Kuchyně

Mix „australských“ jídel odezírá národnostní mix – lze tu ochutnat z každé země kousek. Restaurace a jídelničky jsou thajské, čínské, japonské, vietnamské, libanonské, řecké, italské apod. Jednoznačně gurmánské město je Melbourne. Město Perth má také prim – nejdražší potraviny. Perth leží v pouštní oblasti a všechno jídlo je zdaleka importované, proto cenově výš. Dýška v restauracích nejsou zvykem, ale zároveň se nikdo neurazí. Australský způsob „stolování“ je jednoznačně „barbeque“ – piknik v parku pod stromy, kde se ogriluje pořádný flák masa. Grily jsou veřejné, pro užití každému, někdy za mini poplatek.

Pití: Po odložení nápojového lístku se nenechte šokovat, přinese-li číšník krabicové víno. Vína i velmi kvalitní se balí do obou – do skla i jako „krabičák“. Rozdíl je v praktičnosti obalu, nikoli v kvalitě vína. Špunty jsou takřka výhradně šroubovací, věrně poznáte Evropana, jak zápasí s domělým korkem. Austrálie nabízí mnoho vysoce zajímavých vinařských regionů, škoda zůstat „nevinný“. Po regionech existují „wine tours“, celodenní návštěvy různých vinařství s ochutnávkami a výkladem.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: