Královnou v sárí

Královnou v sárí

Každá žena alespoň na chvilku zatouží po oděvu, který by z ní udělal královnu. Indické sárí tuto moc má. Nechte si poradit, proč si nějaké to překrásné sárí zakoupit a kam v něm můžete vyrazit.

Proč sárí?

Proč by si vlastně Češka měla kupovat sárí? Co jí to přinese a co ji může překvapit?

Bohatá výšivka na hedvábném sárí je z pravého kovového drátku

Myslím, že jakoukoliv osobu ženského pohlaví bude nejvíce zajímat, že sárí ÚŽASNĚ ZEŠTÍHLUJE. V některých případech jsou výsledky přímo ohromující. A nejde jen o zeštíhlení jako takové – sárí vylepšuje postavu ve všech směrech. Malá ňadra, rovný pas, bříško, nepěkné boky – to vše sárí nespraví pouze způsobem „zakrytí“, ale přímo „vyrobí“ dokonalé ženské křivky.

Sárí ale nevylepšuje ženu pouze po fyzické, ale i po duševní stránce. Nositelka sárí působí velmi důstojně, elegantně a vznešeně, prostě na první pohled budí respekt. Nejen starší dámy, když si na sebe obléknou sárí, se svěřují, že se po dlouhé době opět cítí jako ženské. Stejné pocity mívají i mladé dívky, které současná kalhotová móda naučila nosit jen džíny a trička.

Důvodem, proč si pořídit právě sárí, může být rozhodně i CENA, která je většinou stejná, jako u běžných šatů (průměrné sárí na léto stojí kolem 690,- Kč). Zatímco opravdu kvalitní krásné večerní šaty pod 8000,- Kč nepořídíte, takové luxusní sáríčko můžete koupit již od devatenácti stovek a za pár tisíc jste již šťastnou majitelkou opravdu královského hedvábného brokátového sárí, ze kterého i Indky závistí zezelenají. O ceně sárí totiž rozhoduje pouze jeho skutečná hodnota. Pokud si tedy pořizujete sárí ve vyšší cenové kategorii, můžete si být jistá, že si domů odnesete výsledek několikatýdenní nebo několikaměsíční usilovné práce indického mistra.

Ostatní důvody, proč mít sárí, jsou většinou praktické: sárí padne na jakoukoliv postavu, jako kdyby bylo ušité přesně na míru. Je tedy jedno, jestli máte 40 nebo 140 kilo, jestli jste malá nebo vysoká, sárí vám prostě bude akorát. Naprostá absence velikostí sárí způsobuje, že jedno sárí může nosit celá rodina, od babičky až po vnučku.

Což mi připomíná další skvělou věc – sárí nikdy nevyjde z módy. Například moje kamarádka šla na školní ples v sárí, které si kdysi přivezla z Indie její babička, a byla hvězdou večera.

A ještě jeden důvod – sárí nemusíte využít jen jako sárí. Můžete si z něj zamotat sukni přes plavky, nechat si z něj cokoli ušít, nebo si vyrobit závěsy, povlaky na polštáře, prostě – co Vás napadne.

Hedvábná sárí se mnohdy dědí z generace na generaci

Kam v sárí?

Často slýchávám větu: „Nó, sárí sou nádherný, ale kam já, vobyčejná ženská, bych to nosila?“ Přitom sárí si na sebe můžete vzít opravdu kamkoliv, záleží pouze na druhu sárí – materiálu, vzorku, atd.

Bavlněná sárí jsou nejlepší jako domácí šaty, protože se v nich člověk cítí prostě perfektně. Mohou se ale nosit i na ulici jako letní šaty, a, světe div se, protože perfektně izolují, odolají i mírným mrazíkům. Tato sárí jsou nejlepší pro všechny situace, kdy se chcete cítit pohodlně, a přitom vypadat krásně. Je to opravdu jiný pocit, když vám doma někdo zazvoní a vy mu jdete otevřít v sepraných elasťákách a vytahaném tričku, nebo když hrdě otevíráte dveře oděna do úžasného sárí.

Viskózové sárí = letní šaty. Kamkoliv jdete v letních šatech, můžete i v tomto sárí. Viskóza je lehká, jemná a vzdušná a díky svým splývavým vlastnostem úžasně zeštíhluje. Také se nemačká a dá se složit do malého balíčku – je tudíž praktickou věcí na dovolenou. Luxusnější viskózová sárí se rozhodně nemusíte stydět vzít i na společenské akce a mají stejné využití, jako sárí hedvábná.

Hedvábná sárí – jsou nejvhodnější na plesy, recepce, do divadel, na koncerty nebo soukromé večírky a jiné akce, kde je třeba mít na sobě opravdu špičkové oblečení. Můžete si být jista, že jste doslova zahalena do originálního uměleckého díla. Kromě příjemného pocitu, že skvěle vypadáte, se budete neméně příjemně a pohodlně cítit i díky materiálu.

Chcete se o sárí dozvědět více? Sledujte náš nový seriál. V několika následujících dílech vám poradíme, jak sárí obléct, co se nosí pod ním a také něco o doplňcích.

Zatoužila jste po vlastním sárí? Pořídíte ho snadno na www.sari.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: