Kuchyně

Italskou kuchyni si zamiluje každý, kdo ji ochutná. Je považována za jednu z nejlepších na světě.

Italové považují za hlavní jídlo dne večeři. Oproti té naší trvá ovšem mnohem déle. Obnáší totiž několik chodů.

Začíná se obvykle polévkou a následují předkrmy, což je obvykle nějaký druh těstovin. Mohou být studené i teplé, na tisícero způsobů jak slaných tak sladkých. Kromě těstovin je výtečným předkrmem Bruschetta, což je topinka potřená česnekem a olivovým olejem, zdobí jí plátky rajčete, Suppli, malé smažené rýžové kuličky plněné mozzarellou nebo Fiori di zucca e carciofi fritti, cukína v těstíčku a smažené artyčoky.

Hlavním chodem je potom nějkaké maso nebo ryby. Uveďme například Filetti di baccala, smažené řezy z tresky nebo Saltimbocca alla Romana, římská specialita, telecí s parmskou šunkou a šalvějí.

Samostatnou kapitolu tvoří zmrzlina, které patří skutečně k nejlepším na světě – k nabídce jsou nejrůznější příchutě a bylo by opravdu hřích ji v Itálii neochutnat.

To samé platí i o kávě a samozřejmě i o jednom ze symbolů v Itálii – pizze.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: