Ahoj.
Sháním parťáky/parťačky na trek do Himalájí nebo Karakoramu – na měsíc na podzim.
Buď trek kolem Kangchenjungy nebo Dhaulagiri nebo Horní Dolpo v Nepálu. Nebo trek k K2 (Baltoro, Gondogoro La) v Pákistánu. V Himalájích jsem byl (treky kolem Manaslu, Annapuren, přes 3 sedla (Kongma La – Cho La – Renjo La), trekové vrcholy). Kvůli ceně letenek by bylo dobré se rozhodnout brzy. Podrobnější informace e-mailem (klik na jméno).
Ahoj všichni.
Sháním letenky do Nepálu na podzimní termín.
Plánujeme trek kolem Annapuren.
Máte někdo dobrý typ na levné letenky?
Předem děkuji za odpověď a přeju šťastnou cestu všem.
S pozdravem Petr.
Ahoj Zdenku,
Mam na musce nepal okolo podzimu, ale sam je to vzdy slozitejsi, i kdyz dneska neni problem, protoze se vzdycky k nemu pripojis, lidi je vsude dost. Je ale cas popripade nekoho sehnat tak tu serfuju a hledam. Kolik Vas na tu cestu je? Nebo respektive o kolikaclenne skupine bys rad vyrazil? Moc rad bych se tam na trekk dostal, ale pokud nekoho nesezenu, tak do takoveho mista na blint,bez moznosti se pridat ke skupine, se mi moc nechce. To prave vyrazim radsi jinam a tak bych si to nejak rad naplanoval. Okolo ktereho mesice bys rad vyrazil a jak narocny trekky mas v planu absolvovat?
Dik za info Jakub
nejak mi z toho nejde vytahnout tvuj mail
Ahoj Zdeňku,
jedeme koncem března do Nepálu a zvažujeme Annapurny nebo trek kolem Manaslu. Který by jsi doporučil? Jak moc je Manaslu náročný (nemáme zkušenosti s výškami), dají se sedla dát bez cepínů a maček?
Díky moc.
Karol
Ahoj Karolíno,
nevím, kolik vás půjde, kolik dnů máte k dispozici, jak to chcete pojmout. Náročnost treků i sedel je obdobná, fyzická zdatnost je samozřejmě vhodná. Kolem Annapuren chodí víc lidí, je tam širší infrastruktura, pěkné boční výlety (Ice lake a zejména Tilicho like). Kolem Manaslu je oficiálně povinný průvodce, je dražší vstup (permit), ale méně lidí, i s domorodci jsou si turisté blíž a víc se pozná původní nepálský život. A pěkný boční výlet je třeba do Manaslu BC. Je třeba kvůli aklimatizaci postupovat rozumně rychle resp. pomalu. Mačky ani cepíny nejsou potřeba, aktuální stav sedel vám řeknou místní. Já bych dal přednost Manaslu. Chceš-li podrobnější informace/rady/kontakty, napiš mi na mail.
Zdeněk