TOP 5 nejlevnějších destinací pro podzimní eurovíkend

TOP 5 nejlevnějších destinací pro podzimní eurovíkend

S přicházejícím babím létem nastává vhodný čas začít plánovat výlety do evropských metropolí, tzv. eurovíkendy. Pojďme se ale podívat a inspirovat 5 nejlevnějšími destinacemi, kam lze letět z Prahy přímým letem nejen na prodloužený víkend.

1. Benátky

Severoitalské Benátky se rozprostírají na ostrovech v mělké laguně u břehu Jaderského moře, proto se zde nachází více než 400 kamenných mostů. Nejdůležitější kanál v Benátkách je Canal Grande procházející centrem města. Pro převoz mezi kanály můžete využít služeb gondoliérů, jejichž ochráncem je český světec Jan Nepomucký. Ve městě se nachází řada kostelů, např. Santa Maria del Frari, San Marco atd. Dále zde můžete navštívit rezidenci vládců Benátek Dóžecí palác, galerii moderního umění Peggy Guggenheimové s díly od Dalího či Picassa nebo Gallerie dell’Accademia se sbírkami benátského umění.

A jak je to s cenou letenek? Dlouhodobě můžete z Prahy do Benátek letět již od 558 Kč včetně všech tax a poplatků.

2. Milán

Milán patří mezi hlavní metropole světové módy. Město je také považováno za centrum moderního designu a průmyslu ve světě.  Nachází se zde řada historicky významných budov, mezi které patří světově proslulé sídlo opery La Scala vystavené za císařovny Marie Terezie, katedrála Narození Panny Marie, bazilika sv. Ambrože, Biblionteca Ambrosiana, jež se stala první veřejnou knihovnou na evropské pevnině. Freska Poslední večeře od Leonarda da Vinciho z 15. století se nachází v milánském kostele Santa Maria delle Grazie.

I do města módy Milána můžete letět od 558 Kč včetně všech tax a poplatků.

3. Londýn

Návštěvu Londýna lze považovat za klasiku, co se týče eurovíkendů. Toto hlavní město Velké Británie a Severního Irska ležící na řece Temži patří k nejnavštěvovanějším městům na světě. Do Londýna můžete jet jak za památkami, tak za zábavou a nakupováním. Mezi nejznámější památky patří sídlo britské královny – Buckinghamský palác, sídlo Parlamentu Spojeného království – Westminsterský palác, chrám sv. Petra ve Westminsteru – Westminsterské opatství, Tower, hodinová věž Big Ben, Picadilly Circus a Trafalgarské náměstí. Za zmínku také stojí ulice Downing Street, kde mají zázemí představitelé britské vlády, a ulice Oxford Street, kam míří turisté především za nákupy.

Letenky do Londýna vychází znovu v již tradiční ceně, a to od 558 Kč včetně všech tax a poplatků. Oproti italským destinacím do Londýna vychází nejlevněji letenky z Brna a Ostravy. Z Prahy jsou ceny spíše okolo 1.500 Kč.

4. Řím

Řím je starobylé italské město s obrovskou historickou hodnotou. Naleznete zde řadu památek z různých období – byzantského, renesančního nebo barokního. Římem protéká řeka Tibera a jeho symbolem se stala socha Romula a Rema společně s vlčící, která se nachází na Kapitolu. Podle legendy měl právě Romulus založit Řím. V Římě naleznete řadu památek: amfiteátr Koloseum, chrám Pantheon, Vittoria Emanuela II., Andělský hrad, Španělské schody, barokní fontánu di Trevi nebo nejstarší část Říma Forum Romarum. V Římě leží samostatná stát – Vatikán, v kterém má své sídlo papež.

Řím je jednou z nejkonkurenčnějších destinací z Prahy. Díky tomu ceny klesají až na 1.058 Kč včetně všech tax a poplatků.

5. Brusel

Brusel je hlavním městem Belgie a sídlem několika institucí (např. Evropské unie). Za symbol města je považován Manneken Pis – soška čůrajícího chlapečka. Historickým centrem Bruselu je náměstí Grande Place, kde se nachází gotická radnice se sochou bruselského patrona sv. Michaela. Z dalších památek lze zmínit Královský palác, Katedrálu sv. Michaela a sv. Guduly, basiliku Sacré – Coeur ve stylu art-deco, Muzeum komiksů s belgickými komiksovými hrdiny, park Mini Europe se zmenšeninami známých evropských staveb a Atomium, které bylo navrženo při příležitosti uskutečnění výstavy Expo 58.

Přímý let z Prahy do Bruselu na letiště Charleori vyjde již na 1.344 Kč včetně tax a poplatků od konce října.

Více o nízkých cenách letenek a tipů na levné cestování nejen po Evropě najdete na portálu Cestujlevne.com.

Zkušenosti čtenářů

Veronika

Podle mě jsou opravdu nejlevněšími a velmi zajímavými destinacemi, kam se kromě letadla dá dojet i přímým autobusem a vlakem, Berlín a Bratislava. Byla jsem letos v obou několikrát, a vždy mi stačilo na 2 noci, 2 celodenní jízdenky na MHD,jídlo a vstupné 50EUR.To se mi zatím v žádném jiném evropském městě nepovedlo. (Samozřejmě plus autobusová jízdenka tam a zpět)

roman
Veronika:

Naprosto souhlasim. Berlin je uzasne mesto, dynamicke, mlade, odvazne. Je tam hodne co videt. A z vetsiny uzemi ceska je to kousek.

Bratislava je taky nadherna, hlavne v posledni dobe. Otviraji se nove zajimave kavarny, minipivovary. Opravil se hrad. Stoji to za videni. A znova, z velke casti ceska je tam kousek.

Doporucuju obe destinace!

kitty

istanbul!!

kejkej

A proč ne Malta ? Je tam krásně, teplé moře, přímý let,všude blízko,výborné jídlo, historie, kultura…

Jitka
kejkej:

o tý Maltě bych se asi hádala. Letenky jsou tam poněkud drahé, to by člověk musel opravdu natrefit, je tam hodně draho a kromě Vallety, kterou člověk proběhne za půl dne tam je jen prach, písek a ještěrky…prostě nic moc. O jídle ani nemluvě…Na Maltě jsem strávila 2 měsíce na podzim, tedy skoro v zimě, a krom té teplé vody tam nic neni…

Honza

Levně a pohodově se dá cestovat i po ČR. Zkuste http://www.mozaika-tour.cz. Jednodenní autobusové výlety za pár korun, které nezklamou.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: