Tchaj-pej: 3 tipy, co vidět v největším městě ostrova Tchaj-wan

Tchaj-pej: 3 tipy, co vidět v největším městě ostrova Tchaj-wan

I když Tchaj-pej působí na první pohled jako většina asijských velkoměst, pokud budete mít cestu kolem, byla by škoda ho nenavštívit. Zkuste ho poznat například během stop overu při některém z letů do jihovýchodní Asie.

1. Poznejte město

Užijte si výhled z mrakodrapu Taipei 101

Budova tchajpeiského mezinárodního finančního centra patří k symbolům Tchaj-peje. Byla postavena v roce 2004 a ve své době byla nejvyšší budovou světa. Má celkem 101 pater a měří 509 metrů. Tvar je inspirován bambusem a některým také připomíná pagodu. Jako turisti se můžete projet rychlovýtahem do 89. patra na vyhlídkovou plošinu. Celá cesta výtahem trvá ani ne minutu a pokud se bojíte, že by vám zalehlo v uších, tyto obavy jsou zbytečné – v kabině výtahu je stále udržovaný konstatní tlak.

Tianyuan Temple a jiné chrámy

Nejkrásnější je návštěva chrámu v polovině března, kdy kvetou sakury. Bohužel v této době je zde také nejvíce turistů. Chrám je obklopen horami a jeho atmosféra je jedinečná. Navštivte svatyni, projděte se po cestičkách v okolí chrámu a zkuste si najít své vlastní klidné místečko pro rozjímání.

Národní muzeum

V Národním muzeu jsou schovány místní poklady od vzácných fosilií z období dinosaurů, přes vycpané exotické druhy zvířat, které u nás neznáme, až po expozici věnovanou vývoji bank na Tchajwanu. Pokud máte muzea rádi, Národní muzeum vám prozradí mnoho o historii země.

Nejširší nabídku průvodců a map Taiwanu (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

2. Ochutnejte tradiční speciality

Nejlépe uděláte, pokud vyrazíte jídlo ochutnávat přímo na ulici. Vydejte se třeba na Shilin Night Market, Tamsun Old Street a nebo Wulai Street. Po setmění se zde vyrojí plno prodavačů nabízejících ve svých malých stáncích množství místních specialit podle tradičních receptů. Na talířích najdete hlavně rýži, zeleninu a protože je Tchajwan ostrov, nebudou chybět ani mořské plody a ryby.

Tchajwan je známý také pěstování výborného čaje. Pokud chcete domů dovézt originální suvenýr, kupte kvalitní čaj na váhu, který si můžete nechat zabalit do zdobené krabičky.

3. Podívejte se za hranice centra města

Pokud vás v Tchaj-peji čeká více než dva dny, vyplatí se vyrazit na celý den pryč za město. Vybrat si můžete z rozmanité nabídky průvodců nebo místních cestovních kanceláří, ale není zde ani problém vyrazit na vlastní pěst. V relativní blízkosti od města můžete navštívit například soutěsku Taroko, vydat se na čajové plantáže, pobřeží a nebo do vesnice Jiufen.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí