Letos priblizne od zacatku do konce srpna, pripadne do prvni dekady zari se chystam do Compostely. Nejspis francouzska cesta od Pamplony nebo severni cesta od Bilbaa do Compostely. Rad bych nasel spolucestujici/ho nebo i nekolik. Nejlepe nekoho vericiho nebo ochotneho akceptovat ze se kazdy den budu urcitou dobu venovat hledani odpovedi od Boha.
Zari je urcite lepsi. Pocasi je prijemnejsi pro chozeni a ubytovny nejsou preplnene. Zel ze zari muzu ceste opravdu venovat jen tu prvni dekadu protoze pak dceri zacina skolni rok a nemuze zustat sama Narocna by ta cesta snad prilis byt nemela. Sice je to ca 700 km, ale na francouzske trase jsou denni tury vetsinou 25 km nebo i mene (ta severni trasa ma nektere useky podstatne delsi a muze tudiz byt o neco narocnejsi). Financne by to snad take prilis narocne byt nemelo. Letenky (tam i zpet) do Bilbaa jsem videl i pod 6 tisic, do Pamplony do 9 tisic Kc. Prespani v ubytovne pro poutniky je do 10 EUR na noc, podle toho co jsem se docetl ale predpokladam, ze ve vetsine pripadu by to melo byt okolo 3 EUR.
Promiň, já to původně špatně pochopil. Ty jdeš poutní cestu, to se mi moc líbí, ale jsem po úrazu nohy. Já plánuju cestu autem, jen kratší pěší výlety. Každopádně ale držím palce, J.
Ahoj, tvá zpráva zní zajímavě, byť osobně bych raději až v září, popř. i říjnu. Rád bych se učil jazyk, poznával,…vše skromnou a nenáročnou cestou :), Jirka (50).