletenky.cz
http://Www.cestujlevne.com