Spolucestování kamkoliv

Cesta kolem světa 2011

Lenka Dekanová

Ahoj, všichni!!! 10.února 2011 odlétáme s přítelem směr Indie a tím zahájíme naši 11ti-měsíční cestu kolem světa. Hledáme spolucestovatele na kteroukoliv její část, tak skouknětě plán naší cesty na www.cestakolemsveta2011.cz a v případě, že se do některé z uvedených zemí v podobném termínu chystáte, určitě písněte s můžem se domluvit 🙂

Zkušenosti čtenářů

Ali

ro informaci všem tady s dovolením kopíruji plán cesty:
· Indie + Srí Lanka – 27dní (10.2.-8.3.)
· Nepál – 10dní (9.3.-18.3.)
· Čína – 20dní (19.3. -7.4)
· Honkong – 3dny (8.4.-1.4.)
· Vietnam – 12dní (15.4.-26.4.)
· Kambodža – 7dnů (27.4.-3.5.)
· Malajsie – 10dní (4.5.-13.5.)
· Singapore – 2dny (14.5.-15.5.)
· Indonésie – 21dní (16.5.-1.6.)
· Austrálie – 14 dní (2.6.-15.6.)
· Nový Zéland – 21dní (16.6.-6.7.)
· Argentina – 23dní (7.7.-29.7.)
· Chile-12dní (30.7.-10.8.)
· Velikonoční ostrovy – 4dní (11.8.-14.8.)
· Bolívie– 14dní (15.8.-30.8.)
· Peru – 20dní (31.8.-19.9.)
· Ekvádor – 8dní (20.9.-27.9.)
· Kolumbie – 14dní (28.9.-11.10.)
· Venezuela – 16dní (12.10.-27.10.)
· Panama – 10dní (28.10.-6.11.)
· Kostarika – 10dní (7.11.-16.11.)
· Nikaragua – 3dny (17.11-19.11.)
· Honduras –
· San Salvador –
· Guatemala – 5dní (20.11.-24.11.)
· Belize – 2dny (25.11.-26.11.)
· Mexico – 18dní (27.11.-14.12.)
· Keňa – 20dní (15.12-3.1.)

A můj komentář je: nechte si více času na Nikaraguu, je hezká a má lepší atmosféru než Panama nebo Kostarika

Monty
Ali:

Plán hezkej,ale příjde mně to spíše jako dostihy.Já teď vyplul na cestu kolem koule a předpokládaná doba na tuhle srandu je 3-5 let.Přeji hodně štěstí

howk
Monty
http://www.montysail.com

Jana

ahoj.

chtela bych se info.zeptat,jaky mate rozpocet?
drzim palce a at se vam cesta libi….tohle je muj sen,ale neni skym a nemam vubec predstavu o financovani atd….

diky za odpoved..Janina

nadi

ahoj,

budete mít nějaké stránky?
Moc vám držím palce, ráda bych si přečetla o vybavení co vezete a tak. Přidávám se k Montymu, taky si myslím že dát cestu kolem světa za rok je rychlovka,ale každý má svůj důvod.

Po roce na Novém Zélandu jsem teď 4měsíce zpátky v Čechách a zamýšlím se nad cestou kolem světa, prozatím to mám opět stejně jako Monty v hlavě cca na 3-5 let a to z toho důvodu že se budu snažit z důvodu únosnosti rozpočtu částečně i pracovat (např. Austrálie, Kanada, EU).
Chci si řadu těch zemí skutečně užít a nenavštívit pouze jedno-dvě místa, odškrtnout zemi a utíkat dál.

Třeba NZ ve vašem plánu na 21 dní je taky jen na to vidět největší high-lights a to tak že kvapem … což je podle mého škoda, ale nic to nemění na tom, že Vám přeju úžasnou cestu kolem světa, smekám za rozhodnutí, držím palce a ráda bych si o tom četla…

zajímalo by mě jestli se někdo s podobnými plány pokoušíte o sponzory (ráda bych).
fyi – moje fotky ze Zélandu pro inspiraci … http://easyliving.galerie.cz/4759549-new-zealand

Maniacop
nadi:

Pěkné fotky NZ…tam bych se rád uchýlil alespoň na pár měsíců:/

Petr Daubner

Ahoj, zdravím z cesty kolem světa! Já jsem vyrazil původně na rok do Jižní Ameriky,ale změnilo se to v cestu kolem světa, která bude trvat asi dva roky. Více najdete na mých stránkách http://www.kompas.estranky.cz.
Momentálně jsem po 1.5 roce cestování na Novém Zélandě. Na můj vkus je Váš plán moc propočítaný (co když se někde něco zvrtne – a vždycky se něco zvrtne – máte časovou rezervu?) a moc rychlý. Ale chápu, pokud máte třeba rtw letenku. Jinak bych volil méně zemí a pomalejší tempo. Tak například: NZ – 21 dnů – budete brečet, jak máte málo času! Já mám na NZ 40 dnů a je to málo, je to nádherná země a je mnohem větší než se zdá. Navíc se tu často mění počasí a chce to mít rezervu… Austrálie – 14 dní – to samé, ale chápu, je tam draho. Argentina – 23 dní není úplně málo, ale také je obrovská. Indonésie – 21 dní – málo (pro mě nejhezčí země světa). A chybí mi tam Brazílie, nejkrásnější země J. Ameriky (i když drahá). Omlouvám se za svá moudra. Uvidíte více zemí než já,ale pouze je jen prolítnete. Kdybyste chtěli něco konzultovat, napište mi na mail: da***@****am.cz
Petr (toho času ve Wellingtonu)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: