Oficiální pivovar českých cestovatelů? Příbramský pivovar Podlesí

Oficiální pivovar českých cestovatelů? Příbramský pivovar Podlesí

Již podeváté se sešli nejlepší sládci na degustační soutěži Jarní cena českých sládků. V kategorii Světlé pivo výčepní zvítězil skvělý Pivovar Podlesí se svým Brdonošem. Právě ten se také stává oficiálním pivovarem českých cestovatelů.

Pořadatelem Jarní ceny je Českomoravský svaz minipivovarů, který byl založen 16. dubna 2011 a slouží jako profesní organizace. Před téměř čtyřmi lety jej zakládalo 32 malých pivovarů, dnes má už 72 členů. Jedním z oceněných v letošním ročníku soutěže je i Pivovar Podlesí, který najdete ve středočeské Příbrami. Ocenění si velmi váží a věří, že i to hosty přesvědčí, jak kvalitní pivo u nich můžete okusit.

A proč se podle majitele Vítka Zelenky bude v pivovaru líbit právě cestovatelům a sportovcům? „Naše restaurace leží přímo na cyklostezce číslo 302. Kromě toho, že se u nás dá dobře zaparkovat a tím pádem dobře zahájit výlety do okolních míst, největším lakádlem jsou samozřejmě Brdy jako takové. Od nás si můžete vyjet například na Tok, nejvyšší vrchol Brd, navštívit padrťské rybníky nebo další krásná místa v okolních kopcích,“ vysvětluje. V samotné Příbrami jsou pak nejvýznamějšími lákadly Hornické muzeum a Svatá hora.

Pivovar samotný taképořádá spoustu zajímavých akcí. V nejbližší době se můžete přijet podívat 30. dubna na Pálení čerodějnic nebo pak 22. května na Degustaci belgických piv. Další akce najdete na www.pivovarpodlesi.cz/akce.

A jaká piva tedy v Podlesí můžete ochutnat?

Pokud máte chuť na klasickou „dvanáctku“, zkuste Podleský ležák, pivo klasického plzňského typu. Za ochutnání stojí i pivo s americky vonícím názvem Podleský Apač. Místní „desítka“ zase nese již zmiňovaný název Brdonoš. A pokud máte rádi silnější piva, zkuste třináctistupňového nefiltrovaného tmavého Podleského Mikeše. Pokud vám zachutná, můžete si koupit i pár doušků domů. Prodává se nejen v sudech na případné oslavy, ale i v 1,5 litrových PET lahvích.

Oficiální pivo českých cestovatelů

Sympatický pivovar se stal také oficiálním piovarem všech českých cestovatelů, a to nejen tím, že je jeho hospoda skvěle uzpůsobená pro všechny cyklisty a pořádá ve svých prostorách spoustu akcí a přednášek, ale také proto, že podleské pivo budete moci ochutnat na největší cestovatelské akci v české republice – festivalu OBZORY, který letos proběhne od 7. do 8. listopadu.

Zkušenosti čtenářů

olin

chceš se cítit dobře? Pij vodu… To mi řekl jeden Australan, když sem vychvaloval české pivo… 😀

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: