Vydejte se na Bali – voňavý ostrov Bohů, který je jako stvořený pro jógu, meditaci a hledání sebe sama

Vydejte se na Bali – voňavý ostrov Bohů, který je jako stvořený pro jógu, meditaci a hledání sebe sama

Kam jinam by se člověk měl při hledání sebe sama uchýlit než na „Ostrov Bohů“, kde je spiritualita od pradávna hluboko zakořeněna. Úžasný voňavý ostrůvek v Indonésii je oblíbenou destinací turistů, surfařů, jogínů, nomádů i spirituálních poutníků a patří mezi nejenergetičtější území naší planety.

Traduje se, že Bali je středem vesmíru, a tudíž se zde kumuluje člověkem těžko pojmenovatelná energie, jež vzkřísí duši a zaktivuje srdeční čakry, pokud to člověk dovolí. Zdejší prostředí je příznivé pro prohloubení vnímání a ponoření se do vlastní vnitřní krajiny, kde najdeme pochopení, usmíření a načerpáme moudrost. Interní prožitky zde mívám mimořádně silné: celé tělo vibruje, je plné nových emocí a vnímá opravdu všemi smysly.

Jóga jednoznačně udává trend dnešního moderního světa a na Bali už několik let přijíždějí lidé z celého světa, aby si vychutnali ty správné vibrace spirituální praxe, své tělo revitalizovali a mysl uklidnili. V každém populárním turistickém resortu najdete jógová centra a škála lekcí je pestrá. Většinu kurzů může vyzkoušet i úplný začátečník, stačí vám pohodlné oblečení. Lekce začínají krátkou relaxací a řízenou meditací. Když se zklidníte a naladíte na cvičení, lekce vás vede k rozhýbání a postupnému cvičení jednotlivých jógových pozic, asán. Nejběžnější praktikou je Hatha jóga, která vychází z pozic těla, ovládání dechu a zklidnění mysli. Cílem jógy je spojení individuálního Já s univerzálním Bytím.

Nejširší nabídku průvodců a map Indonésie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně v pražském Klubu cestovatelů nebo v eshopu KnihyNaHory.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: