Na kole kolem Thunského a Brienzského jezera

Na kole kolem Thunského a Brienzského jezera

Výhledy na dvě z nejkrásnější švýcarských jezer i okolní hory, neustále klesání a stoupání a bonusový výjezd na Axalp – Bernské alpy jsou skvělým místem pro jarní cyklistiku. Jednu z nejlepších tras můžete podniknout právě kolem Thunského a Brienzského jezera.

Dneska nehodláme zdolávat velké terény, ale řádně si máknout a vše okořenit skvělými výhledy. Začínáme v městečku Meiringen. Leží několik málo kilometrů za východním koncem Brienzského jezera, které je prý jedno z nejčistších v zemi.

Nad námi se tyčí krásně zelené hory, my ale zatím šlapeme jen v údolí. Trasa vede celou dobu po jižní straně obou jezer a po pravé ruce se nám neustále otevírají výhledy na obě vodní plochy. Chcete-li se na celé údolí podívat z výšky, hledejte zhruba po osmi kilometrech ve vesničce Eisbach odbočku doleva na Axalp.

Nejširší nabídku průvodců a map Švýcarska (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

Výrazně prudké asi desetikilometrové stoupání serpentinami rozhodně stojí za odbočení z cesty, a to hlavně díky sjezdu. Dále už jedeme neustále okolo vody a do cílového Thunu je to ještě hodně přes čtyřicet kilometrů.  Osmdesáti kilometrový přejezd se dá stihnout asi za šest až sedm hodin.

Švýcarsko bez rámečku 2012
Další nápady na výlety v regionu najdete na www.Interlaken.ch. Více o cestování do Švýcarska najdete také na www.MojeSvycarsko.com/stswww.MojeSvycarsko.com/rhb.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí