Německá spolková republika Durynsko: Místo, kde jdou kultura a příroda vždy ruku v ruce

Německá spolková republika Durynsko: Místo, kde jdou kultura a příroda vždy ruku v ruce

Ráno prozkoumat originální působiště Goetha a Bacha, odpoledne se projít po nejdelší, kompletně dochované zastavěné mostní ulici v Evropě a večer nechat doznít při pohledu přes lesy někam do dálky.

To vše je možné – v Durynsku, zemi kulturních pokladů a přírodních krás.

Kouzelná města s historickou atmosférou

Výmar, který kdysi přitahoval také literární velikány jako Goethe a Schiller, je na seznamu Světového dědictví UNESCO zapsán jako „Klasický Výmar“. Se svými historickými budovami a parky je svědkem dávno minulých, ale nezapomenutých časů. V malebném starém městě se ale čas nezastavil: díky galeriím a řemeslným ateliérům mladých umělců zde panuje kouzelná atmosféra. Také hlavní město Durynska Erfurt zve k toulkám po okouzlujícím starém městě. Architektonickými skvosty jsou četné hrázděné domy, impozantní erfurtská katedrála a kompletně zastavěný Kramářský most.

Země hradů a zámků

Jako v pohádce trůní středověké hrady a honosné zámky nad durynskou krajinou a nechají vás ponořit se do světa plného mýtů a pověstí. Při prohlídkách, koncertech, středověkých slavnostech a vánočních trzích znovu ožívají časy dávno minulé. Magnetem na návštěvníky je hrad Wartburg ve městě Eisenach, kdy kdysi Martin Luther překládal Nový zákon. Příkladem splývání starého a nového jsou moderní a interaktivní porcelánové světy v 800 let starém hradu Leuchtenburg u Jeny.

100 let Bauhausu: Z Durynska do světa

V roce 1919 byla založena legendární Umělecká a architektonická škola právě v Durynsku, v centru Německa. I dnes inspirují nápady z Bauhausu architekty, designéry a umělce po celém světě a nadále ovlivňují náš každodenní život. U příležitosti velkého jubilea školy Bauhaus nabízí Durynsko inspirativní objevitelskou misi: přesně tam, kde všechno začalo. Zde začala umělecká revoluce ve znamení nové doby. Duch probuzení a chuť experimentovat ze strany Bauhausu a moderny jsou zde patrné ještě dnes. V roce 2019 bude Durynsko slavit 100. narozeniny Bauhausu v Durynsku a součástí oslav bude také otevření nového muzea Bauhausu ve Výmaru v dubnu 2019.

Více informací a tipů na: www.visit-thuringia.com

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí