FOTOREPORTÁŽ: Dechberoucí přírodní scenérie na treku z Kalaw do Inle lake

FOTOREPORTÁŽ: Dechberoucí přírodní scenérie na treku z Kalaw do Inle lake

Trek z Kalaw k jezeru Inle lake. V Kalaw je několik cestovních kanceláří, které vám v hodnotě 10 – 15 $ zprostředkují trek. Na výběr je několik variant, prakticky se jedná o délku treku a počet dní strávený na treku. Osobně jsem si vybral třídenní trek (přibližně 60 km) s dvěma přespáními u místních obyvatel. Cestovní kancelář vám zajistí téměř vše – jídlo, místo na spaní, transport vašich zavazadel do už vámi booklého hostelu v Nyaungshwe, kde se nachází cíl treku.

Prohlédněte si všechny fotograie k článku…

Jediné co potřebujete, je malý batoh, do kterého si dáte vodu, kus teplého oblečení a samozřejmě fototechniku. Osobně jsem žádný malý batoh neměl, ovšem v Kalaw je tržiště a v hodnotě přibližně 200 Kč si malý batoh seženete bez problémů.

První scenérie, na kterou narazíte, jsou přilehlá rýžová pole poblíž Kalaw.

Po krátkém výstupu terénem, který je něco mezi lesem a džunglí, se vám naskytne výhled na nepojmenované pahorky Barmské krajiny.

Barmské dívky sbírající čaj z všudepřítomných čajových plantáží.

Pěstování rostlin je velmi důležitá obživa pro místní obyvatelstvo. Včetně citrusů, které vidíme na fotografii, to jsou chilli papričky, čaj, rýže.

V polovině prvního dne se dostanete do první vesnice na vaší cestě k Inle lake. Do vesnice nevede elektřina ovšem je možné zde nakoupit například místní kolu.

Cestou skrz vesnici jsme potkali děti z místní školy. Kromě učení mají i venkovní aktivity. Turisté mají tendence přinést dětem různé dárky. Ovšem průvodce doporučuje dárky dát jen učitelkám, které je spravedlivě rozdělí. Občas je terén tak neprostupný, že jediná možnost je jít po kolejích. Ovšem vlaky tu nejezdí tak často.

Scenérie, které se vám otevírají v průběhu treku, jsou dechberoucí a nabízejí mnoho typů krajiny.

Arni neboli buvol indický je důležitý pomocník při spravování polí.

V Barmě se vyskytují kmeny, které mluví vlastním dialektem a jsou poměrně dost izolované. Kmeny používají rozpoznávací prvky jako například tato paní, má červeno-oranžový šátek.

Transport pomocí místních bůvolích povozů je velice důležitý pro místní obyvatele, protože cesty často nejsou vytvořeny pro pohyb automobilů.

Na jezeře Inle lake rybáři chytají ryby tradičním způsobem .Lodní doprava na jezeře Inle lake je velice důležitá pro místní ekonomiku. Na lodi se převáží lidé i místní komodity.

Nejširší nabídku průvodců a map Myanmaru (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář:

Články v okolí