6 rad, jak objevovat sousední Německo všemi smysly

6 rad, jak objevovat sousední Německo všemi smysly

Máte rádi cestování bez spěchu a neradi se za poznáním trmácíte přes půl světa? Objevte Německo, jehož krajina nabízí vše, co pro odpočinek potřebujete: vysoké hory, nezkrotné moře i tisíce jezer.

Slow travel: Odpočinek místo honičky

Dovolená nebo cestování? Kde je rozdíl? A při čem si doopravdy odpočineme nejvíce? Za omezený čas chceme stihnout určitý počet věcí, abychom si dovolenou opravdu „užili“. Cestovat však pro mnohé znamená, že již samotná cesta je cílem. Bez špatného svědomí si lze dovolit udělat i méně. A právě cestování po sousední zemi tento osvobozující pocit umožňuje.

Zpomalte a vychutnávejte!

Dejte přednost kvalitě nad kvantitou, sundejte nohu z plynu a důvěřujte svému čichu a chuti! Vychutnejte si například vůni lesů a dálek na starých poutních stezkách, které vás zavedou jak do alpských výšin, tak mořských krajin.

Stezky klidu a tradice

Pokud si chcete opravdu odpočinout a během svého putování objevit cestu do svého nitra, vydejte se třeba na meditační stezku na jihu Bavorska. Stezka začíná v Bad Kohlgrubu v Ammergauských Alpách a končí v Oberammergau. Navštivte největší chráněnou oblast Bavorska, objevujte krajinu a nádherné kaple. Nabízí se i trasa vedoucí Durynskem po stopách Martina Luthera, jenž se před 500 lety zapsal do dějin jako reformátor církve.

Ponořte se do minulosti

Země velká jako Německo skýtá celou řadu tajemných míst, která čekají jen na to, až je objevíte. Poznejte alespoň 16 nejzajímavějších spirituálních míst. Navštivte například kostel Wieskirche v jižním Bavorsku. Tato rokoková památka patří na Seznam světového dědictví UNESCO. Nebo se ponořte ještě hlouběji do historie a navštivte germánské kultovní místo v Harzu zvané „Taneční místo čarodějek“. Pocítíte tu nejen magii pohanských rituálů, ale též neuvěřitelnou volnost místní přírody. Opravdovou duchovní inspiraci můžete najít i v některém z kostelů a klášterů v Německu.

Nejširší nabídku průvodců a map Německa (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

Utište svůj mlsný jazýček

Nezapomeňte při vašem cestování načerpat síly všude tam, kde vám zakručí v žaludku. Budete se divit, ale německá kuchyně nabízí rozhodně víc než pivo se spritem (Radler) a mastný currywurst. Němečtí kuchaři si dávají při vaření velice záležet na přípravě pokrmů z místních sezónních a především kvalitních surovin. Nechte se zlákat tradiční vydatnou bavorskou kuchyní, vyzkoušejte sýrové speciality ve Šlesvicku-Holštýnsku, nadýchané preclíky, rybí speciality ze severu, švábské ravioli či pravý švarcvaldský dort. A nezapomeňte ochutnat pivo v Bavorsku či delikátní vína v Porýní.

Cestujte s požitkem

Německá krajina a kouzelná místa této země vám dopřejí ten pravý odpočinek. Nechte čas plynout. Opřete se. Vychutnejte si východ slunce, počítejte hvězdy a naslouchejte starým příběhům. Dopřejte si čas a poznejte sami sebe. Poznejte Německo! Inspiraci najdete na www.germany.travel.

Zkušenosti čtenářů

Martin

Sice je to reklamní sdělení, ale na mě článek zapůsobil! Do Německa se chystám pěkně dlouho…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: