Festival Cyklocestování v lednu přijede do Frýdku-Místku a Hradce Králové

Festival Cyklocestování v lednu přijede do Frýdku-Místku a Hradce Králové

Tradiční přehlídka cestopisných besed a promítání o cykloturistice, festival Cyklocestování, se uskuteční 15. – 17. 1. 2016 ve Frýdku-Místku a 23. – 24. 1. 2016 v Hradci Králové. Hlavním hostem obou týdnů bude špičkový prezentátor a zároveň první Dán, co objel svět na kole Nicolai Bangsgaard.

Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. Prostřednictvím besed, promítání, filmů a workshopů se jeho diváci mohou vydat s cestovateli na kolech do různých koutů světa.

Prohlédněte si další fotografie k článku…

Hlavním programem obou týdnů bude projekce prvního dánského cyklocestovatele, který objel svět, Nicolaie Bangsgaarda, který povypráví o svých 62 000 km a spoustě dobrodružství z cesty kolem světa. V sobotu v podvečer se pak v obou místech konání můžete těšit na premiéru dokumentárního filmu „Půl roku v sedle kola Amerikou“ z cyklocesty Renči a Martina Stillerových.

Ve Frýdku-Místku se festival uskuteční v prostorách Nové scény Vlast již podesáté. Na programu je například beseda s Michaelou Heclovou o dámské sólojízdě po Asii nebo Čechorakušanem Peterem Provaznikem o rodinné cyklocestě po Kubě.

O dobrodružství nebude nouze ani o týden později v Hradci Králové, v konferenčním sále Úřadu práce na Wonkově ulici. Přednášky zde povede například Honza Ždánský o zimním přejezdu Bajkalu nebo Jarda Král o nelehké cyklocestě téměř kolem světa. Zajímavostí se stane první beseda v historii festivalu prezentovaná malými dětmi – Vojtou a Šárkou Zigáčkovými.

Podrobnější informace o programu festivalu Cyklocestování naleznete na webových stránkách www.cyklocestovani.cz nebo na Facebooku Cyklocestování.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: