Rumunsko plné paradoxů

Rumunsko plné paradoxů

Rumunsko je členem Evropské unie, ale můžete si v něm někdy připadat jako v Asii. Můžete tu potkat bohaté podnikatele v drahých autech, ale častěji narazíte na koňské povozy. Ale potkáte tu báječné lidi a společně se můžete pobavit nad paradoxy života.

Satelitní městečko?

Televize a satelit jsou mnohem lepší známkou životní úrovně než opravený dům. Proto ho chce mít skoro každý.

Moderní drožka

I koňský povoz je možné modernizovat. Jak to nazvat – koňotrabant či autodrožka? Každopádně to má hned několik výhod: je to ekologické a v dešti řidič nezmokne.

V případě poruchy pouýijte náhradní auto

Není nad to mít náhradní díly pořád po ruce. A když se něco porouchá, stačí přehodit kola a přesednout…

Stopařky

„To je dost, žes nás někam vyvezl…“ Tomu se říká skutečné ekologické a wellfare zemědělství. Pohodlí dojnic nade vše. Přeci byste je nevezli na korbě?!

Odtahovka

Odtáhnutí auta může být docela namáhavá činnost. Jen těžko říct jestli je to namáhavější pro lidi nebo pro toho koně…

Použití invalidního vozíku naruby

Invalidní křeslo je ideální transportní prostředek. Ale vozit na něm lidi je nuda.

Je libo teplá večeře?

Teplá večeře je teplá večeře. A že zrovna nehoří oheň v kamnech? Nevadí, hlavně že je auto.

McDonalds na rumunský způsob

„Prosil bych třikrát menu a jednou oves pro koně.“

Proč Hedvábná stezka?

Lidé putují Hedvábnou stezkou už 2500 let. Přesto i dnes taková cesta vyžaduje odvahu a vytrvalost. Na Hedvábné stezce každý prožije svá vlastní dobrodružství a objeví pro sebe nová místa nebo třeba sám sebe. Hedvábná stezka je tak symbolem toho, že doba objevů a dobrodružství zdaleka neskončila. Neboť kdo chce, ten je i dnes najde na mnoha místech světa.

Zkušenosti čtenářů

Michael Hulva

Normálně by mi spadla čelist a řekl bych: "Luxusní fotky a kapitální úlovky!" Kdybych neviděl téměř všechny kolovat po internetu už před pár lety. (Mekáč je novinka.)

Takhle to spíše vypadá jako porušování autorských práva chlubení se cizím peřím, Jitko 🙁

Michael Hulva

Pardon…ne Jitko, ale Rozvito Rozehnalová.

Rozvita
Michael Hulva:

Všechny fotky jsou zařazené v galerii jako "Převzané legálně z volných zdrojů internetu". Nejde o chlubení cizím peřím, fotky nejsou v příliš dobré kvalitě a nepřivlastňuji si je. Text naopak ano 🙂 Cílem bylo udělat vtipnou glosu a upozornit na paradoxy, které můžeme najít v jedné ze zemí EU. 🙂

Milan
Rozvita:

Na Hedvábné stezce mají být zveřejňovány originálníé reportáže a na takovýto kompilát.Pokud by to byly vlastní fotky,tak je vše v pořádku.Takovouto "reportáž" jsem schopen udělat z jakékoliv země světa, aniž zvednu "zadek" z Čech.

dany
Rozvita:

Ty fotky o jsou ale opravdu hodne proflakly a navic natolik sdelujici, ze zadnou vtipnou glosu ani nepotrebuji.

alis

Mě se líbí i ty popisky

Milan
alis:

Hlavně také je tato "reportáž" velmi nevyvážená a vypovídající hodnota se rovná nule. Jsou to jen fotky patřící do bulváru.

Katka
Milan:

Milane, toto nemělo být vypovídající sondou či profesionální reportáží z Rumunska. Bylo to určené pro odlehčení a pobavení. Skutečně jako krátký a zábavný komentář či glosa mezi všemi závažnými tématy a poctivými reportážemi z různých zemí, které na HS obvykle vychází.
Myslím, že k cestování patří i trocha nadhledu a smyslu pro humor.

Ne každý autor je schopen psát vtipně, čtivě a přesto do hloubky a pomíjet i ty zábavnější aspekty cestování by byla škoda.

Pokud máte ve svém archivu zajímavě okomentované fotografie nebo zážitky, pošlete nám je do redakce a může právě z nich vzniknout příští článek, glosa, komentář… A možná i lepší.

Za redakci HS zdraví
Katka

Milan
Katka:

K cestování jistě patří nadhled a smysl pro humor. Přesto mi připadá nepoctivé,napsat článek, kde jádrem jsou fotky,které kolovaly x let po netu.

apsara
Milan:

Já jsem ještě tyhle fotky nikde neviděla a dost jsem se nasmála.

Aspoň trochu zábavy a rozptýlení v práci 🙂

simča
Milan:

to je fakt..je to nepoctivé..já osobně v Rumunsku byla, také mám mnoho podobných fotek, není problémem tam něco takového vidět a myslela jsem,že toto jsou vaše fotky..jsem zklamaná

Vily

u nekterych fotek pochybuju ze jsou skutecne z Rumunska

Gyrokapitan
Vily:

Asi tak … většina mi jich před časem přišla v mailu "Jak se jezdí v Rusku" … počítám, že na západ od našich hranic budou kolovat s titulkem "Vítejte v České Republice" 😉

Michael Hulva
Gyrokapitan:

To Gyrokapitan: Je to jenom takový blaf nějaké Rozvity, která nemá o cestování ani šajn. Některé obrázky se jmenovaly "Cikáni na Ukrajině". 🙂 Rozhodně vtipná glosa :-)))) Ale pozor Rozvito Rozehnalová! Ukrajina není součástí EU.

Honza

:D:D:D Tak to jsou hodně povedený fotky 😀 😀 😀

Míša

😀 Hezké 😀

David

Ty fotky jsou senzační, sám jsem na Balkáně a v Rumunsku viděl věci…ale tady zaúřadoval opravdu pohotový fotograf. Cestujme dokud takováto místa existují a užívejme si opravdovou svébytnost, jedinečnost a diverzitu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí